Στις 15 Μαΐου ανοίγουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Όσον αφορά την πιθανότητα κατάργησης των SMS ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι από τις 15 Μαΐου και μετά «θα δούμε τι μπορεί να γίνει και τι μπορεί να επανεξεταστεί». Όπως τόνισε το θέμα θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Για τους παιδικούς σταθμούς είπε πως το άνοιγμά τους δεν θα συζητηθεί αυτή τη στιγμή. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν self test στα παιδιά, καθώς είναι πολύ μικρά και δεν φορούν και μάσκες, όπως είπε.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, η Αριστοτελία Πελώνη είπε ότι επιταχύνουμε πάρα πολύ. Από δω και πέρα θα ανέρχονται περίπου στις 100 χιλιάδες οι εμβολιασμοί ημερησίως.

Τόνισε, μάλιστα, ότι το 95% των ανθρώπων που καταλήγουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα ασφαλείας και το εργαλείο που θα μας φέρει στην ελευθερία».

Για το αν θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε να υπάρχει επιλογή εμβολίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα εξεταστεί. «Δεν είναι ακόμα της παρούσης.»

Η Αριστοτελία Πελώνη σχολίασε, επίσης, τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας.

«Οι δηλώσεις αυτές δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός καλού κλίματος στις διμερείς σχέσεις. Αυξάνει την ένταση όποιος δεν έχει το δίκιο με το μέρος του. Η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης ενοχλεί», τόνισε και υποστήριξε ότι «οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να μένουν ανοικτοί, ειδικά όταν υπάρχουν εντάσεις».

aftodioikisi.gr

You May Also Like

Θεσσαλονίκη: Πωλούνται πριν βγουν σε αγγελία τα διαμερίσματα μέχρι 200.000 ευρώ

Με… μαγική εικόνα μοιάζουν τα διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη, που η τιμή πώλησής τους φτάνει έως 200.000 ευρώ και εκτείνονται σε μέχρι 120 τμ.

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που δικαιούνται επίδομα έως 720 ευρώ τον χρόνο

ΟΑΕΔ: Αυτές είναι οι κατηγορίες που δικαιούνται επίδομα έως 720 ευρώ τον…

Φλώρος για Γραμμένο: Μου έβρισε ό,τι πιο ιερό έχω – Ποτέ δεν του έριξα γροθιά

Τι είπε για το περιστατικό στη Βουλή η μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου – «Ηθικός αυτουργός ο Γραμμένος»

Διόδια: Κάμερες ασφαλείας για όσους δεν πληρώνουν

Διόδια: Κάμερες ασφαλείας για όσους δεν πληρώνουν

‘Εναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)

‘Εναρξη ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ)

ΥΠΑΑΤ: Διευκρινίσεις για την προστασία των επιδοτήσεων των αγροτών

ΥΠΑΑΤ: Διευκρινίσεις για την προστασία των επιδοτήσεων των αγροτών

Αυτά είναι τα γεγονότα του 2018 που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Table of Contents Hide Η συμφωνία των ΠρεσπώνΚρίση με ΤουρκίαΤο έγκλημα στο…

Άδωνις: Μην ανησυχείτε – Θα δείτε περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας

Άδωνις: Μην ανησυχείτε – Θα δείτε περισσότερα λεφτά στην τσέπη σας