Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά; Top 10 Λύσεις για το νεανικό υπνοδωμάτιο!

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση για τον καθένα από μας. Σε αντίθεση με το σαλόνι, το οποίο είναι κοινό για όσους κατοικούν στο σπίτι, το υπνοδωμάτιο είναι ένας πολύ προσωπικός χώρος. Είναι το δωμάτιο, όπου κοιμόμαστε και ξυπνάμε, κάνουμε όνειρα και ξεκουραζόμαστε μετά από μια δύσκολη μέρα. Ωστόσο, έχει κάτι κοινό με τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αυτό είναι η επιθυμία να αλλάζεις διακόσμηση από καιρό σε καιρό, έτσι ώστε να σε αναζωογονεί πάντα. Όμως, η ερώτηση πάντα παραμένει: Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου;

Ιδιαίτερα σε εφηβικές και νεανικές ηλικίες, οι αλλαγές μπορεί να είναι πιο συχνές. Αυτό συμβαίνει, λόγω της ψυχοσύνθεσης του εφήβου, που εξελίσσεται διαρκώς. Παρ’ όλα αυτά, μια συχνή αλλαγή στη διακόσμηση υπνοδωματίου σημαίνει ένα πολύ σημαντικό πράγμα: αυξημένα έξοδα. Έτσι, η ερώτηση που καλείσαι να απαντήσεις αλλάζει, ως εξής: Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά; Για να σου δώσουμε έμπνευση, συγκεντρώσαμε το δεκάλογο με τις πιο αγαπημένες μας ιδέες, τις οποίες και παρουσιάζουμε στη συνέχεια.

Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά;

Ο δεκάλογος του εφηβικού- νεανικού δωματίου!

#1 Ταπετσαρία τοίχου

Ειδικά αν θέλεις οι τοίχοι σου να έχουν σχέδια και μοτίβα, η ταπετσαρία είναι η καλύτερη επιλογή για σένα. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας γίνεται πολύ εύκολα και είναι πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις ταπετσαρίες σε πολύ απλά σχέδια και ουδέτερα χρώματα, αλλά και σε περίτεχνα σχέδια και ζωηρά χρώματα. Η επιλογή είναι δική σου και πρέπει να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σου. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να βάψεις τους τοίχους σε μια πολύ μοντέρνα διχρωμία που θα αναδείξει μοναδικά το χώρο σου. Αυτό που πρέπει να προσέξεις, είναι να μην το παρακάνεις με τα έντονα χρώματα. Το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος όπου ξεκουράζεσαι και τα έντονα χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες μπορεί να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

ταπετσαρία τοίχου

#2 Αλλαγή χρώματος ντουλάπας

Σε κουράζει η μονότονη και μουντή όψη της ντουλάπας σου; Προτού την καλύψεις με αφίσες και φωτογραφίες, εξέτασε την πιθανότητα να βάψεις τα φύλλα της. Μια απλή αλλαγή στο χρώμα μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά στο δωμάτιο σου. Η ιδέα απαντά ξεκάθαρα στην ερώτηση: “ Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά; “. Ο λόγος είναι ότι δε χρειάζεται καν να αλλάξεις χρώμα στους τοίχους σου, μετά από αυτή την αλλαγή. Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο που καταλαμβάνει αρκετό χώρο στο δωμάτιο. Έτσι, οι αλλαγές σε εκείνη είναι αρκετά σημαντικές. Αν η ντουλάπα σου είναι από ξύλο, μπορείς να μάθεις πώς θα τη βάψεις, διαβάζοντας το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: Βάψιμο Επίπλων από Ξύλο: Οδηγός για Αρχάριους σε 6 Βήματα!

βάψιμο ντουλάπας

#3 Φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς θα σου φαινόταν, αν είχες να φροντίζεις κάτι ζωντανό στο δωμάτιο σου; Μην τρομάζεις, δεν εννοούμε κάτι το απαιτητικό, ένα μικρό αληθινό φυτό είναι αρκετό. Αν η ιδέα ενός φυτού στο δωμάτιο σου σού μοιάζει βαρετή, ξανασκέψου το, πριν την απορρίψεις. Τα αληθινά φυτά έχουν την τάση να μας ηρεμούν και να φέρνουν αρμονία και ισορροπία στο χώρο. Επίσης, κάποια φυτά ανθίζουν και βγάζουν πανέμορφα λουλούδια. Τα λουλούδια αυτά θα είναι ιδανικά στολίδια για τη διακόσμηση του δωματίου σου. Υπάρχουν φυτά αρωματικά, τα οποία προσφέρουν υπέροχο άρωμα στο χώρο, αν ενδιαφέρεσαι για κάτι τέτοιο. Φυσικά, αν έχεις αλλεργία στη γύρη, τότε μπορείς να προσπεράσεις αυτή την ιδέα χωρίς δεύτερη σκέψη.

