Γενική Απεργία κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ  

Τον Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ  Σταύρος Κουτσιουμπέλη, καλωσόρισε στην Καστοριά το πρωί της Τετάρτης 23 Μαΐου 2018 ο Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.ΔΥ. Π.Ε. Καστοριάς Σταύρος Νικολάου. Ο κ. Κουτσιουμπέλης  βρίσκεται στην περιοχή με αφορμή την ενημέρωση των εργαζομένων για την επικείμενη Γενική 24ωρη Απεργία που έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Της Χρύσας Κοσμίδου

«Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, αλλά και των αποφάσεων που έλαβε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πάρθηκε η απόφαση να επισκεφτούν την περιφέρεια εκπρόσωποί της. Ο Γενικός Γραμματέας ήρθε στην Καστοριά, με σκοπό να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εργασιακά και  για την επικείμενη απεργία», ήταν τα λόγια του κ. Νικολάου και παράλληλα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα προς όλους να συμμετάσχουν στην Γενική Απεργία.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ «Πρέπει να εκφράσουμε τη διαμαρτυρία μας με ένα βροντερό “Φτάνει πια! Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων ”, διότι η χώρα μας εδώ και οχτώ χρόνια βυθίζεται κάτω από το βάρος των μνημονιακών πολιτικών», δήλωσε ο κ. Κουτσιουμπέλης.

 

Ειδικότερα οι διεκδικήσεις είναι οι ακόλουθες:

  1. Αυξήσεις στους μισθούς, έτσι ώστε η καθημερινότητα να κυλάει με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
  2. Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.
  3. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%. «Λέμε όχι στη φοροληστεία».
  4. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση στην πράξη η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή θα συνεχιστεί και στον νέο κύκλο αξιολόγησης.
  6. Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

 

Comments are closed.

You May Also Like

Τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους

Table of Contents Hide ΓκρέιπφρουτΜήλαΜούραΦρούτα με κουκούτσι Τα καλύτερα φρούτα για απώλεια…

Διακρίθηκαν οι Καστοριανοί αθλητές στον 7ο Αγώνα Δρόμου Πολύγυρος Run Χαλκιδική

Πρωτιά για Β. Νούλα- Στη 2η θέση οι Κ. Πανταζής και Σ. Τσεκίνι

Βγάζει ντουντούκα ο αντιπεριφεριάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος για να περάσει το μήνυμα «Μένουμε Σπίτι»

Βγάζει ντουντούκα ο αντιπεριφεριάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος για να περάσει το μήνυμα…

Βράβευση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνου Τσακιρίδη από τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή

Βράβευση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς κ. Ιωάννη-Κωνσταντίνου Τσακιρίδη…

Η κατάσταση του οδικού δικτύου στην Π. Δυτικής Μακεδονίας (Τελευταία ενημέρωση 09:00)

Ανακοινώνεται η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ανά Διεύθυνση…