Πώς να μην σπάνε τα αβγά όταν τα βράζετε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνουν όταν βράζουμε τα αβγά που θέλουμε να φάμε είναι να ραγίζουν ή να σπάνε.

Κι όμως, αυτό οφείλεται συνήθως σε δικό μας λάθος το οποίο μπορούμε να αποφύγουμε. Ο βασικός λόγος που σπάνε τα αβγά στο βράσιμο είναι η θερμοκρασία. Συνήθως το ρίχνουμε στο νερό αμέσως μόλις το βγάζουμε από το ψυγείο και εδώ είναι το μεγάλο λάθος.

Για να αποφύγετε την κατάσταση αυτή πρέπει να τα βγάζετε από το ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βράσετε. Τα αβγά πρέπει να πάρουν τη θερμοκρασία του δωματίου ώστε να μη ραγίσουν ή σπάσουν κατά το βράσιμο.

newsbeast.gr

You May Also Like

Τα οφέλη της αλόης βέρα στο πρόσωπο

Τα οφέλη της αλόης βέρα στο πρόσωπο

Γιατί η αποτελεσματική κίνηση μας απαλλάσσει από του χρόνιους πόνους

Γιατί η αποτελεσματική κίνηση μας απαλλάσσει από του χρόνιους πόνους Γράφει ο…

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για διαβητικούς

Ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες τροφές για διαβητικούς

Πράσινο σαπούνι: 11 άγνωστες χρήσεις που θα το κάνουν το αγαπημένο σας προϊόν μέσα στο σπίτι

11 άγνωστες χρήσεις που θα το κάνουν το αγαπημένο σας προϊόν μέσα στο σπίτι

Μεγάλη δωρεά στο Νοσοκομείο Καστοριάς (φωτογραφίες)

4 μηχανήματα αιμοκάθαρσης από τον πατέρα Φώτιο Νικολαΐδη και την πρεσβυτέρα Έλλη Νικολαΐδη.

8 ανεπιθύμητες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μετά την ηλικία των 40

8 ανεπιθύμητες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα μετά την ηλικία των 40

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην ισπανική εφημερίδα El Mundo και στον δημοσιογράφο Alberto Rojas

Συνέντευξη Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στην ισπανική εφημερίδα El Mundo και στον…

ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου μελιού

ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου μελιού