Π.Ε. Καστοριάς : 480.000 ευρώ για Προμήθεια Δύο νέων Εκχιονιστικών Μηχανημάτων Έργου

Υπεγράφη στις 03 Αυγούστου 2021 από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη ο Οριστικός Πίνακας των Αξιολογημένων Προτάσεων της Πρόσκλησης 124 που αφορά:  «Δράσεις  πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων-Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών»  στο  πλαίσιο  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» (ΕΣΠΑ).

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, ενέταξε με πρότασή της, την προμήθεια  δύο εκχιονιστικών μηχανημάτων έργου με λεπίδα και αλατοδιανομέα για την  αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, προϋπολογισμού 480.000€, που θα χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ειδικότερα, η Π.Ε. Καστοριάς θα προμηθευτεί δύο καινούρια εκχιονιστικά μηχανήματα 4Χ4, μόνο με πάτωμα (χωρίς καρότσα), ιπποδύναμης 360HP, μικτού φορτίου 19 τόνων με λεπίδα αποχιονισμού 3,2 μέτρων και βάρους τουλάχιστον 750kg, αλατιέρα χωρητικότητας 4 κυβικών μέτρων, διασκορπιστή άλατος και ολόκληρο τον βασικό εξοπλισμό.

Ο Αντιεπριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος επεσήμανε με δήλωσή του ότι: «Τα νέα εκχιονιστικά μηχανήματα θα συμβάλλουν στο έργο που επιτελεί  το Αμαξοστάσιο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ιδιαίτερα  στον αποχιονισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου, τον οποίο σχεδόν εξ ολοκλήρου πραγματοποιεί το Αμαξοστάσιο με το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα που διαθέτει. Παράλληλα, θα βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων από βράχους, πέτρες, κατολισθήσεις, λάσπες και φερτά υλικά από βροχοπτώσεις».

You May Also Like

Ο Εισαγγελέας Καστοριάς έδωσε εντολή για εκταφή και διερεύνηση του περιστατικού με την δολοφονία των 3 αρκούδων.

Φαίνεται ότι το έγκλημα αυτό δεν ήταν και τόσο ασήμαντο όπως κάποιοι πίστευαν

Θερμές ευχαριστίες προς την κυρία Χριστίνα Παπατέρπου από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Θερμές ευχαριστίες προς την κυρία Χριστίνα Παπατέρπου από την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς

Ο πρ. Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΣΤΟΡΙΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

Ο πρ. Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΚΑΣΤΟΡΙΑ &…

«Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων»

«Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων» (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ) (3η Πρόσκληση)

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά

ΠΕ Καστοριάς: Απογραφή ζωικού πληθυσμού εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων για το έτος 2020

  ΠΕ Καστοριάς:  Απογραφή ζωικού πληθυσμού εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων και χοίρων για το…

Το μήνυμα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, κατά τον Απόστολο Παύλο (Β’ Κορ. γ΄, 18)

«Οι Χριστιανοί (πρέπει να) μεταμορφωνόμεθα εις την εικόνα του Σωτήρος και να…