Σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για τις μεταβιβάσεις

Από την Τρίτη 7 Απριλίου τίθεται σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος Γρηγόρης Βάρρας.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί ενημερώνονται από τον Οργανισμό για τα παρακάτω:

«Η αίτηση μεταβίβασης υποβάλλεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ υποχρεωτικά με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου. O αιτών μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις οn-line εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ μέσω εγγραφής στην ιστοσελίδα https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής επιλέγεται η χρήση της εφαρμογής μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης έτους 2020 και ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

Καταχώριση της αίτησης

Εκτύπωση του υποδείγματος

Υπογραφή του υποδείγματος από τους συμβαλλομένους

Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε συμβαλλόμενο ξεχωριστά από αρμόδια αρχή

Επισύναψη στην αίτηση του υποδείγματος μεταβίβασης και τα κατά περίπτωση μεταβίβασης απαιτούμενα δικαιολογητικά

Οριστικοποίηση, που ενέχει τη θέση της υποβολής της αίτησης μεταβίβασης

Εκτύπωση της οριστικοποιημένης αίτησης μεταβίβασης και του διαβιβαστικού τα οποία φυλάσσονται υποχρεωτικά τουλάχιστον για μία πενταετία στο προσωπικό αρχείο του αιτούντα, μαζί με τα πρωτότυπα δικαιολογητικά.

Επισημαίνεται ότι, παραγωγοί που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο σύστημα για τα έτη (2014-2019) ή έχουν υποβάλλει αίτηση στα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα (Βιολογικές Καλλιέργειες, Κομφούζιο, Νιτρορύπανση) για την είσοδό τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα χρήστη, κωδικό). Δεν απαιτείται εκ νέου εγγραφή στο σύστημα ή πιστοποίηση μέσω taxisnet.

– Αίτηση εγγραφής για δημιουργία προσωπικού λογαριασμού μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι μεταβιβαστές της αίτησης μεταβίβασης ή σε περίπτωση κληρονομιάς οι κληρονόμοι, προκειμένου να λάβουν κωδικό και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μεταβίβασης.

– Καταληκτική ημερομηνία οριστικοποίησης και συνεπώς υποβολής των αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Παρασκευή, 15η Μαΐου 2020. Αιτήσεις μεταβίβασης,  οι οποίες έχουν καταχωρηθεί στη διαδικτυακή εφαρμογή αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως την ως άνω καταληκτική ημερομηνία θεωρούνται ως μη υποβληθείσες στον ΟΠΕΚΕΠΕ για το έτος 2020.

– Καταληκτική ημερομηνία τροποποίησης ή και ακύρωσης εμπρόθεσμα (έως 15/05/2020)  οριστικοποιημένων αιτήσεων μεταβίβασης είναι η Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.

– Η εγκύκλιος περί της διαδικασίας μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) έτους  2020 έχει αναρτηθεί στη διαδρομή  https://www.opekepe.gr/el/opekepe-organisation-gr/152-opekepe-banners/banners-cap-2015-2020/3603-metavivaseis-dikaiomaton-vasikis-enisxysis-2020

Οι γεωργοί, πριν την οριστικοποίηση και υποβολή της αίτησή τους, οφείλουν να έχουν αναγνώσει προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις των μεταβιβάσεων, όπως αυτές αναλυτικά αναφέρονται στην εγκύκλιο αιτήσεων μεταβίβασης ΔΒΕ έτους 2020. Επισημαίνεται ότι η αξία των ΔΒΕ 2020 είναι προσωρινή. Η αξία των ΔΒΕ θα καθοριστεί από τις εθνικές αποφάσεις μετά την ψήφιση του μεταβατικού κανονισμού της ΕΕ για το καθεστώς βασικής ενίσχυσης 2020.

Λόγω της δυσχέρειας των τρεχουσών συνθηκών η επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών δύναται να πραγματοποιηθεί άμεσα μετά τη λήξη των έκτατων μέτρων λόγω του κορωνοϊου COVID-19, με την οριστικοποίηση της αίτησης μεταβίβασης».

agronews.gr

You May Also Like

Μεγαλώνει η αγωνία για τις 2 αγνοούμενες Γαλλίδες στη Σίκινο

Το τελευταίο μήνυμα που έστειλε η μία από το κινητό της

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας από την ΕΛ.ΑΣ. – Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Δείτε φωτογραφίες – Συνελήφθησαν οι επτά εμπλεκόμενοι – Εκμεταλλεύονταν γυναίκες που τις έβγαζαν στην πορνεία ακόμη και με τη χρήση βίας – Έκαναν απάτες με εικονικά τροχαία ατυχήματα

Β. Κικίλιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά και σε άλλα εμβόλια

Β. Κικίλιας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά και σε άλλα εμβόλια

Ιωάννινα: «Ήρθε για εξεταστική και σε δέκα μέρες χάθηκε» λέει ο πατέρας της 20χρονης

Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί ξέρουν τι συνέβη, αν ήξεραν πιθανόν να είχαν σώσει το παιδί.

Πάτρα: Στην εντατική διασωληνωμένη 14χρονη που σκαρφάλωσε σε βυτιοφόρο

Έπεσε και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Σεισμός – ΕΜΑΚ: «Ευχαριστώ Ελλάδα»

«Ένας γενναίος εχθρός είναι καλύτερος από έναν άθλιο φίλο» σχολιάζουν Τούρκοι

ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

  ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.: Πρόσληψη 1.575 θέσεων ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, μέσω Α.Σ.Ε.Π.

Φωτιά στην Εύβοια: Κάρβουνο η φημισμένη ελιά 2.500 χρόνων στις Ροβιές

Δείτε τις φωτογραφίες της υπεραιωνόβιας ελιάς πριν και μετά την καταστροφή