Με αφορμή τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην ΕΜΑΚ τόνισε ότι το κράτος έχει το δικαίωμα να μην διατηρεί στην πρώτη γραμμή όσους εκτιμά ότι βάζουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους που θέλει να φροντίσει.

Μια μικρή αύξηση στον αριθμών των κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένει αυτές τις ημέρες ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ ως αποτέλεσμα του ανοίγματος της εστίασης.

Ο καθηγητής τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ότι 5 -13 Μαΐου παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων λόγω των συρροών του Πάσχα που φάνηκε καθαρά σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι και η Κέρκυρα και ακολούθησε μια –επίσης λογική, πτώση.

Δεν απέκλεισε έως τις 26 Μαΐου τα ημερήσια κρούσματα να φτάσουν έως τις 2.900, αλλά από τις αρχές Ιουνίου θα αρχίσει η αποκλιμάκωση και γύρω στις 26 με 27 Ιουνίου τα κρούσματα μπορούν να πέσουν κάτω από τα 1.000. Διευκρίνισε ότι αυτή η πρόβλεψη σχετίζεται με τον υψηλό ρυθμό εμβολιασμών αλλά σχετίζεται και με τη συμπεριφορά των πολιτών αυτό το διάστημα.

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Σκουτέλης παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μια χαλαρότητα και μια σχετική αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία. Επεσήμανε ότι χθες Τρίτη, έγιναν πιο πολλές εισαγωγές από εξιτήρια και εκτίμησε ότι πιστεύει ότι πρόκειται για κάτι παροδικό.

«Ναι» σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Με αφορμή τις αντιδράσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τα στελέχη της ΕΜΑΚ, ο κ. Σκουτέλης τόνισε ότι «χάνουμε το δάσος» και πως ειδικά σε κατηγορίες επαγγελμάτων όπως οι γιατροί το θέμα είναι επιστημονικό και ηθικό.

«Δεν νομίζω να θέλατε πάνω σας όταν ήσασταν άρρωστοι στο κρεβάτι του πόνου κάποιον ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί και έβηχε», «ούτε εγώ θα ήθελα» τόνισε ο κ. Σκουτέλης και πρόσθεσε ότι δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να τους υποδείξει κάποιος την ανάγκη εμβολιασμού.

Για το ίδιο θέμα ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι το κράτος έχει ευθύνη απέναντι στον πολίτη, στην κοινωνία και είτε μιλάμε για τα ΕΜΑΚ, είτε για την αστυνομία, είτε για τους υγειονομικούς, έχει το δικαίωμα να μην έχει στην πρώτη γραμμή όσους εκτιμά ότι βάζουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους που θέλει να φροντίσει.

Πηγή: skai.gr

 

 

You May Also Like

Σχολεία: Στο τραπέζι αλλαγές από 10 Ιανουαρίου – Στο «μικροσκόπιο» εκδρομές και 50%+1

Σχολεία: Στο τραπέζι αλλαγές από 10 Ιανουαρίου – Στο «μικροσκόπιο» εκδρομές και…

Ταξίδι με πλοίο στα νησιά: Δεκτό και το self test για την επιστροφή – Όλα τα νέα μέτρα

Με υποχρεωτικό self test η επιστροφή των ανεμβολιάστων από τα νησιά –…

Αυτός είναι ο 66χρονος Κρητικός που έχασε τη ζωή του από τον κοροναϊό

Table of Contents Hide Αυτός είναι ο 66χρονος Κρητικός που έχασε τη…

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών (εγκύκλιος)

Κορωνοϊός: Νέα εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών (εγκύκλιος)

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών (Β΄ κύκλος)

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής…

Ρόδος: Συνελήφθη 15χρονη για διανομή πορνογραφικού υλικού της φίλης της

Η 15χρονη φέρεται να «δελέασε» τον σύντροφο της φίλης της για να βιντεοσκοπήσει τις ιδιαίτερες στιγμές τους και να της δώσει το υλικό

Υπόθεση μικρής Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος για τον θάνατο της 4χρονης

“Αυλαία” έπεσε στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, που έχασε τη…

Νορβηγία: Βίντεο ντοκουμέντο από το αεροπλάνο που βγήκε εκτός διαδρόμου κατά την προσγείωση

Οι έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν στην εκτροπή του αεροπλάνου συνεχίζονται

Οργισμένη αντίδραση της Μελόνι για συνδικαλιστή που την αποκάλεσε «εταίρα του Τραμπ»

Ο γραμματέας του συνδικάτου Cgil σημείωσε ότι χαρακτήρισε αυλική του Αμερικανού προέδρου την Ιταλίδα πρωθυπουργό

Παράταση των μέτρων προστασίας σε εκκλησίες και χώρους λατρείας

Παράταση των μέτρων προστασίας σε εκκλησίες και χώρους λατρείας