Στο «κόκκινο» η χώρα με τον κορονοϊό – έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες

Νέα, αυστηρότερα μέτρα στο τραπέζι καθώς η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, εισηγήσεις και για νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού καθώς η Αττική κατέγραψε 331 κρούσματα και η Θεσσαλονίκη 185 .

Με τη χώρα να προσεγγίζει το ψυχολογικό όριο των 1.000 ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού, η κατάσταση περιγράφεται απ’ όλους ως οριακή και σαν μια πυρκαγιά που πλέον έχει πολλά διάσπαρτα μέτωπα με τα τοπικά μέτρα να μην επαρκούν –ήδη η Καστοριά τέθηκε σε επίπεδο 4 ενώ επί τα χείρω αναθεωρήθηκε κατάσταση σε Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Ιωάννινα, Σέρρες και Βοιωτία, όπου καταγράφεται έξαρση μολύνσεων κορονοϊού.

Σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Είναι σαφές ότι αντικείμενο της σύσκεψης είναι η εκτίμηση της κατάστασης, η λήψη νέων μέτρων και κυρίως η επιβολή και επιτήρησή τους, ένα πεδίο όπου το παιχνίδι χάθηκε το προηγούμενο διάστημα, τόσο από τις απρόθυμες τοπικές αρχές, όσο βέβαια και από την κυβέρνηση που έβλεπε τους ελέγχους να μην αποδίδουν αλλά αρκούνταν στις επικλήσεις του φιλότιμου και στις λεκτικές απειλές προς τους ανεύθυνους επιχειρηματίες.

Υπό αυτό το πρίσμα ένα νέο τηλεοπτικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, αφού πρώτα ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με την οποία έχει προγραμματισμένη συνάντηση, καθίσταται αναγκαίο.

Το ρεπορτάζ θέλει να επιβάλλονται μέτρα και στην Αθήνα όπου την Τετάρτη καταγράφηκαν 331 κρούσματα (στην Αττική), ενώ ο συγχρωτισμός σε πλατείες και σε πεζοδρόμους τα βράδια συνεχίζει να προβληματίζει τις αρχές.

Φαίνεται ότι προκρίνεται πλέον η καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που ζητούσαν επί εβδομάδες οι ειδικοί αλλά η κυβέρνηση δίσταζε να αποφασίσει

Ενα άλλο μέτρο αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 01.00 έως τις 05.00 το πρωί, προκειμένου να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος για την επιστροφή στο σπίτι, καθώς εστιατόρια, καφέ και μπαρ κλείνουν τα μεσάνυχτα.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι τα όσα συνέβησαν αργά τη νύχτα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για να διαλύσει μια συγκέντρωση περίπου 300 ατόμων στην οδό Μακένζυ Κινγκ, έξω από τον Ναό της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης.

Αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο και ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν. «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο», ήταν το ηχογραφημένο μήνυμα που μετέδωσε από ηχεία περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. Οσοι ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο συμμορφώθηκαν στις υποδείξεις και διαλύθηκαν, χωρίς να προκληθεί ένταση.

Βέβαια, με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι η ΕΛ.ΑΣ άργησε να λάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, μολονότι τα σχετικά μέτρα ίσχυαν (τυπικά) εδώ και πολλές ημέρες, αλλά προφανώς χρειαζόταν να έρθει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην πόλη για αρχίσουν οι αστυνομικοί να κάνουν τη δουλειά τους.

Πηγή: http://Protagon.gr

You May Also Like

Στα πόσα κρούσματα θα έχουμε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown

Στα πόσα κρούσματα θα έχουμε νέα απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσιακό βίντεο από drone με τον “μπλε ουρανό” στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας

Ο μπλε ουρανός θα κοσμεί και φέτος τις ημέρες τον εορτών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Καρδίτσα: Οι κάτοικοι του Παλαμά δοκιμάζονται ξανά λόγω της κακοκαιρίας Elias

Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού, εκκενώσεις χωριών στη Λάρισα

Πόσο κοστίζει το ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα μετά τις αυξήσεις στα διόδια

Συνυπολογίζοντας το κόστος της βενζίνης, το ταξίδι οδικώς μετ’ επιστροφής κοστίζει στη μεν Αλεξανδρούπολη 112 ευρώ, στη δε Ηγουμενίτσα 115 ευρώ.

Γαλλία: Επιβάλει πιο αυστηρούς κανονισμούς για τις εισαγωγές λαχανικών και φρούτων

Παρόλα τα μέτρα της κυβέρνησης οι αγρότες συνεχίζουν να κλείνουν τους δρόμους με τρακτέρ σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Νέο εξοικονομώ για 60.000 κατοικίες κάθε χρόνο

  Νέο εξοικονομώ για 60.000 κατοικίες κάθε χρόνο

Επιστροφή στην κανονικότητα για εμβολιασμένους – Το νέο πλαίσιο για χώρους ψυχαγωγίας

Οι τρεις λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση να δώσει ελευθέρας και η…