#image_title

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την Τετάρτη το απόγευμα και ώρα 18:50 η ασφάλεια Γρεβενών ενημερώθηκε για εγκαταλελειμμένο όχημα σε αγροτική περιοχή των Γρεβενών κοντά στην Ιτέα .Διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε δεχτεί πυρά από πολυβόλο όπλο, βρέθηκαν μάλιστα και κάλυκες. Βρέθηκε ο κάτοχός του , εργαζόμενος στην εταιρεία ΕΛΤΕΚ, στην γραμμή παραγωγής της οποίας έχασαν τρεις εργαζόμενοι της ζωή τους στις 21 Μαρτίου 2022 .Ο 46χρονος Χαράλαμπος Κικίδης από τον Πολύμυλο Κοζάνης, ο 33χρονος Ζήση Αποστολίδη από τα Γρεβενά και ο 36χρονος Κώστας Ορφανίδης με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών. Τα πυρά εντοπίστηκαν στο μπροστινό μέρος του οχήματος .Ο εργαζόμενος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ με την ασφάλεια Γρεβενών να διεξάγει έρευνα για από απόπειρα ανθρωποκτονίας .

Στις 18 Απριλίου 2002 εγκρίθηκε η υπαγωγή στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» με δ.τ. «ΕΛ.Τ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.» συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 831.000 € (ευρώ). Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 4 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Στις αρχές Ιουνίου είχε τροποποιηθεί η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου: «Μονάδα Παραγωγής – Αποθήκευσης – Εμπορίας Εκρηκτικών Υλών για εμπορική χρήση στη θέση «ΜΠΑΪΡΙΑ», περιοχής αγροκτήματος Αγαλαίων της Δ.Ε. Βεντζίου του Δήμου Γρεβενών, της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ Ε.Π.Ε.», με δ.τ.: «ΕΛ.Τ.ΕΚ. Ε.Π.Ε.», λόγω επανακατασκευής του κτιρίου παραγωγής , τροποποίησης Η/Μ εξοπλισμού και γραμμής παραγωγής αυτού. Στη νέα υπό κατασκευή μονάδα παραγωγής μετά την ολοσχερή καταστροφή του εργοστασίου στις 21 Μαρτίου 22 δεν θα παραγόταν πλέον ANFO , αλλά μόνο MΑTRIX και εκρηκτικά Γαλακτώματα .Το ANFO θα αποτελούσε μόνο προϊόν εμπορίας. Σε επόμενο στάδιο θα κατασκευαστεί διακριτό κτίριο κατασκευής ANFO.

Στις αρχές Αυγούστου ήρθε και «Η νέα μονάδα παραγωγής ANFO, θα βρίσκεται εντός του νέου (προς κατασκευή) κτιρίου (Νο 19). Η παραγωγή του ANFO μέχρι και το ατύχημα της 21ης Μαρτίου 2022, ελάμβανε χώρα εντός του Κτιρίου Νο 5 (το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς). Το κτίριο Νο 19, θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την παραγωγή του ANFO.Το ANFO αποτελεί μείγμα νιτρικού αμμωνίου με πετρέλαιο (94% νιτρικό αμμώνιο και 6% πετρέλαιο κ.β.) και αποτελεί ευρύτατα χρησιμοποιούμενη εκρηκτική ύλη, λόγω της ασφάλειας, του χαμηλού κόστους και της ευκολίας παραγωγής της (ψεκασμός του Νιτρικού Αμμωνίου με πετρέλαιο).Το κύριο χαρακτηριστικό του, είναι η εξαιρετική ασφάλεια κατά την παραγωγή του, καθότι έχει ισχυρή αντίσταση σε κρούση και τριβή. Η ενεργοποίηση του απαιτεί τη χρήση ενισχυτή έναυσης (Booster)».

Ιωάννα Παπαδημητρίου

πηγη:https://www.prlogos.gr/

You May Also Like

Τροχαίο δυστύχημα μεταξύ Ξηρολίμνης και Σιάτιστας (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Έχασαν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι

Την Τρίτη 26 Μαΐου  η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τηλεδιάσκεψη

Την Τρίτη 26 Μαΐου  η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής…

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ήδη «προβληματική» λειτουργία της Ογκολογικής μονάδας του ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ.

Επίσκεψη στην Ογκολογική μονάδα  του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας από το Συνδυασμό ΕΛΠΙΔΑ

Πρόσκληση στην παρουσίαση των Πρεσπών στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022

Παρουσίαση των Πρεσπών στην Philoxenia 2022

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Δικαίωση των προσπαθειών μας – Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) για την Πανεπιστημιούπολη στη Φλώρινα»

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θ. Καρυπίδης: «Δικαίωση των προσπαθειών μας – Υπογράφηκε το…

45η Πρόσκληση σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του έργου J-CROSS «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την Διασφάλιση των Κοινωνιών από Φυσικές και Ανθρωπογενείς Καταστροφές»

  Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο του έργου J-CROSS «Κοινή Διασυνοριακή Συνεργασία για την…