Στην Αθήνα για θέματα της Π.Ε. Καστοριάς η Αντιπεριφερειάρχης Δ. Κοζατσάνη & ο Θεμ. Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μάνος

Στην Αθήνα βρέθηκαν την Τετάρτη 02 Μαρτίου 2022, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Υποδομών Θωμάς Μάνος. Σκοπός της επίσκεψης τους ήταν η προώθηση θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Αρχικά, συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του Γραφείου Υπουργού Εσωτερικών Θεοδόση Αθανασά, όπου ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα  περαιτέρω χρηματοδότησης των κεντρικών αυτοτελών πόρων, γεγονός που θα βοηθούσε στην υλοποίηση περισσότερων έργων για την περιοχή.


Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, όπου τέθηκαν θέματα υλικοτεχνικής ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας για την Περιφέρειά μας.


Στη συνέχεια, έγινε συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α)  Ιωάννη Μητσόπουλο και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Διονυσία Χατζηλάκου, όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις που προγραμματίζει ο οργανισμός σε διάφορους τομείς, όπως: περιβάλλον, λίμνη, δασικά φυτώρια.  Προς θετική κατεύθυνση είναι η δυνατότητα να συμπεριληφθεί και η περιοχής μας στις δράσεις του οργανισμού, ο οποίος ουσιαστικά εφαρμόζει την πολιτική που χαράσσει το αρμόδιο υπουργείο, στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης.


Τέλος, μαζί με τον Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και τον Δήμαρχο Άργους Ορεστικού Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά. Παρών στη συνάντηση ήταν  και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Μπαγινέτας. Θέμα συζήτησης  ήταν η πορεία του  Φράγματος Νεστορίου και τα αρδευτικά του νομού μας.

Όσον αφορά το  Φράγμα Νεστορίου, ο νέος Υπουργός δεσμεύτηκε να προσπαθήσει να δώσει λύση, διά της νομίμου οδού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της περιοχής, το οποίο όμως φαίνεται να έχει αρκετές νομικές εμπλοκές. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα έργα που έχουν ξεκινήσει να  μην μένουν ημιτελή και ο υπουργός ζήτησε έναν μήνα περίπου για να μας ενημερώσει για την προσφορότερη λύση επί του θέματος. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο  Φράγμα και το Αρδευτικό της Διποταμίας, όπου υπάρχει πλήρη ωριμότητα και φαίνεται να προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, αλλά και στο  αρδευτικό του Γέρμα, όπου αναζητήθηκε λύση.

You May Also Like

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός – Cult2Routes

2ο Ενημερωτικό Σεμινάριο – Αναδυόμενος πολιτιστικός και περιπατητικός τουρισμός  – Cult2Routes

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

  Ο ναός της Αγίας Παρασκευής {έτ. 1899} στη συνοικία Ντολτσό Καστοριάς

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο Α.Σ. Καστοριάς ανακοινώνει την επιστροφή του Θάνου Χονδρογιάννη στην ομάδα

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η αστυνομία αποκλείει εγκληματική ενέργεια(βίντεο)

Ο 26χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα στο δάσος, αλλά προς το παρόν η…