Στο εδώλιο οι Σέρβοι. Τη Δευτέρα ξεκινά η δική για τις μεγάλες κλοπές που διαπράχθηκαν σε γουνοποιητική  επιχείρηση της Καστοριάς

 

Mε αφορμή τη διεξαγωγή ποινικής δίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 09:00 π.μ. στο Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, για τη γνωστή σε όλους μας υπόθεση των δυο μεγάλων κλοπών σε βάρος γουναρικών της επιχείρησης «MARCO VARNI», τον Οκτώβριο του 2013 και τον Νοέμβριο του 2017, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» εκφράζουν τη στήριξη και τη συμπαράστασής του προς την γουνοποιητική επιχείρηση.

 

Οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάστηκαν μετά από συστηματικές έρευνες και ενέργειες των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και πλέον αποδίδονται σε εννέα τουλάχιστον άτομα, Σερβικής καταγωγής, οι πολύ σοβαρές κατηγορίες της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών κλοπών, της τέλεσης των προαναφερόμενων δυο κακουργηματικών κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και της κατάρτισης και χρήσης πλαστών εγγράφων.

 

Η υπόθεση απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί έντονα ολόκληρο τον κλάδο της γούνας,  διότι από την εξιχνίαση του εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πολυμελή ομάδα ατόμων Σέρβικης καταγωγής που δρα μεθοδευμένα, οργανωμένα, με ιδιαίτερα μέσα και σχέδιο δράσης και διαφυγής με τα κλοπιμαία γουναρικά.

 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και παραπέμπονται στην προαναφερόμενη δίκη τα δυο από τα εννέα μέλη της οργάνωσης.

 

Όλα αυτά τα γεγονότα αναστάτωσαν ολόκληρο τον κλάδο της γούνας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο φόβος και η ανησυχία διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Μοναδική ελπίδα προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και ασφάλεια σε όλα τα μέλη του κλάδου της γούνας είναι η εξάλειψη και αποτελεσματική καταστολή τέτοιου είδους εγκληματικών φαινομένων μέσα από τους αρμόδιους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας.

 

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς της Πολιτείας και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από την απονομή δικαιοσύνης στα στυγερά αυτά εγκλήματα θα επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας σε φυσιολογικά επίπεδα για ολόκληρο τον κλάδο της γούνας.

 

 

You May Also Like

Τα κάλαντα έψαλλαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου-Ιφιγένεια Διδασκάλου (Φωτογραφίες- Video)

Τα κάλαντα έψαλλαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου-Ιφιγένεια Διδασκάλου

Συνάντηση της Μαρίας Αντωνίου με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύση Σταμενίτη και μηλοπαραγωγούς της Π.Ε. Καστοριάς

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε εκ νέου το κρίσιμο ζήτημα των αποζημιώσεων των μηλοπαραγωγών

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης για την ανέγερση μνημείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων στη Νεάπολη Βοΐου: «Στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απαντάμε με όπλα μας τη λύρα, τον αγιασμό και τον αμάραντο» 

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης για την ανέγερση μνημείου για τη…

Στο πλευρό των μαθητών ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος

Στο πλευρό των μαθητών ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος

Με επιτυχία έκανε την πρεμιέρα του το «Αιδοιολόγιον» στην Καστοριά

Με επιτυχία έκανε την πρεμιέρα του το «Αιδοιολόγιον» στην Καστοριά

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο έκοψε τη βασιλόπιτα

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα κόψαμε την Πέμπτη 26-01-2023 με την ευλογία του πατέρα…

Σειρά επαφών και συναντήσεων της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καστοριά

Συνοδεία της Μαρίας Αντωνίου και του Προέδρου της ΔΕΕΠ Βασίλη Βελλίδη

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, στην Κοζάνη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης και 2 αποφάσεις Δικαστηρίων

Συνελήφθη 58χρονος ημεδαπός, στην Κοζάνη, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα…