Αν κάποιος είναι εξαρτημένος από το διαδίκτυο, τότε μια χώρα είναι ιδανική για αυτόν.

Το Ιράν. Η χώρα των Αγιατολάχ προσφέρει τη φθηνότερη ευρυζωνική σύνδεση στον κόσμο, αφού ο μηνιαίος λογαριασμός για ευρυζωνικές υπηρεσίες φθάνει κατά μέσο όρο τα 5,37 δολάρια. Αντιθέτως, αν είσαι κάτοικος της Μπουρκίνα Φάσο και θέλεις να σερφάρεις, έχασες.

Στη χώρα της Δυτικής Αφρικής η μέση τιμή ενός μηνιαίου πακέτου υπηρεσιών φθάνει στο αστρονομικό ποσό των 954,54 δολαρίων.

Περίπου το 97% των κατοίκων της Μπουρκίνα Φάσο δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η πρόσβαση στο Internet αφορά τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές, αν και ακόμη και σε αυτές η σύνδεση είναι συνήθως αναξιόπιστη και σχεδόν αδύνατο να την αντέξει κάποιος οικονομικά.

Τις τεράστιες ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο σε ό,τι αφορά στο κόστος της σύνδεσης στο διαδίκτυο αναδεικνύει έρευνα των Cable.co.uk και BDRC Continental. Στο πλαίσιο της έρευνας, εξετάστηκε το καθεστώς τιμολόγησης των ευρυζωνικών υπηρεσιών σε 196 χώρες και αναλύθηκαν περισσότερα από 3.351 πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων.

Συνολικά, η υποσαχάρια Αφρική έχει τις χειρότερες επιδόσεις στον κόσμο, καθώς σχεδόν και οι 31 χώρες της περιοχής βρίσκονται σε εκείνο το τμήμα της λίστας, που φιλοξενεί τα κράτη με τις πιο ακριβές ευρυζωνικές υπηρεσίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η περιήγηση στο Internet είναι εξαιρετικά φθηνή σε όλη την Ανατολική Ευρώπη με μηνιαία τιμή κατά μέσο όρο 5,51 δολάρια στην Ουκρανία, 9,93 δολάρια στη Ρωσία και 13,47 στη Ρουμανία.
Στη Δυτική Ευρώπη, οι τιμές αυξάνονται σημαντικά και στη Γερμανία για παράδειγμα, οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο 34,07 δολάρια τον μήνα για ευρυζωνικές υπηρεσίες. Από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης η Ιταλία είναι η φθηνότερη όσον αφορά τις ευρυζωνικές υπηρεσίες, με μέση τιμή τα 28,89 δολάρια τον μήνα. Η Ελλάδα με κόστος 54,78 δολάρια βρίσκεται στην 91η θέση μεταξύ των 196 χωρών της έρευνας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν σχεδόν διπλάσια τιμή από εκείνους στη Γερμανία, με τον μέσο μηνιαίο λογαριασμό να κινείται κατά μέσο όρο στα 66,17 δολάρια.

Στην περιοχή της Εγγύς Ανατολής, η Συρία είναι η χώρα με το πιο φθηνό μέσο μηνιαίο κόστος με 12,15 δολάρια. Αντιθέτως, Σαουδική Αραβία (84,03 δολάρια), Μπαχρέιν (104,93 δολάρια), Ομάν (147,87 δολάρια), Κατάρ (149,41 δολάρια) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (155,17 δολάρια) προσφέρουν στους καταναλωτές την πιο ακριβή συνδεσιμότητα.

Στην Ασία τα πιο φθηνό πακέτο το έχει όπως προαναφέρθηκε το Ιράν. Ακολουθεί το Νεπάλ (18,85 δολάρια) και η Σρι Λάνκα (20,17 δολάρια). Οι Μαλδίβες (86,08 δολάρια), το Λάος (231,76 δολάρια) και το Μπρουνέι (267,33 δολάρια) παρέχουν την ακριβότερη τιμή πακέτου ανά μήνα.

Το Μεξικό είναι η φθηνότερη χώρα στην Κεντρική Αμερική με μέσο κόστος ευρυζωνικού πακέτου ανά μήνα τα 26,64 δολάρια, ενώ ο Παναμάς είναι η πιο ακριβή, με μέση τιμή πακέτου 112,77 δολάρια τον μήνα.

in.gr

You May Also Like

Καταιγιστικές αλλαγές στα smartphones λόγω τεχνητής νοημοσύνης

Καταιγιστικές αλλαγές, πολλές από τις οποίες είναι ήδη ορατές στην καθημερινότητα μας…

Για πρώτη φορά παρατηρήθηκε υπερκαινοφανής (supernova) αστέρας που αρνείται να πεθάνει

Όταν ένας αστέρας φτάσει στο τέλος του, τότε γίνεται υπερβολικά λαμπρός και…

8 καλά κρυμμένα μυστικά σε πίνακες ζωγραφικής διάσημων ζωγράφων που αποκάλυψε πρόσφατα η τεχνολογία

Table of Contents Hide 8 καλά κρυμμένα μυστικά σε πίνακες ζωγραφικής διάσημων…

Διαδικτυακές παγίδες εγγραφής σε συνδρομητικές υπηρεσίες & online αγορές. Πώς προστατεύονται οι καταναλωτές [Video]

Table of Contents Hide Τι είναι οι παγίδες με την εγγραφή σε…

Σεισμός: Πώς η Ιαπωνία τον «προβλέπει» και προειδοποιεί τους κατοίκους με μηνύματα πριν γίνει αισθητός

Μπορεί να γίνει πράξη στην Ελλάδα;

NASA: Με κατασκευή ρομποτικών μελισσών η εξερεύνηση του Άρη

Επειδή η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ πιο αραιή από αυτή της…

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του γαλαξία που χρειάστηκε 12 χρονιά να φτιαχτεί

Η εντυπωσιακή φωτογραφία του γαλαξία που χρειάστηκε 12 χρονιά να φτιαχτεί

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή GIFs του 2017!

Τα GIFs είναι ίσως ο ευκολότερος και διασκεδαστικότερος τρόπος να εκφραστείς, γι’…

WPA3: Το νέο πρωτόκολλο για ασφαλέστερα δίκτυα WiFi έρχεται μέσα στο 2018

Πριν από μερικούς μήνες έγινε γνωστό το πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας στο…

Ρομπότ – «μαέστρος» διηύθυνε ορχήστρα για πρώτη φορά (βίντεο)

Αποτελεί την πρώτη απόπειρα διεύθυνσης ορχήστρας από ανδροειδές και έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα