Π.Ε. Κοζάνης: Λέμε “ΟΧΙ” στο κάπνισμα στις παιδικές χαρές

 

Παραδόθηκαν οι 20 πρώτες  πινακίδες σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από την κοινή δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του WinCancer.

 

Πρόκειται για ένα από τα πολλά αντικαπνιστικά προγράμματα που υλοποιεί η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφορά τις παιδικές χαρές και συγκεκριμένα την προσπάθεια να πεισθούν οι γονείς και γενικά οι ενήλικες να μην καπνίζουν σε χώρους που παίζουν μικρά παιδιά.

 

Καταρχάς γιατί τα αποτσίγαρα είναι τοξικά απόβλητα και δηλητήριο για τα παιδιά, αλλά κυρίως για να αποτραπούν οι γονείς να είναι παράδειγμα κακού μιμητισμού για τα παιδιά τους. Το Wincancer στην συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε ως συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Ελληνική Αντικαρκινικής Εταιρείας.

 

«Σε συνάντηση που είχα πριν από περίπου ένα χρόνο με τον Αντιπεριφερειάρχη  κύριο Πλακεντά, τον όποιο θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία, όταν τον ενημέρωσα για τη δράση  συμφώνησε αμέσως, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει πέρα από την τοποθετήσει των πινακίδων σε όλες τις αδειοδοτημένες παιδικές χαρές της περιοχής  και μια καμπάνια ενημέρωσης.   Ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους του wincancer είναι  η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, για την ενίσχυση της πρόληψης και της ενημέρωσης του καρκίνου. Αλλά και η δικτύωση όλων των κοινωνικών φορέων που ενεργοποιούνται στον αντικαρκινικό αγώνα, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός και μας αφορά όλους», δήλωσε η συντονίστρια του WinCancer κα. Κρυσταλλίδου Πίστη

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής εταιρείας κ. Φιλόπουλος,  ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη «να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών να παίζουν σε χώρο ελεύθερο καπνού,  όλοι οι δήμοι της χώρας να ευαισθητοποιηθούν και να αγκαλιάσουν τη δράση για άκαπνες παιδικές χάρες».

 

Την υποστήριξή του στη δράση δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Ιωαννίδης καθώς επίσης και ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντινίδης, ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης κ. Γκαμπούρας και οι εκπρόσωποι των Δήμων Εορδαίας  Αντιδήμαρχος κ. Χαϊτίδης, του Δήμου Βοΐου  Αντιδήμαρχος κ. Καρακούλας, Δήμου Σερβίων –Βελβεντού κ. Σαχινίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Ιστορική φωτογραφία του Γερμανού Καραβαγγέλη με παλιούς Καστοριανούς ΑρχικήΑρχείο ΆρθρωνΔρώμενα

Σε επίσκεψή μου στην Ι.Μητρόπολη Καστοριάς τις μέρες της Απελευθέρωσης…

Πρώτη νίκη για την ομάδα της Καστοριάς στο Πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2023-2024! (Βίντεο)

Αναμετρήθηκε με την  Π. Ο. ΦΗΚΗΣ στο Δ.Α.Κ. Καστοριάς

Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή Ρύθμιση για το ζήτημα της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για το φράγμα Νεστορίου.

Τι αναφέρει σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η Μαρία Αντωνίου

Κωνσταντίνος Κάδρας: Αφήστε τα όνειρα σας, να γίνουν τα φτερά σας !

Κωνσταντίνος Κάδρας: Αφήστε τα όνειρα σας, να γίνουν τα φτερά σας !

Επίσκεψη της Υπηρεσίας ΕΛ.ΑΣ. στην Δ.Α. Καστοριάς

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Θρησκευτικού της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε επίσκεψη στην Δ.Α. Καστοριάς

Στο Άγιο Όρος με τον Πατέρα Αμβρόσιο ο Πέτρος Τόσκος

Στο Άγιο Όρος με τον Πατέρα Αμβρόσιο ο Πέτρος Τόσκος

“Συνεχίζεται εντόνως η κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Μαρίας Αντωνίου’’

Συνεχίζοντας την έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα η Μαρία Αντωνίου συνυπέγραψε τρεις ακόμη Ερωτήσεις…