Ρυθμίζονται οι εκκρεμότητες στο Βελβεντό για τη χρήση γης με την έκδοση νέου Προεδρικού Διατάγματος

Οριστική λύση σε χρονίζοντα προβλήματα που αφορούν το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού και τις υφιστάμενες χρήσεις στο Βελβεντό δίνει η  τροποποίηση του σχεδίου       πόλεως.

Η τροποποίηση έγινε μετά από ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης που επιτάχυνε τις διαδικασίες για να διορθωθούν τα όποια προβλήματα δημιουργούσε το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα.

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, εκπροσώπους της Τ.Κ., του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων φορέων το πρόβλημα τελειώνει με την έκδοση του νέου Π.Δ.

Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τη καθημερινότητα των πολιτών αφού πλέον θα επιτρέπονται οι εργασίες χαμηλής όχλησης όπως συνεργεία, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.α.

Μετά τις διορθώσεις που ζητήθηκαν από το ΥΠΕΝ και την εκ νέου εισαγωγή του θέματος στο ΣΥΠΟΘΑ, θα αποσταλεί στο Υπουργείο για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που απαιτείται.

Έτσι ουσιαστικά λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

 

You May Also Like

Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού καθώς και αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία σε περιοχή της Φλώρινας

  Μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού καθώς και αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, βρέθηκαν και…

Ο Δήμος Καστοριάς για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης από την πρώτη στιγμή (25 Φεβρουαρίου) έως και σήμερα

Ο Δήμος Καστοριάς για την αντιμετώπιση και διαχείριση της κατάστασης από την…

Άμεση απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τη λειτουργία των Συμβουλίων των ΤΟΕΒ υπό το κράτος της πανδημίας

    Άμεση απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε αίτημα…

Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμαριάς «Το χοροστάσι του Αη Γιάννη».

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από τοπικούς παραγωγούς

Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς: Διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας και για την υποχρεωτική αναγραφή τιμών

  Εμπορικός Σύλλογος και Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς: Διευκρινίσεις για τη…

Π.Ε. Καστοριάς: Ετήσια Κατάθεση Δικαιολογητικών Πολιτιστικών Σωματείων

Π.Ε. Καστοριάς: Ετήσια Κατάθεση Δικαιολογητικών Πολιτιστικών Σωματείων

Συνάντηση εκπροσώπων του Συντονιστικού Οργάνου Φορέων Π.Ε. Καστοριάς

Με σκοπό τη διεκδίκηση μειωμένου κόστους θέρμανσης και ενέργειας

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Εκδόθηκε η Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων έρευνας για τις δράσεις συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ερευνητικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων σε τομείς προτεραιότητας του Σχεδίου Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας»

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης: «Εκδόθηκε η Πρόσκληση  για την υποβολή προτάσεων…