Στο Αφγανιστάν η μουσική στον γάμο «τιμωρείται» με θάνατο!

Μαχητές των Ταλιμπάν σκότωσαν δύο προσκεκλημένους σε έναν γάμο επειδή άκουγαν μουσική, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες. Την πράξη αυτή καταδίκασε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Ένας συγγενής των θυμάτων είπε ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια του γάμου στην πόλη Σορχούντ επειδή οι προσκεκλημένοι άκουγαν αφγανική λαϊκή μουσική. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

«Νεαροί άνδρες έβαλαν μουσική σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Έφτασαν τρεις Ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Οι δύο τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο μάρτυρας αυτός.

Επιβεβαιώνουν και «καταδικάζουν» οι Ταλιμπάν

Ο Κάζι Μουλά Άντελ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην επαρχία Νανγκαρχάρ, επιβεβαίωσε το περιστατικό, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την Καμπούλ, ο εκπρόσωπος των κυβέρνησης Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ δεν επιβεβαίωσε το ίδιο το γεγονός, όμως είπε ότι οι Ταλιμπάν αντιτίθενται σε τέτοιου είδους ενέργειες. «Διενεργείται έρευνα. Προς το παρόν, δεν ξέρουμε τι έγινε», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ενδέχεται δράστες και θύματα να είχαν προσωπικές διαφορές.

«Στο Ισλαμικό Εμιράτο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποτρέπει κάποιον από τη μουσική ή από οτιδήποτε άλλο, μόνο να προσπαθεί να τον πείσει. Αυτός είναι ο τρόπος που το κάνουμε», πρόσθεσε. «Αν κάποιος σκοτώσει έναν άνθρωπο, ακόμη και αν (ο δράστης) είναι δικός μας, αυτό είναι έγκλημα και θα τον οδηγήσουμε στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει τον νόμο», είπε.

Κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης των Ταλιμπάν (1996-2001) η μουσική απαγορευόταν.

Η νέα ισλαμιστική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκφέρει άποψη για το θέμα, ωστόσο ανέκαθεν θεωρούσε τη μη θρησκευτική μουσική ως αντίθετη με τον ισλαμικό νόμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

You May Also Like

Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος τηλεκατάρτισης

  Κ.Ε.Κ. Καστοριάς: Ξεκινάει ο τρίτος κύκλος του προγράμματος τηλεκατάρτισης

Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό Δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία. Ποια σχολεία της Καστοριάς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα;

Η διανομή σχολικών γευμάτων εξελίσσεται με απόλυτη επιτυχία.  Ποια σχολεία της Καστοριάς…

Απάντηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Θωμά Αναστασίου σχετικά τις δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Ορίζοντες”

Τα δημόσια πρόσωπα έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στην ενασχόλησή τους  με την πολιτική…

Χρήστος Παύλου: Η δράση, φέρνει αντίδραση και η αντίδραση φέρνει αποτέλεσμα!!

  Χρήστος Παύλου: Η δράση, φέρνει αντίδραση και η αντίδραση φέρνει αποτέλεσμα!!

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας με θέμα «Ανακύκλωση και μεταποίηση γούνας»

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Μόδας με θέμα «Ανακύκλωση και μεταποίηση…

Δεύτερη ημέρα του Πάσχα στα Κορέστεια.

Δεύτερη μέρα του Πάσχα στο βορειότερο άκρο του Νομού μας, στην έδρα…

Γιάννης Κορεντσίδης: “Η Καστοριά ομορφαίνει! Συνεχίζουμε δυνατά για τον τόπο μας…”

Γιάννης Κορεντσίδης: “Η Καστοριά ομορφαίνει! Συνεχίζουμε δυνατά για τον τόπο μας…”