#image_title

Για απιστία διώκονται ο ιδρυτής και ένα μέλος του Δ.Σ. της πτωχευμένης εταιρείας

Για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου έχει οριστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδίκαση της υπόθεσης της απιστίας εις βάρος της επιπλοβιομηχανίας Neoset που πτώχευσε το 2014. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε ασκήσει ποινική δίωξη το 2016, με το κατηγορητήριο να αποδίδει στον ιδρυτή της εταιρείας και σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου τις δύο κατηγορίες της απιστίας από κοινού και της άμεσης συνέργειας σε απιστία από κοινού, εκ των οποίων η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ και ήδη το ποσό των 120.000 ευρώ. Η ποινική δίωξη για τη φερόμενη τέλεση απιστίας είχε ασκηθεί το 2016 αρχικά κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της πτωχευμένης Neoset, αλλά μεταγενέστερα τα περισσότερα από αυτά απαλλάχθηκαν με βούλευμα. Ετσι, αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη αναμένεται να βρεθούν ο ιδρυτής της Neoset, που είχε στο παρελθόν προφυλακιστεί, και μία γυναίκα – μέλος του Δ.Σ. της χρεοκοπημένης εταιρείας.

Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί λόγω της συνέχισης της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά της πτωχευμένης βιομηχανίας επίπλου μέσω της Furniture New Line ΕΠΕ που εμπορευόταν προϊόντα με τo σήμα Neoset. Το σχήμα αυτό –η Furniture New Line– είχε προκύψει βάσει της σύμβασης που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η Neoset με την κυπριακή εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική και μοναδική μέτοχος της Furniture New Line. Ωστόσο, με το σκεπτικό ότι η εν λόγω σύμβαση είχε καταρτιστεί εις βάρος των συμφερόντων της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας και άρα των πιστωτών της, πιστώτρια εταιρεία υπέβαλε μήνυση κατά των μελών του Δ.Σ. της Neoset, που οδήγησε, ύστερα από πολλές αναβολές, στην προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου δίκη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ποινικής δίωξης, η σύμβαση μεταξύ Hazarezo και Neoset δημιούργησε ζημία στην πτωχευμένη βιομηχανία, στοιχειοθετώντας το αδίκημα της απιστίας εις βάρος της επιπλοβιομηχανίας. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης θα διερευνηθεί εάν η σύμβαση υπογράφηκε με σκοπό την υφαρπαγή του περιουσιακού πυρήνα της Neoset, των σημάτων και του know-how αυτής από τη Hazarezo, εταιρεία συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Neoset που είναι και ένας από τους διωκομένους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία ημέρα, καθώς πρόκειται να υπάρχει σημαντικός αριθμός μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας. Η Neoset, παρότι εδώ και περίπου μία δεκαετία –το 2013 είχε υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο τότε άρθρο 99– βρίσκεται εκτός αγοράς, θα αναβιώσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

ΠΗΓΗ: https://www.kathimerini.gr

You May Also Like

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων»…

Η προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

Η προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη: Δεν θα αφήσουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό απροστάτευτους

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας – Πάνω από 2 δισ. για την αντιμετώπιση των καταστροφών

«Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων», είπε η Πρόεδρος της Κομισιόν

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι»

Χειροπέδες σε γιατρό που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι»

Ηλεκτρονικά η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στη ΔΟΥ

Ηλεκτρονικά η κατάθεση πινακίδων αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στη ΔΟΥ

ΠΙΣ: Με ιατρική συνταγή να χορηγούνται όλα τα φάρμακα

Την ανάγκη συνταγογράφησης όλων των φαρμάκων και σκευασμάτων επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός…

Υποχρεωτική η ρύθμιση της ώρας στις ταμειακές μηχανές. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι επιχειρηματίες καθώς τα πρόστιμα είναι τσουχτερά

  Υποχρεωτική η ρύθμιση της ώρας στις ταμειακές μηχανές. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει…

Ενημερώθηκε με SMS από τον ΕΟΔΥ ότι δεν έχει κορονοϊό… ενώ δεν είχε κάνει τεστ!

Ενημερώθηκε με SMS από τον ΕΟΔΥ ότι δεν έχει κορονοϊό… ενώ δεν…

ΕΣΕΕ: Φθηνότερο κατά 1,29% σε σχέση με πέρσι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Με βάση τους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 11 έως 16…