Tο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ

Την ερχόμενη Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, θα διεξαχθεί συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενώπιον της Αντιπροέδρου και Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κυρία  Φεντερίκα  Μογκερίνι,  η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελο Μητρετώδη και  Δημήτρη Κουκλατζή  που κρατούνται στην Τουρκία.

Το θέμα έρχεται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην πρόσφατη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Το σχετικό αίτημα κατέθεσε με προφορική ερώτηση η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη. Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Manfred Weber, ο οποίος συμμετέχει και στη Σύνοδο Κορυφής του Ε.Λ.Κ. υιοθέτησε αμέσως το σχετικό αίτημα.

Η πρόταση της Ελίζας Βόζεμπεργκ, εξ ονόματος της πολιτικής ομάδας του Ε.Λ.Κ, περιελάμβανε πέραν της συζήτησης στην Ολομέλεια και τη σύνταξη σχετικού ψηφίσματος για την παράνομη παρατεταμένη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών. Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό σήμερα από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κυρία Βόζεμπεργκ, στην ερώτησή της με τίτλο: «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία», υπογραμμίζει ότι η κράτηση των Ελλήνων στρατιωτικών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς συγκεκριμένες κατηγορίες παραβιάζει κατάφορα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο καθώς και τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυρία Βόζεμπεργκ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σε αυτά τα ζητήματα πρέπει να είμαστε σοβαροί, να είμαστε ενιαίοι, να είμαστε ενωμένοι. Το χρωστάμε στους στρατιωτικούς μας το οφείλουμε στην Πατρίδα μας».

You May Also Like

Α.Σ. Καστοριάς : Ανανέωση συνεργασίας με τον αθλητή Γιώργο Κορομπίλια

Θα ενισχύσει τη γραμμή των “ψηλών” για 4η συνεχόμενη χρονιά

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στο Αμαξοστάσιο

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς στο Αμαξοστάσιο

Σε πλήρη εξέλιξη το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Σε πλήρη εξέλιξη το Εορταστικό Πρόγραμμα 8με8 του Δήμου Καστοριάς

Μ. Αντωνίου: «Σε τεράστια αποθήκη έχει μετατραπεί η Νότια Παραλία»

Όσοι καταστηματάρχες δεν αποκαταστήσουν τις φθορές,  θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα, αλλά…

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Βουλή. “Θέλετε να χειραγωγήσετε την Ελληνική κοινωνία”

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στη Βουλή. “Θέλετε να χειραγωγήσετε την Ελληνική κοινωνία”

Ε.Ο.Γ.: Δωρεά  ενός μηχανήματος-συστήματος απολύμανσης αέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

Ε.Ο.Γ.: Δωρεά  ενός μηχανήματος-συστήματος απολύμανσης αέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

ΑΠΣ Ικμάδα: Αναχώρηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων

Τρεις αθλήτριες συνοδευόμενες από την προπονήτρια του συλλόγου

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εικαστικές Εκθέσεις τελειόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών στο Παλιό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Φλώρινα καθώς και στο Κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Εικαστικές Εκθέσεις τελειόφοιτων της Σχολής Καλών Τεχνών στο Παλιό…