Στις Πρέσπες ο Νίκος Χαρδαλιάς – Η δασοπροστασία στο επίκεντρο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

θα μεταβεί στις Πρέσπες, όπου την Κυριακή 14 Ιουνίου (12.00), θα εγκαινιάσει το νέο εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πρεσπών. Σημειώνεται ότι η ενίσχυση της δασοπροστασίας στην περιοχή κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιβεβλημένη, καθώς πρόκειται για τοποθεσία του δικτύου Natura 2000, αποτελεί δηλαδή προστατευόμενο βιότοπο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας με αυξημένες και επιτακτικές ανάγκες προστασίας.

Την ίδια ημέρα (16.00), ο Υφυπουργός θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της 113 Πτέρυγας Μάχης στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης, στην οποία βρίσκονται τα Canadair CL-415. Θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους πιλότους και το προσωπικό της Μοίρας, όσο και με τα στελέχη του πεζοπόρου τμήματος της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσής του για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν δεδομένης και της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου. Αμέσως μετά, θα μεταβεί στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου θα έχει συνάντηση (16:45) με τα υγειονομικά κλιμάκια δειγματοληψίας για τον COVID-19 και που λειτουργούν υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επανέναρξης των πτήσεων εξωτερικού προς το Αεροδρόμιο από 15 Ιουνίου.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ταξιδέψει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου θα έχει συνάντηση-σύσκεψη (18:30) με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους της περιοχής και ανώτατα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας. Σκοπός της συνάντησης είναι η εκτίμηση της κατάστασης στον απόηχο της χθεσινής πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος, αλλά και η ολοκληρωμένη αποτίμηση των μέτρων δασοπυρόσβεσης για τη θωράκιση της περιοχής της Χαλκιδικής και ειδικά μετά την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πολιτικής Προστασίας για την σύσταση και λειτουργία  έξι (6) νέων εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στην περιοχή.

Τέλος, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου (13:15), ο Υφυπουργός μαζί με τα κλιμάκια της ΓΓΠΠ, θα υποδεχθεί την πρώτη πτήση εξωτερικού που προσγειώνεται στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» από το Μόναχο, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για τη Βόρεια Ελλάδα.

Τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, καθώς και στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης (ΟΠΑ) της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

You May Also Like

Γ. Γρηγοριάδης: Στο χέρι μας είναι να εργαστούμε εντατικά για την ανάδειξη των μνημείων μας

Επίσκεψη στην ημερίδα του Κ.Π.Ε. Καστοριάς

Σύνδεση της υψηλής ζώνης με το νέο δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Άργους Ορεστικού

Η διακοπή (ή η μειωμένη πίεση) θα σημειωθεί στο Βόρειο τμήμα, από όρια σχεδίου πόλεως (περιοχή πρατηρίου καυσίμων Κολυμπιώτη) έως τα όρια Δισπηλιού.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Μάιρας Μυρογιάννη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Μάιρας Μυρογιάννη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ για πρακτική άσκηση

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Erasmus+ για…

Το Σάββατο 24 Αυγούστου η Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Καστοριάς

Το Σάββατο 24 Αυγούστου Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Καστοριάς

Η Τριλογία «Δίδυμες Φλόγες» της K. W. Andri ολοκληρώνεται!

Η Τριλογία «Δίδυμες Φλόγες» της K. W. Andri ολοκληρώνεται!