φυτό εσωτερικού χώρου

#4 Αφράτα μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια είναι από τα πιο οικονομικά, αλλά και τα πιο χρήσιμα διακοσμητικά στοιχεία για κάθε δωμάτιο, εφηβικό και μη. Στολίζουν το χώρο και έχουν τεράστια πρακτική αξία, αφού προσφέρουν περισσότερη άνεση. Όμως, τι μαξιλάρια να χρησιμοποιήσεις για τη διακόσμηση του δικού σου δωματίου; Αν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο, μπορείς να βάλεις μεγάλες μαξιλάρες στο πάτωμα. Αν όχι, μπορείς να αρκεστείς σε μικρά μαξιλαράκια πάνω σε κάποιο καναπέ, στο κρεβάτι, ή όπου αλλού θέλεις να προσθέσεις μια νότα άνεσης.

μαξιλάρια διακοσμητικά

#5 Μεγάλος καθρέφτης

Ποιος από μας δε θα ήθελε να έχει έναν ολόσωμο καθρέφτη στο δωμάτιο του για να ελέγχει το είδωλο του, καθώς ετοιμάζεται να βγει απ’ το χώρο; Ακόμα κι αν αυτό δε σε απασχολεί πολύ, ο καθρέφτης έχει και άλλη χρήση, πολύ πιο πρακτική. Αν το υπνοδωμάτιο σου είναι μικρό σε διαστάσεις, η τοποθέτηση ενός καθρέφτη είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος. Η αντανάκλαση του δωματίου δίνει την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου και πιο ευρύχωρου δωματίου, κάτι που ίσως θέλεις να πετύχεις για την κρεβατοκάμαρα σου. Έτσι, ο καθρέφτης απαντά στη βασική ερώτηση: “ Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου για να μοιάζει μεγαλύτερο; “.

μεγάλος καθρέφτης

#6 Οργάνωση αντικειμένων σε κουτιά

Υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος για να κρατάς τα κουτιά από παπούτσια που αγοράζεις. Τα κουτιά αυτά, ακόμα κι αν δεν το φαντάζεσαι, μπορούν να γίνουν αποθηκευτικοί χώροι για διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Πώς θα διακοσμήσεις το δωμάτιο σου, αν δεν τακτοποιήσεις και δεν οργανώσεις τα πράγματα σου; Πίστεψε μας, η τάξη είναι κάτι που μπορεί να σε γλυτώσει από πολύ περιττό κόπο. Για παράδειγμα, πόσες φορές έχεις αναζητήσει ένα αντικείμενο που δε βρίσκεις; Κάτι τέτοιο μπορεί εύκολα να λυθεί με την οργάνωση σε κουτιά. Άλλωστε, τα κουτιά μπορείς να τα βρεις από πολύ οικονομικά, ως εντελώς δωρεάν. Δε χάνεις κάτι με το να δοκιμάσεις να τα χρησιμοποιήσεις.

οργάνωση σε κουτιά

#7 Μινιμαλιστικό στυλ

Ίσως έχεις ακούσει μερικά πράγματα για τη μίνιμαλ διακόσμηση σπιτιού. Οι βάσεις του βρίσκονται στη θεωρία της αφαιρετικής διακόσμησης και πρεσβεύει την άποψη ότι δε χρειάζεται ένα δωμάτιο να είναι παραφορτωμένο για να έχει όσα χρειάζεται. Το στυλ αυτό είναι πολύ της μόδας και μπορεί να φανεί χρήσιμο και για μια οικονομική διακόσμηση νεανικού δωματίου. Με απλά λόγια, βάλε ελάχιστα διακοσμητικά στοιχεία στο δωμάτιο σου, ένα μεγάλο καθρέφτη και διάλεξε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γκρι, μπεζ και παστέλ αποχρώσεις. Ακολουθώντας αυτό το στυλ, δε θα χρειαστεί να αγοράσεις πολλά πράγματα, ούτε να κάνεις υπερβολικές κινήσεις. Παρόλα αυτά, δε θα χρειαστεί να αναρωτηθείς ξανά: “ Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου; “, γιατί θα σε εντυπωσιάσει η αλλαγή στο χώρο.

μινιμαλιστικό στυλ

#8 Χειροποίητα έργα τέχνης

Είναι πολύ λογικό να θέλεις να έχεις ένα όμορφο έργο τέχνης στον τοίχο του δωματίου σου. Η διακόσμηση χωρίς καθόλου έργα τέχνης είναι κάτι που σπάνια συναντάται. Βέβαια, ένα εφηβικό, ή νεανικό δωμάτιο μπορεί να διακοσμηθεί με διάφορες αφίσες που εμπεριέχουν κομμάτι της προσωπικότητας του εφήβου. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα ακριβή η αγορά ενός έργου τέχνης. Αν είσαι καλλιτεχνική φύση, μπορείς με καμβά και χρώματα να φτιάξεις το δικό σου πίνακα για να στολίσεις το δωμάτιο σου. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός γνωστού σου προσώπου, το οποίο τα καταφέρνει καλύτερα στα καλλιτεχνικά.

