Ενα έκτακτο “Μουσικό Κουτί”, παρακολουθήσαμε στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, με τον τίτλο “Ενα τραγούδι για την Ουκρανία”.

Ενα έκτακτο “Μουσικό Κουτί”, παρακολουθήσαμε στην ΕΡΤ το βράδυ της Δευτέρας, με τον τίτλο “Ενα τραγούδι για την Ουκρανία”.

Το ιδιαίτερο αυτό “Μουσικό Κουτί”, πάντα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο τιμόνι της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους αμάχους και τους πρόσφυγες της Ουκρανίας που πλήττονται μετά τη ρωσική εισβολή.

Στην τηλεοπτική συναυλία-βοήθεια για την Ουκρανία, εκτός από τον Νίκο πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες.

 

Σάρωσε το "Μουσικό Κουτί" για την Ουκρανία - Καρφιά Σαββόπουλου στους "ισαποστάκηδες": Να κατονομάζουμε τον βομβαρδιστή

 

 

Μουσικο Κουτί

 

Συγκεκριμένα, είδαμε να ερμηνεύουν “Ενα τραγούδι για την Ουκρανία” μεταξύ άλλων οι: Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Φαραντούρη, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Eric Burdon, Νατάσα Μποφίλιου, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Περρής, Γιώτα Νέγκα, Μαρίζα Ρίζου, Μίλτος Πασχαλίδης, Φοίβος Δεληβοριάς, Νεφέλη Φασούλη, Ελένη Τσαλιγόπουλου, Κώστας Λειβαδάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Θοδωρής Μαραντίνης, Μανώλης Φάμελλος, Αναστασία Μουτσάτσου, Ελλη Πασπαλά, Γιάννης Μηλιώκας, Οδυσσέας Τσάκαλος, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Κίτρινα Ποδήλατα, Νικήτας Κλιντ & Ρόδες κ.α..

Μουσικο Κουτί
Μουσικο Κουτί

Σύμφωνα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου μόνο από τα SMS (περίπου τα μεσάνυχτα της Δευτέρας) είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 170.000 ευρώ!

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Διονύση Σαββόπουλου για την Ουκρανία:

Ο εμπνευστής της τηλεοπτικής αυτής συναυλίας για την Ουκρανία -όπως είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου- Διονύσης Σαββόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα, στο οποίο μάλιστα “κάρφωνε” τους “σαποστάκηδες” καλλιτέχνες και όσους δεν καταδικάζουν ευθέως τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος Ελληνας καλλιτέχνης είπε: “Τι μας φέρνει κοντά απόψε, στην εκπομπή του Νίκου, τόσους πολλούς, λες και ήτανε διαδήλωση; Κάποιος θυμός; Κάποια οργή; Όχι, μας φέρνει απλούστατα η συγκίνηση για τον πανέμορφο λαό της Ουκρανίας και για τη γενναία ηγεσία του. Ζητάμε να σταματήσει αυτός ο Αρμαγεδδών. Διότι όπως όλοι, αγαπούμε κι εμείς την ειρήνη, τον ανθρωπο… Και οφείλουμε σαν ενήλικες που είμαστε –και όχι σαν ‘αιώνιοι έφηβοι’, κλισέ που έχει καταντήσει εντελώς μπανάλ- σαν ενήλικοι λοιπόν, οφείλουμε, κάθε φορά, να κατονομάζουμε τον εκάστοτε βομβαρδιστή της ειρήνης, του ανθρώπου, των λαών.

Όσο για την ηγεσία του Κρεμλίνου, αποδείχτηκε εν τέλει, χωρίς να το ξέρει, σε τρομερή μάγισσα. Πώς τα κατάφερε και έκανε ένα λαό, τον ουκρανικό, ήρωα επικών διαστάσεων. Οι Ουκρανοί, όπως όλοι μας δηλαδή, κοίταζαν τη ζωούλα τους, τις δουλειές τους, την οικογένειά τους – και ξαφνικά απέκτησαν επική συνείδηση. Διότι μόνο με ψυχολογία έπους μπορείς να πας και να πεθάνεις γι’ αυτά τα υψηλά πράγματα, που όμως είναι και πολύ απτά, και λέγονται πατρίδα, ελευθερία, δημοκρατία. Καλή είναι η ευημερία, καλή είναι και η σχετική ξεγνοιασιά της. Αλλά φαίνεται πως την κρίσιμη στιγμή ο δρόμος που σώζει τον κόσμο είναι πάντα ο ίδιος και είναι ένας: η θυσία.

Η Ουκρανία τώρα υποφέρει για όλους μας. Μην σιωπήσετε. Ακολουθήστε το δρόμο της καρδιάς σας. Βοηθήστε όπως μπορεί ο καθένας τους Ουκρανούς. Είναι το δικό τους θυσιασμένο αίμα τώρα που έρχεται να σώσει αυτό που κανένας, ποτέ, κανένας ολοκληρωτισμός δεν θα καταφέρει να νικήσει: το μεγαλείο της ζωής. Προσκυνώ την Ουκρανία, σκύβω το κεφάλι και ψέλνω μαζί της…”.

Δείτε ολόκληρο το “Μουσικό Κουτί” για την Ουκρανία:

 

 

thetoc.gr

You May Also Like

Ακυβέρνητο στον Παγασητικό το πλοίο Μυρτιδιώτισσα με 53 επιβάτες

Στο πλοίο σημειώθηκε μηχανική βλάβη – Σπεύδουν πλωτά σκάφη του λιμενικού και…

Τσίπρας: Aμεση αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Τη σύσταση υφυπουργείου με χαρτοφυλάκιο τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και της Στεγαστικής Πολιτικής, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Οικονομική στήριξη στην Εκκλησία προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Η στήριξη θα δοθεί με έκτακτη επιχορήγηση για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά…

Επίθεση με βιτριόλι: «Δεν είναι τρελός, είναι λαοπλάνος», λέει ο Μητροπολίτης Βέροιας για τον ιερέα

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την επίθεση με βιτριόλι στο Συνοδικό Δικαστήριο έκανε…

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 9 Φεβρουαρίου

Τη μνήμη τεσσάρων Αγίων τιμάει σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία – Δείτε σε ποιους λέμε «χρόνια πολλά»

Μιχάλης Μυτακίδης: Τους έντεχνους τους φτύνω όλους στα μούτρα, δε θέλω να δω κανέναν τους

«Αν η trap είναι επιλογή του κόσμου σεβαστό – Το έντεχνο είναι…

Υπ. Εργασίας: Στήριξη σε απολυμένους από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Υπ. Εργασίας: Στήριξη σε απολυμένους από επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και παράταση προθεσμίας…

ΚΥΑ: Ποιοι κανόνες θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες – Πρόστιμα έως 25.000 ευρώ για παραβάσεις

ΚΥΑ: Ποιοι κανόνες θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες – Πρόστιμα έως 25.000…

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης στη Βουλή: Στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των πληγέντων αγροτών

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης στη Βουλή: Στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των πληγέντων αγροτών

Sun: Η κυβέρνηση Τζόνσον βγάζει εκτός «πράσινης» λίστας τα ελληνικά νησιά

Table of Contents Hide Σχεδιάζουν να αφήσουν εκτός της «πράσινης» λίστας τα…