Στην Καστοριά ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος. Μεγάλα τα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης των προορισμών της Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 στην Καστοριά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος με τα μέλη του Συνδέσμου και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου  Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece  Ιωάννα Δρέττα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα σε σχέση με τη στρατηγική του ΣΕΤΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για την ουσιαστική διασύνδεση τομέων όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία που προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε σχετικά:

«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και τη Μarketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του τουρισμού καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό.

Αυτός ήταν ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στην Καστοριά. Οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας διαθέτοντας ένα πολυσύνθετο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων έχουν μεγάλα περιθώρια, περαιτέρω, ανάπτυξης. 

 Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές τις προσπάθειες και άλλες έχει ως στόχο να στηρίξει ο ΣΕΤΕ σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής η Marketing Greece αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν, περαιτέρω, την ταξιδιωτική εικόνα των προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές».

 

You May Also Like

Η Κυριακή της Βαϊοφόρου στην Καστοριά

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής των…

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής και Αναργύρων;»

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Τι συμβαίνει με το θέμα των μετεγκαταστάσεων Ακρινής και Αναργύρων;»

Πλεονασματικός ο Δήμος Νεστορίου – Περνά στο 2021 με θετικό ταμειακό υπόλοιπο

  Πλεονασματικός ο Δήμος Νεστορίου – Περνά στο 2021 με θετικό ταμειακό…

Συνάντηση  του Ζήση Τζηκαλάγια με τον νέο Πρόεδρο της Νομαρχιακής Καστοριάς της Ο.Ν.ΝΕ.Δ

Συνάντηση  του Ζήση Τζηκαλάγια με τον νέο Πρόεδρο της Νομαρχιακής Καστοριάς της…

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έρχεται στην Καστοριά

Η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έρχεται στην Καστοριά

Έκκληση προς την Τελιγιορίδου και την Αντωνίου, απευθύνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Καστοριάς, σχετικά με την μείωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Έκκληση προς την Τελιγιορίδου και την Αντωνίου, απευθύνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό…

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΜ για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες»

  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΜ για το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες»

2η Διεθνής Συνάντηση για τη Βυζαντινή Αγιογραφία: Η Βυζαντινή ζωγραφική παράδοση των Μικροσκόπιο Ελλήνων, Ιταλών και Ρουμάνων Αγιογράφων

Στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ανάδειξης της…

“Κλειστή” στα ΜΜΕ ζητάει να είναι η εκδήλωση για τη γούνα ο Σύνδεσμος Γουνοποιών ‘’ Ο Προφήτης Ηλίας ‘’

Με επιστολή του προς την Ομοσπονδία Γούνας ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς ζητά…