Τέρμα στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΠΕΡΦΟΛΟΓΗΣΗ

 

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 οι εκπρόσωποι της Κοινωνικής Συμμαχίας  της Καστοριά, ενόψει της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Η 24ωρη γενική απεργία και τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα,  πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας», σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους αντιπροσωπευτικούς κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος του Ν. Τμ. ΑΔΕΔΥ Καστοριάς  Σταύρος Νικολάου, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς Αθανάσιος Παπανδρέου  και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Ευάγγελος Πανταζής, απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν  στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Η Πανελλαδική Απεργία που ξεκινάει τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Μαΐου 2018, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Κοινωνικής Συμμαχίας έρχεται για δώσει ένα ισχυρό μήνυμα «Τέρμα στη λιτότητα, την ανεργία και στην υπερφολόγηση».

Μάλιστα προκειμένου να υπάρξει μαζικότητα στις απεργιακές κινητοποιήσεις, πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα πολλές δράσεις στην Π.Ε. Καστοριάς, όπως συναντήσεις  και συσκέψεις στο Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, επίσκεψη κλιμακίου της ΑΔΕΔΥ στην περιοχή  κα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 11 το πρωί (30/05) θα πραγματοποιηθεί μια περιφερειακή συγκέντρωση στην Κοζάνη, η οποία είναι και η μοναδική στη Δυτική Μακεδονία.

«Αυτή η Πανεθνική Ημέρα Δράσης,  ελπίζουμε να είναι η απαρχή για πολλές περισσότερες δράσεις στην Π.Ε. Καστοριάς», ήταν τα λόγια του κ. Νικολάου και  παράλληλα σχολίασε  την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, με τις συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με την επερχόμενη αύξηση στην τιμή της βενζίνης, με  τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας «Θέλουμε να ξεκινήσουμε κάτι καλύτερο για την περιοχή μας. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την ανεργία».

 

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή συνεργασία όλων των  φορέων. Έχουμε ενώσει τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας, ώστε να περάσουμε το πολιτικό μήνυμα ότι έπειτα από τόσα χρόνια λιτότητας και μνημονίων κάτι πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. Μάλιστα ο Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου, σχολιάζοντας τη σημερινή πολιτική σκηνή είπε πως οι πολίτες οδηγούνται σε αδιέξοδα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο διοργανώθηκε η Πανεθνική Ημέρα Δράσης «Το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό και είμαι σίγουρος πως θα φτάσει στα αυτιά των αρμοδίων και θα τους ταρακουνήσει».

Ο κ. Πανταζής σημείωσε πως ο εμπορικός κόσμος της Καστοριάς δεν θα συμμετάσχει στην απεργία, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ζητηθεί στους επιχειρηματίες να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά «Ως Εμπορικός Σύλλογος αποφασίσαμε να μην προβούμε σε μια απεργιακή κινητοποίηση. Είναι γνωστό πως τα προβλήματα που  αντιμετωπίζει και ο  δικός μας κλάδος μας είναι πολλά και μεγάλα, επομένως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ζητήσουμε από τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά. Ωστόσο, έχουμε καταθέσει απόψεις και προτάσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας».

Κλείνοντας ο κ. Νικολάου θέλησε να περάσει το εξής μήνυμα «Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε σε αυτή την κοινωνία που ζούμε για τα εξής: Γιατί έχουμε γεμίσει στρατιές ανέργων; Γιατί έχουμε πολλά λουκέτα καταστημάτων; Γιατί κάθε φορά που πηγαίνουν οι συνταξιούχοι στις τράπεζες βλέπουν όλο και περισσότερο περικομμένες τις συντάξεις τους; Γιατί κάθε μέρα μειώνεται το εισόδημα του κάθε μισθωτού;  Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά και ας βγούμε στους δρόμους. Εάν δεν βγούμε στους δρόμους τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».

 

Η εφημερίδα “Ορίζοντες” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις και ως εκ τούτου το φύλλο της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 δεν θα κυκλοφορήσει.

You May Also Like

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς στη Philoxenia

Το δυναμικό παρών έδωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” στην…

Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Εγκαίνια του ανακαινισμένου ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Σάββατο 14 Οκτωβρίου…

Ένα βήμα μπροστά για τις μετεγκαταστάσεις Ακρινής και Αναργύρων

Μία ευρεία παραγωγική συνάντηση και συζήτηση, με αφορμή τα θέματα που αφορούν…

Κατά προτεραιότητα οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτές στα προγράμματα κατάρτισης των αγροτών

Κατά προτεραιότητα οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται ως εκπαιδευτές στα προγράμματα κατάρτισης των…

Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς: 4η Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο «Ογκολογία στο Μεταίχμιο των Εξελίξεων»

Ιατρικός Σύλλογος Καστοριάς: 4η Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο «Ογκολογία στο Μεταίχμιο των Εξελίξεων»

Α.Σ. Καστοριάς: Συγχαρητήριο μήνυμα στον Α.Σ. Άργους Ορεστικού

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Α’ Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα

ΟΑΕΔ: Αναλυτικά τα νέα ποσά σε όλα τα επιδόματα