Στο πλευρό των Ελλήνων της Μελβούρνης που έχουν ανάγκη!

Ευαισθητοποιήθηκαν οι ομογενείς και προσπαθούν να βοηθήσουν όσους συμπαροίκους έμειναν χωρίς δουλειά και εισόδημα λόγω κορoνοϊού

 

Η έκκληση του «Νέου Κόσμου» να στηρίξουμε τους νεοφερμένους ομογενείς μας που βρίσκονται στο… έλεος του Θεού, λόγω κορονοϊού βρίσκει απήχηση στις τάξεις της παροικίας.

Μετά την πρωτοβουλία τεσσάρων ομογενών να συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειες συμπαροίκων που έχουν ανάγκη (και για την oποία γράψαμε αναλυτικά στην έκδοση της Πέμπτης) με ιδιαίτερη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι άλλοι τέσσερις ομογενειακοί φορείς πήραν μια ανάλογη αξιέπαινη πρωτοβουλία.

Πρόκειται για την Κεντρική Ένωση Ποντίων «Ποντιακή Εστία», την «Μέριμνα» Ποντίων Κυρίων, την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και την Παλλακωνική Αδελφότητα «Ο Λεωνίδας».

Συμμετέχουν ακόμα ο Πλ. Δενεζάκης και η Λ. Αθανασιάδη.

Ετοιμα τα κουλουράκια από τις κυρίες της “Μέριμνας”. Φώτο:Supplied

Η κυρία Λίτσα Αθανασιάδη από τη «Μέριμνα», επανέλαβε τον λόγο ύπαρξης της οργάνωσής της, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς που γνωρίζουμε από αγωνία και πόνο, εμείς που μάθαμε να δυναμώνουμε από τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι στις δύσκολες ώρες που περνούν οι συμπατριώτες μας».

Ετοιμάζονται τα κιβώτια με τρόφιμα για να δοθούν σε Έλληνες που τα έχουν ανάγκη. Φώτο: Supplied

Και έτσι διαβάζοντας στον «Νέο Κόσμο» και ακούγοντας την εκπομπή του Πλ. Δανεζάκη και του Σωτ. Σωτηρόπουλου συγκινήθηκε και ξεκινήσε την πρωτοβουλία για να βοηθηθούν ομογενείς μας.

Με τη σειρά του, ο Αντώνης Τσουρδαλάκης πρόσθεσε:

«Διαβάσαμε στον «Νέο Κόσμο» για το δράμα συμπατριωτών μας και είπαμε κι εμείς να βοηθήσουμε».

Όπως μας εξήγησε οι φορείς συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη καθαριότητας για το σπίτι.

«Ήδη έχουμε έναν κατάλογο αρκετών οικογενειών της παροικίας στις οποίες θα μοιραστούν τα τρόφιμα αυτά» μας είπε.

Τόσο ο κ. Τσουρδαλάκης όσο και η κ. Αθανασιάδη, τόνισαν πως αποκλειστικός στόχος τους είναι να βοηθηθούν οι ομογενείς.

«Αν θέλουν και άλλοι φορείς ή ομογενείς να βοηθήσουν είμαστε στη διάθεσή τους. Μπορούν να έρθουν κι αυτοί και να ενταχθούν στην ομάδα μας».

Το σπίτι της κ. Αθανασιάδη έχει μετατραπεί σε super-market. Εκεί συγκεντρώνονται τα διάφορα είδη και τοποθετούνται σε κιβώτια ενώ άλλες κυρίες ψήνουν κουλουράκια για να τα μοιράσουν σε ομογενείς.

Όσες οργανώσεις ή συμπάροικοι μπορούν να βοηθήσουν παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στην Λ. Αθανασιάδη (0421 804 968) και στον Α. Τσουρδαλάκη (0419 856 736).

Στον ίδιο αριθμό μπορούν να τηλεφωνήσουν και όσοι ομογενείς χρειάζονται βοήθεια. Δίνονται μόνο τρόφιμα και διάφορα οικιακά είδη υπό πλήρη εχεμύθεια.

neoskosmos.com

You May Also Like

Ενημέρωση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων κατά το έπος 1940-41 για τη διαδικασία των αιμοληψιών

Ενημέρωση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων κατά το έπος 1940-41 για τη διαδικασία…

Ανακοίνωση ΕΛΓΑ: «Δηλώσεις ζημιών πεπονιών της Τοπικής Κοινότητας Αμμουδάρας από επίθεση αρκούδας την 20-08-2017»

Καλούνται οι παραγωγοί της Τοπικής Κοινότητας Αμμουδάρας, των οποίων η καλλιέργεια πεπονιών,…

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Ημερίδα με θέμα: ”Προκλήσεις Σύγχρονης Κτηνοτροφίας” την Κυριακή 11 Ιουνίου στην Καστοριά

Το Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), σε συνεργασία…

Γεωργικές Προειδοποιήσεις για το Φουζικλάδιο, Ωιδίο, Τετράνυχος Μηλιάς

  Γεωργικές Προειδοποιήσεις για το Φουζικλάδιο, Ωιδίο, Τετράνυχος Μηλιάς

Π.Ε. Καστοριάς: Νέες μεγάλες επιτυχίες για τα γαλανόλευκα κουπιά με άρωμα Καστοριάς

Συγχαρητήριο μήνυμα στους αθλητές/τριες κωπηλασίας

Ευχαριστίες από την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Ευχαριστίες από την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ

Μουσικοί δρόμου ζωντάνεψαν την πόλη των Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020”

   Μουσικοί δρόμου ζωντάνεψαν την πόλη των Γρεβενών στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής…