Στη Θεσσαλονίκη το επόμενο 48ωρο ο Νίκος Χαρδαλιάς – Σειρά συσκέψεων για το άνοιγμα του αεροδρομίου «Μακεδονία» από 15/6 στις πτήσεις εξωτερικού και για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη όπου, αύριο θα έχει σειρά συσκέψεων ενόψει του ανοίγματος του αεροδρομίου «Μακεδονία» στις πτήσεις εξωτερικού από 15 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, θα έχει συνάντηση με στελέχη της Fraport και ανώτατους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, για τον καλύτερο συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών που θα κληθούν από 15 Ιουνίου να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στην κανονικότητα για τις υπηρεσίες του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και η απρόσκοπτη διεξαγωγή όλων των προβλεπόμενων ελέγχων για Covid-19 στους επιβάτες. Θα συναντηθεί επίσης, με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα θέματα λειτουργίας των υγειονομικών συνεργείων ελέγχων που θα διεξάγονται υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα έχει ευρεία σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος. Ο Υφυπουργός θα ενημερωθεί διεξοδικά για τις προετοιμασίες που έχουν γίνει στη Βόρεια Ελλάδα για την ενίσχυση του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού.

Την Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, για ζητήματα που αφορούν στη νέα φάση της διαχείρισης των μέτρων άρσης των περιορισμών λόγω Covid-19 εν όψει ανοίγματος της τουριστικής περιόδου, καθώς και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε σχέση με την αντιπυρική περίοδο. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, θα επισκεφθεί, τέλος, την αεροπορική βάση ΣΕΔΕΣ, όπου προγραμματίζεται να μετεγκατασταθεί η 2η ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

PDF icon
You May Also Like

Φωτιά στην Αττική: Τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας

«Η μάχη συνεχίζεται αλλά είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα»! Να ακολουθείτε τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας

Ο πύραυλος που έπεσε στην Πολωνία ήταν ουκρανικός, λένε οι ΗΠΑ

Εκτοξεύθηκε για να καταρρίψει ρωσικό πύραυλο – Νωρίτερα ο Μπάιντεν δήλωσε ότι…

Επίδομα 534 ευρώ Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Επίδομα 534 ευρώ Απριλίου: Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Θεοφάνεια – Η εικόνα της ημέρας: Ιερέας αγιάζει περιπολικό και αστυνομικούς έξω από την εκκλησία

Εκτός των ναών με ουρές και… περιπολικά για τα Θεοφάνεια. Ιερέας στη…

Η Eurovision πάει… Αμερική! Η συνεργασία της EBU και του Netflix είναι γεγονός

Η Eurovision πάει… Αμερική! Η συνεργασία της EBU και του Netflix είναι…

Κορωνοϊός: Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Κορωνοϊός: Η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων

Τρελαίνομαι που ξαφνικά όλοι λέμε ότι θέλουμε παιδιά… Το παιδί χρειάζεται μάνα και πατέρα

Θέση για τη τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πήρε ο σχεδιάστης

Στη δημοσιότητα τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης τα…

Έμπρακτη στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Ε.Σ.Υ. με δωρεά μονάδων Εντατικής Θεραπείας και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού σε Νοσοκομεία

Έμπρακτη στήριξη της Γ.Σ.Ε.Ε. στο Ε.Σ.Υ. με δωρεά μονάδων Εντατικής Θεραπείας και…