Στην Κοινότητα του Αγίου Κοσμά ο Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος Δασταμάνης για τον Εορτασμό του Πατροκοσμά

 

Στην ορεινή και δασώδη Κοινότητα του Αγίου Κοσμά του Δήμου Γρεβενών βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 24 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Γρεβενών  Γιώργος Δασταμάνης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Πρασίνου κ.Νίκο Τσικούρα, με αφορμή τον σημερινό λαμπρό εορτασμό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που τελέστηκε με κατάνυξη και ευλάβεια στην εκκλησία του χωριού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Αθανασίου.

 

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσαν επίσης πολλοί πιστοί, μικροί και μεγάλοι, που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Ισαποστόλου Πατροκοσμά ο οποίος στα 1777 είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, όπως μαρτυρά και η ανακάλυψη του Σιδερένιου του Σταυρού, πολλά χρόνια αργότερα. Μάλιστα, η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι στη διάρκεια της φιλοξενίας του στον οικισμό, προφήτεψε τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο καθώς και τον αιματηρό και αδελφοκτόνο Εμφύλιο που ακολούθησε.

 

Σημειώνεται ότι η καθιερωμένη λιτάνευση της Εικόνας και του Σταυρού δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού ενώ η Ιερά Ακολουθία έλαβε χώρα με την λήψη των απαιτούμενων προφυλάξεων ενάντια στον Covid-19.

You May Also Like

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ στον Δήμαρχο Γρεβενών

Την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ  δέχθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών

Ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας  από την ΠΕΔ, έπειτα από την πρωτοβουλία-πρόταση του Γιάννη Κορεντσίδη

Ολοκληρώνεται η διαδικασία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας  από την ΠΕΔ, έπειτα από την…

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμυνταίου Φλώρινας εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος,…

Παρουσίαση Ημερολογίου 2020 του Κέλετρον Αγάπη για το παιδί “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ” από τον διάσημο καστοριανό κομμωτή Γ. ΣΑΡΡΗ και την ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΚΑΦΙΔΑ,

Παρουσίαση Ημερολογίου 2020 του Κέλετρον Αγάπη για το παιδί “ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ…

Τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης επισκέφθηκε ο Γ. Κασαπίδης

«Όπως όλα δείχνουν τον Ιούλιο του 2024 θα είναι παραδοτέα η νέα πτέρυγα.»

Η ανεργία στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης της Π.Ε. Καστοριάς

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, που στην περιοχή μας αγγίζουν το 70% και…