Σκότωσαν τον πατέρα τους έπειτα από χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης: Η απόφαση του δικαστηρίου

«Θα σας χτυπήσω για όλα, θα σας σκοτώσω», ανέφερε σε γραπτό μήνυμα προς τις κόρες του τον Απρίλιο του 2018, κατηγορώντας τες ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρα. «Είσαστε πόρνες και θα πεθάνετε ως πόρνες». Τα αντίγραφα της ανάκρισης σκιαγραφούν μια τρομακτική κατάσταση ψυχικής, σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης που χρονολογείται τουλάχιστον τέσσερα χρόνια πριν από τη δολοφονία.

Όπως λέει ένας από τους δικηγόρους των αδελφών: «Πιστεύουμε ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. Ο πατέρας οδήγησε τα κορίτσια στην απελπισία, ολόκληρη η ζωή τους ήταν μια συνεχής κόλαση. Δεν μπορούν να συγκριθούν με υγιείς, ήρεμους και ισορροπημένους ανθρώπους… τα κορίτσια ανέπτυξαν σοβαρές ψυχικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων συνδρόμου κακοποίησης και διαταραχή μετατραυματικού στρες. Αυτό επιβεβαιώθηκε από όλες τις εξετάσεις της υπόθεσης».

Πάντως, τον Ιανουάριο, το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι οι αδελφές υπέστησαν «ξυλοδαρμό, συνεχή ταπείνωση, απειλές και κακοποίηση, σωματική και σεξουαλική βία» και ότι είχαν αναπτύξει «αμυντική αντίδραση». Στη συνέχεια δε οι εισαγγελείς διέταξαν την Εξεταστική Επιτροπή να επανεκτιμήσει την υπόθεση, από προμελετημένη δολοφονία σε αναγκαία αυτοάμυνα.

Η κίνηση, λένε οι ειδικοί, «ουσιαστικά σημαίνει το τέλος μιας ποινικής έρευνας» εναντίον των αδελφών, οι οποίες αντιμετώπιζαν έως και 20 χρόνια φυλάκισης για την κατηγορία της δολοφονίας.

 

Ακτιβιστές διοργανώνουν δεκάδες διαδηλώσεις υπέρ των αδελφών στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δεν ήθελα να πεθάνω», καλώντας τις Αρχές να επανεξετάσουν την υπόθεση.

 

Αλλά σε μια απίστευτη ανατροπή, ο Βίκτορ Γκριν, ο ίδιος εισαγγελέας που συνέστησε για πρώτη φορά την υποβάθμιση της υπόθεσης, επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι οι τρεις αδερφές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες προμελετημένης δολοφονίας, χωρίς να δοθεί καμία άλλη εξήγηση για αυτή την νέα αλλαγή στάσης.

Η Μάρι Νταβτιάν, δικηγόρος των αδελφών που συχνά εκπροσωπεί θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, συνέδεσε την μεταστροφή αυτή με μια ευρύτερη τάση απόρριψης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία αυξάνεται μετά την έγκριση αμφιλεγόμενων τροποποιήσεων στο ρωσικό σύνταγμα μετά από το δημοψήφισμα της 1η Ιουλίου.

Το δημοψήφισμα, που σχεδιάστηκε για να παγιώσει περαιτέρω την εξουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τα επόμενα χρόνια, ακολουθήθηκε από μια σειρά συλλήψεων σε βάρος ατόμων με υψηλό προφίλ, όπως οι κατηγορίες για κρατική προδοσία εναντίον του πρώην δημοσιογράφου Ιβάν Σαφρόνοφ ή η δίωξη του πρώην κυβερνήτη του Χαμπάροφσκ, Σεργκέι Φουργκάλ, ο οποίος μεταφέρθηκε στη Μόσχα με παλιές κατηγορίες για δολοφονία, προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες στην Απω Ανατολή της Ρωσίας. Και οι δύο αρνούνται οποιαδήποτε παρανομία.

«Νομίζω ότι είναι αδύνατο να μην παρατηρήσουμε τι συμβαίνει κάθε μέρα από την 1η Ιουλίου 2020, το κράτος επέλεξε το δρόμο του», έγραψε η Νταβτιάν στη σελίδα της στο Facebook. «Και η υπόθεση Χατσατουριάν δεν αποτελεί εξαίρεση».

Μένει η τελική απόφαση του δικαστηρίου, η οποία, όπως πιστεύουν τα ρωσικά μέσα, θα πρέπει να είναι αθωωτική.

Με πληροφορίες από το CNN.gr.

You May Also Like

Η Βόρεια Κορέα ξεκίνησε ξανά τη λειτουργία πυρηνικού αντιδραστήρα

Ο αντιδραστήρας στη Γιονγκμπιόν είχε πάψει να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2018…

Κέιτ Μίντλετον: Ο αδελφός της σε ένα συγκινητικό μήνυμα μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης με καρκίνο

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την παιδική τους ηλικία, ο Tζέιμς θέλησε να εκφράσει την αγάπη του προς το πρόσωπό της

Η AstraZeneca ετοιμάζει εμβόλιο για τον καρκίνο με την τεχνολογία του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Τα αποτελέσματα από τις μελέτες σε ζώα είναι ιδιαίτερα υποσχόμενα – Οι…

Γαλλία: Θα απελάσει 231 αλλοδαπούς, ύποπτους για εξτρεμιστικές πεποιθήσεις

Γαλλία: Θα απελάσει 231 αλλοδαπούς, ύποπτους για εξτρεμιστικές πεποιθήσεις

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της καταστροφής

Πρώτο θέμα στο διεθνή Τύπο και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Τρόμος και στη Μασσαλία από επίθεση μεδουσών σε εκατοντάδες κολυμβητές(ΒΙΝΤΕΟ)

Tέλος εποχής στο Twitter: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν

Από χτες, όσοι δεν πλήρωσαν τη συνδρομή που επέβαλε ο Ελον Μασκ – όσο διάσημοι και αν είναι – έχασαν το πολυπόθητο σήμα.

Οι άνθρωποι των υπονόμων: Η υπόγεια ζωή των κατοίκων μιας ολόκληρης πόλης που βρίσκεται κάτω απ’το Λας Βέγκας

Table of Contents Hide Οι άνθρωποι των υπονόμων: Η υπόγεια ζωή των…

Μοντέλο, 27 ετών, έμεινε παραπληγική από μια μπουκιά ψωμί

Table of Contents Hide Μοντέλο, 27 ετών, έμεινε παραπληγική από μια μπουκιά…

Οι φυλές της Λιβύης εκπαιδεύονται από την Αίγυπτο και είναι έτοιμες για πόλεμο με την Τουρκία

Οι φυλές της Λιβύης εκπαιδεύονται από την Αίγυπτο και είναι έτοιμες για…