Συγκλονίζει νοσηλεύτρια του «Σωτηρία»: Δεν μου νοίκιασαν σπίτι γιατί δουλεύω σε ΜΕΘ

Με μια συγκλονιστική ανάρτηση στο Facebook μια νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Σωτηρία» περιγράφει τον κοινωνικό ρατσισμό που έχει υποστεί εξαιτίας του επαγγέλματός της και της επαφής της με άτομα που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό.

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς» αναφέρει στην ανάρτηση της η νσοηλεύτρια και συνεχίζει: «Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω».

«Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δεν τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα», συνεχίζει.

Όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα κοινωνικού ρατσισμού, καθώς «πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατί έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό. Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες».

Η ανάρτηση της νοσηλεύτριας, συνοδεύεται και από μία φωτογραφία της όπου κρατά το τελευταίο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο οποίο υποβλήθηκε και σχολιάζει: «Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».


dikaiologitika.gr

You May Also Like

«Αποκατάσταση Στέγης Εμπορικού Επιμελητηρίου Καστοριάς», προϋπ. 37.200 ευρώ

Ένταξη του Έργου στο Πρόγραμμα Κεντριών Αυτοτελών Πόρων της Π.Ε. Καστοριάς

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Η απόφαση της ΝΔ για κατάργηση ΑΕΙ επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις μου

«Αποκαλύφθηκε ότι εγώ έλεγα τη αλήθεια και αυτοί έλεγαν ψέματα, κοροϊδεύοντας την κοινωνία της Καστοριάς»

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια 8 δενδρυλλίων κάνναβης

Καστοριά: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια 8 δενδρυλλίων κάνναβης

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Μαρία Αντωνίου: «Εγκρίθηκε η πρώτη απόφαση για τη χρηματοδότηση 109 επιχειρήσεων του κλάδου της γουνοποιίας- Το είπαμε, το κάναμε!»

Την ίδια στιγμή, καταβάλλουμε προσπάθεια ώστε η καταβολή των χρημάτων στους πρώτους 109 δικαιούχους να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024

Π.Ε. Καστοριάς: Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών

Π.Ε. Καστοριάς:  Υποχρέωση υποβολής αιτήσεων εγγραφής/έγκρισης επιχειρήσεων ζωοτροφών

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 29-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Για τα παιδιά της γενιάς του 2007

Ένα μεγάλο μπράβο στην ομάδα των εφήβων του Α.Σ. Καστοριάς για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο πρωτάθλημα Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. 2024-25.

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής γραμμής επαφής και εξυπηρέτησης του πολίτη

Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας: Δημιουργία ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail) και τηλεφωνικής…