Στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης/ Ποια θέματα τέθηκαν επί τάπητος και ποια τα αποτελέσματα των επαφών που πραγματοποίησε

 

Σειρά επαφών πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.  Ειδικότερα ο κ. Κοσμίδης  συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ “Enterprise Greece”, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Και Επιχειρηματικότητας, όπως επίσης και με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εξωτερικών.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. Δημήτριος Κοσμίδης, πραγματοποίησε συνάντηση με την “Enterprise Greece”, όπου και συζητήθηκε εκτενώς η εκθεσιακή πολιτική του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας  «Η εν λόγω εταιρία  αποτελεί μια προωθητική υπηρεσία του ελληνικού κράτους. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ακυρώθηκαν από τις αρχές του έτους  όλες οι εκθέσεις και οι δημοπρασίες. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ως Πρωτοβάθμιο Όργανο, θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια και θα αφήσουμε το χρόνο να κυλάει μάταια. Κάνουμε ενέργειες για τις εκθέσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν του χρόνου».

Ο κ. Κοσμίδης ενημέρωσε πως θα πραγματοποιηθεί άμεσα και δεύτερη  επαφή με την “Enterprise Greece” και συγκεκριμένα το ερχόμενο Σάββατο (04/06/2020) στο Επιμελητήριο Κοζάνης  με την συμμετοχή όλων των Πρωτοβάθμιων Οργάνων «υπό την αιγίδα του Βουλευτή Γ. Αμανατίδη, ο οποίος έχει κάνει το οργανόγραμμα, προκειμένου   να το καταθέσουμε εκ νέου στην  “Enterprise Greece” και το Επιμελητήριο Καστοριάς».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. συναντήθηκε με στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα του Τμήματος Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας. Σκοπός της συνάντησης, ο οποίος και επετεύχθη,  ήταν να δοθεί στην Ε.Ο.Γ. μια  προωθητική επιστολή συμπαράστασης της Ελληνικής Κυβέρνησης προς την ελληνική γουνοποιία.

«Την εν λόγω επιστολή, θα την χρησιμοποιήσουμε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, σε αποστολή μας στο Σικάγο. Όπως είναι ευρέως γνωστό, υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κλάδο της γούνας. Η γούνα τα τελευταία χρόνια δέχεται  αδικαιολόγητο πόλεμο από μερίδα ανθρώπων που ζητούν την απαγόρευσή της. Την επιστολή την οποία τη ζήτησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας, την έχουμε ήδη στα χέρια μας», ενημέρωσε ο κ. Κοσμίδης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. ενημέρωσε για μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τους επιχειρηματίες γουνοποιούς. Ειδικότερα όσοι γουνοποιοί  προβούν σε επανεξαγωγή των εμπορευμάτων  τους, αλλά είχε λήξει η προθεσμία, δεν θα τους επιβληθούν πρόστιμα  μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2021. «Με απλά λόγια» είπε ο κ. Κοσμίδης «και να έχει λήξει η πενταετής θητεία, οι συνάδελφοι γουνοποιοί δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, διότι δόθηκε παράταση».

Ακόμη, η Ε.Ο.Γ. αναμένει τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε με τον Υπουργό  Οικονομίας Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα «Έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και πλέον βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας. Εμείς από τη μεριά μας, είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του κλάδου μας,  ο οποίος επλήγη   λόγω κορωνοϊού».

Ο κύκλος των επαφών του κ. Κοσμίδη έκλεισε με τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. Γιώργο Καρανίκα, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν την ελληνική γουνοποιία. Παράλληλα ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Γ. πρότεινε στον κ. Καρανίκα, την έκδοση ενός βιβλίου το οποίο θα αφορά το προϊόν της γούνας «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας αναγγείλω ότι η γουνοποιία, η Καστοριά και η Σιάτιστα, θα υπάρχουν μέσω του προαναφερθέντος βιβλίου σε όλα τα καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα. Η Ε.Ο.Γ. αναδεικνύει όλα όσα αφορούν τη γούνα».

Τον Οκτώβριο στην Αθήνα το Annual General Meeting

Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Annual General Meeting (μτφ Παγκόσμιο Συνέδριο Γούνας) στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2020 «Εμείς ως Ε.Ο.Γ. λειτουργούμε με το σκεπτικό ότι θα πραγματοποιηθεί το A.G.M. Θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι και να το προωθήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ήταν τα λόγια του κ. Κοσμίδη.

Όσον αφορά το Fur Summer School  (μτφ Θερινό Σχολείο Γούνας) λόγω της τρέχουσας κατάστασης δεν θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι. Ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων του 2020.

 

You May Also Like

Ο Δήμος Καστοριάς εκσυγχρονίζεται και προχωρά με σταθερά βήματα στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο Δήμος Καστοριάς εκσυγχρονίζεται και προχωρά με σταθερά βήματα στην εποχή του…

Καστοριά: Αιτήσεις συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην «ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων»

Καστοριά: Αιτήσεις συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης αγροτών στην «ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων»

Έλον Μασκ: Οκτώ νεκροί πίθηκοι μετά το πείραμα για εμφύτευση τσιπ στον εγκέφαλο

Έλον Μασκ: Οκτώ νεκροί πίθηκοι μετά το πείραμα για εμφύτευση τσιπ στον…

Ομιλία του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας της Ζήσης Τζηκαλάγιας

  Ομιλία του εισηγητή της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε Ν/Σ του Υπουργείου Υγείας…

Η απόφαση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τα στοιχεία που περιλαμβάνει

  Η απόφαση για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τα στοιχεία που…

Οι παραγωγοί μας θέλουν νόμιμα ασφαλισμένους τους αλλοδαπούς αγρεργάτες τους

Οι παραγωγοί μας θέλουν νόμιμα ασφαλισμένους τους αλλοδαπούς αγρεργάτες τους

Άργος Ορεστικό: Τα παιδιά μας τίμησαν τους ήρωες της Επανάστασης του ’21

Άργος Ορεστικό: Τα παιδιά μας τίμησαν τους ήρωες της Επανάστασης του ’21 (φωτογραφίες)