Στ. Αραχωβίτης-Ολ. Τελιγιορίδου: Διεπαγγελματική Φέτας χωρίς τους κτηνοτρόφους δεν γινεται!

Ενώ η νοθεία της φέτας έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας με σειρά γαλακτοβιομηχανιών  να παραβατούν καταρρακώνοντας τη φήμη της, στις 10 Αυγούστου, ήρθε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Τυριού «ΦΕΤΑΣ».

Η αναγνώριση αυτή έγινε με βάση την Υπουργική Απόφαση ( αρ. πρωτ. 2745/328012/17-12-2019) του τότε υπουργού της Κυβέρνησης της ΝΔ αφού πρώτα  φρόντισε, από τις πρώτες αποφάσεις του, να καταργήσει την ΥΑ 1493/142299/13-6-2019 (ΦΕΚ Β’ 2424/20-06-2019)  της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία των Διεπαγγελματικών οργανώσεων και με επόμενη τροπολογία να  επιδιώξει και να πετύχει να περιορίσει την συμμετοχή των παραγωγών από 33% (το 1/3) σε μόνο 15% .  Με τις θεσμικές ρυθμίσεις αυτές, η Κυβέρνηση της ΝΔ υπονόμευσε ευθέως  την αντιπροσωπευτικότητα στη Διεπαγγελματική και το ίδιο το προϊόν.

Έτσι, φέτος, μήνα Αύγουστο, επικύρωσαν την εγκαθίδρυση του ολοκληρωτισμού γαλακτοβιομηχανιών  έναντι των κτηνοτρόφων στη Διεπαγγελματική Φέτας που σύμφωνα με την απόφαση  “αντιπροσωπεύει διά των μελών της το 20,37% της συνολικής παραγωγής (μ.ό. τριετίας) και το 89,33% της μεταποίησης (μ.ό. τριετίας) στον τομέα”!

Χάρις σε αυτές τις άμεσες και άοκνες προσπάθειες και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης της  ΝΔ, ο λύκος όχι μόνο μπήκε αλλά έβγαλε και τα πρόβατα από το μαντρί.

 

You May Also Like

ΗΠΑ: Η διάσωση παιδιών από αυτοκίνητο

Ο πατέρας τους τα άφησε στο πάρκινγκ, η θερμοκρασία μετρήθηκε στους 47 βαθμούς Κελσίου

Εκατοντάδες προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ-Δείτε τις προκηρύξεις

Εκατοντάδες προσλήψεις σε Δημόσιο και ΟΤΑ-Δείτε τις προκηρύξεις

Στη Βόρεια Ελλάδα οι υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα στη χώρα

Σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας καταγράφηκαν σήμερα, Σάββατο, σχεδόν όλες οι υψηλές θερμοκρασίες της χώρας

Βασιλιάς Κάρολος: Η αποκάλυψη του πορτραίτου του, σε κατακόκκινο χρώμα, από τον Jonathan Yeo (video)

 Τα αποκαλυπτήρια πορτραίτου στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τέμπη: Ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό για το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος

«Απόφαση αγνώστων να αλλοιώσουν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τον τόπο του δυστυχήματος.

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων;

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων;

Ο τουρισμός, ανάχωμα στην ενεργειακή κρίση – Πώς θα μοιραστούν εισπράξεις 20 δισ.

Ερευνα της Grant Thornton και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας δείχνει ότι τα…

Θάνος Πλεύρης: Δεν τίθεται κουβέντα για lockdown στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Τι είπε ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του μετά από σύσκεψη στην…

Ο.Λ.Μ.Ε.: Όλοι και όλες στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη

Ο.Λ.Μ.Ε.: Όλοι και όλες στην 24ωρη Απεργία στις 18 Φλεβάρη

Χαλκιδική: Κατασχέθηκαν δύο τόνοι πετσέτες, ομπρέλες και ξαπλώστρες από ελεύθερες παραλίες

«Συγκεντρώσαμε δύο φορτηγά με αντικείμενα από τα οποία δεν επιστρέφεται τίποτα και οδηγούνται στην ανακύκλωση»