Στα 6 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης υπέγραψε Πρόσκληση που εξέδωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, για την προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών, συνολικού προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ. Δικαίωμα υποβολής προτάσεων έχουν το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της Περιφέρειας καθώς και λοιποί φορείς καθ’ αρμοδιότητα.

Η Πρόσκληση αφορά δράσεις για την προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • η προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων και καταστροφών (π.χ. πλημμυρών, πυρκαγιών, κ.λπ.), συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας Μηχανημάτων-εξοπλισμού στο πλαίσιο υποστήριξης του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».
  • η προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις, βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις κ.λπ.).
  • η προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης από φυσικά φαινόμενα (όπως οι πλημμύρες) και συλλογής και διαχείρισης περιβαλλοντικών πληροφοριών (π.χ. μετεωρολογικοί σταθμοί).

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων, μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 5 – «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, πρόληψη και διαχείριση κινδύνων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020.

Οι προτάσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, από 01/07/2020 έως 25/09/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, καθώς και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, το Σύστημα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων, τους Κανόνες Επιλεξιμότητας των δαπανών των Πράξεων κ.λ.π., οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία” 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

 

You May Also Like

Από την υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής της Π.Ε. Καστοριάς γνωστοποιείται η έναρξη εμβολιασμών για τον μελιταίο πυρετό (βρουκκέλωση)

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τον μελιταίο πυρετό

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια»

  Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Μύθοι &…

Υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών

Διαπράχθηκε στην πόλη της Καστοριάς, σε βάρος 38χρονης !

Ουσιαστική και με συγκεκριμένα μέτρα ένταξη της Καστοριάς στο ΣΔΑΜ ζήτησε από τον Ν. Παπαθανάση ο Γ. Κορεντσίδης

Ουσιαστική και με συγκεκριμένα μέτρα ένταξη της Καστοριάς στο ΣΔΑΜ ζήτησε από…

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Πρωτοφανή και απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μας

Τηλεδιάσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για ζητήματα χωροταξίας και επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία

  Τηλεδιάσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για ζητήματα χωροταξίας…

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: “Η πολιτεία θα μεριμνήσει για τη δωρεάν χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε όλους τους έλληνες πολίτες, όταν θα είναι διαθέσιμο”

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: “Η πολιτεία θα…

16ο Οδοιπορικό στη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό του Γράμμου

Για μία ακόμη χρονιά, 16η ,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή  7 Αυγούστου το…

Τιμητικές εκδηλώσεις για τον Προστάτη των γουνοποιών Προφήτη Ηλία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γουνοποιιών Καστοριάς “ O Προφήτης Ηλίας” σας…