έργα τέχνης

#9 Αλλαγή φωτιστικού

Μήπως έχεις βαρεθεί να βλέπεις το ίδιο φωτιστικό στο ταβάνι για τόσα χρόνια; Ή μήπως αισθάνεσαι ότι δεν ταιριάζει με την αισθητική σου; Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να το αλλάξεις. Τα φωτιστικά οροφής δεν είναι απαραίτητα ακριβά, η τιμή τους καθορίζεται από διαφόρους παράγοντες, όπως το υλικό κατασκευής. Φυσικά, δε σου προτείνουμε να προσπαθήσεις να αλλάξεις φωτιστικό μόνος/ -η σου. Η ασφάλεια σου είναι ό,τι πιο σημαντικό και ο πειραματισμός με τον ηλεκτρισμό εμπεριέχει τεράστιο κίνδυνο. Ένας επαγγελματίας ηλεκτρολόγος θα μπορούσε να κάνει την αλλαγή, χωρίς να διακινδυνέψεις και χωρίς καμία καθυστέρηση.

αλλαγή φωτιστικού

#10 Ανοιχτά ράφια

Η ύπαρξη επαρκούς αποθηκευτικού χώρου στο σπίτι είναι απαραίτητη. Κάθε αντικείμενο πρέπει να έχει τη θέση του και γι’ αυτό χρειάζονται ράφια, ντουλάπια και άλλες συναφείς κατασκευές. Το μόνο πρόβλημα είναι, πως τα ντουλάπια κοστίζουν αρκετά στην αγορά, αλλά και την τοποθέτηση. Από την άλλη πλευρά, τα ανοιχτά ράφια λύνουν αυτό το πρόβλημα, αφού κοστίζουν πολύ λιγότερο. Ταυτόχρονα, εκτελούν την ίδια εργασία, αφού μπορείς πάνω τους να τοποθετήσεις τα πράγματα σου. Έτσι, αν σε απασχολεί το ερώτημα: “ Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά; “, τότε μια ακόμα διακοσμητική λύση είναι τα ράφια. Το μάγεθος και το χρώμα τους μπορείς να το διαλέξεις εσύ, αν και θα σου προτείναμε να βάλεις ράφια στο χρώμα του τοίχου για να είναι πιο διακριτικά.

ανοιχτά ράφια

Ελπίζουμε να βρήκες την απάντηση στο ερώτημα: “Πώς να διακοσμήσω το δωμάτιο μου οικονομικά;”. Για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείς στη διακόσμηση σου, εμείς είμαστε δίπλα σου. Καταχώρησε την εργασία σου και πάρε άμεσα προσφορές από έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες για να δεις το νεανικό δωμάτιο των ονείρων σου να ζωντανεύει!

ΠΗΓΗ:https://www.douleutaras.gr/

You May Also Like

9 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να συνδέσετε σε πολύπριζο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν σχεδιαστεί μόνο για να μπαίνουν ηλεκτρονικά που απαιτούν λίγη ισχύ.

Σε ποια μέρη βρίσκονται οι κοριοί – Συμβουλές από καθηγητή για τον καθαρισμό του σπιτιού

Tο θέμα με τους κοριούς δεν εμφανίστηκε τώρα γενικά και ειδικά στο Παρίσι.

Λήμνος: Μεταμόρφωσαν παλιό ελαιοτριβείο σε πανέμορφο εξοχικό και το εσωτερικό του είναι βγαλμένο από παραμύθι! (photos)

Ελαιοτριβείο στη Λήμνο: Η κατασκευή είχε υλοποιηθεί πριν καιρό. Η αρχιτεκτονική ομάδα…

Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικό για τα σκουπίδια

Φτιάξτε μόνοι σας αρωματικό για τα σκουπίδια

25 άχρηστα πράγματα που πετάμε στα σκουπίδια ενώ θα μπορούσαμε να κερδίζουμε χρήματα από αυτά

25 άχρηστα πράγματα που πετάμε στα σκουπίδια ενώ θα μπορούσαμε να κερδίζουμε…

8 έξυπνα κόλπα για εξαφανίσετε την υγρασία από το σπίτι σας μια και καλή

8 έξυπνα κόλπα για εξαφανίσετε την υγρασία από το σπίτι σας μια…

10 υπνοδωμάτια, 17 μπάνια: Η Τζένιφερ Λόπεζ αγοράζει έπαυλη 50.000.000 – Είναι από τις πιο χλιδάτες στον κόσμο

10 υπνοδωμάτια, 17 μπάνια: Η Τζένιφερ Λόπεζ αγοράζει έπαυλη 50.000.000 – Είναι…

Αύξηση έως 90% στα φοιτητικά ενοίκια [Πίνακες]

Οι τιμές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο, Κομοτηνή

Πράσινο σαπούνι: 11 άγνωστες χρήσεις που θα το κάνουν το αγαπημένο σας προϊόν μέσα στο σπίτι

11 άγνωστες χρήσεις που θα το κάνουν το αγαπημένο σας προϊόν μέσα στο σπίτι

Εσείς ζητάτε από τους καλεσμένους σας να βγάζουν τα παπούτσια τους;

Κινδυνεύουμε από τα μικρόβια που μεταφέρουμε μέσα στο σπίτι μέσω των υποδημάτων…