Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ ελληνικού και του βουλγαρικού Υπουργείου Τουρισμού

Συμφωνία για Κοινό Πρόγραμμα Δράσης για την περίοδο 2020 – 2022 στον τομέα του τουρισμού υπέγραψαν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας, κυρία Νικολίνα Ανγκέλκοβα.

Ο κ. Θεοχάρης και η κυρία Ανγκέλκοβα, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν μετά την υπογραφή της συμφωνίας, υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του βουλγαρικού Υπουργείου Τουρισμού και αναφέρθηκαν στις κοινές προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο πολιτιστικός τουρισμός και το spa wellness.

Ο Υπουργός Τουρισμού, αφού ευχαρίστησε τη Βουλγάρα ομόλογό του για την πρόσκληση και την εξαιρετική συνεργασία, επεσήμανε πως «η εν λόγω συμφωνία θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» και τόνισε ότι «ο τουρισμός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παράγοντα ευημερίας για τις χώρες που επενδύουν σε αυτόν».

Ο κ. Θεοχάρης προσέθεσε πως «η εν λόγω συμφωνία θα αποφέρει σημαντικά οφέλη και στις δύο χώρες, καθώς η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από την εμπειρία της Βουλγαρίας και το αντίστροφο». Άλλωστε, όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού: «Τα ποσοστά των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Βουλγαρία είναι πολύ υψηλά, ενώ, παράλληλα, οι Βούλγαροι τουρίστες βρίσκονται ανάμεσα στους λαούς με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα».

Ο Υπουργός Τουρισμού ανέφερε επίσης την ανάγκη «ο τομέας του τουρισμού να αποκτήσει μεγαλύτερη βαρύτητα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Η κυρία Ανγκέλκοβα αναφέρθηκε στο κοινό τουριστικό προϊόν που σχεδιάζουν τα Υπουργεία των δύο χωρών, το οποίο θα απευθύνεται σε πιο απομακρυσμένες αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, δεδομένης και της απουσίας περιορισμών θεωρήσεων.  Μετά από τη συνέντευξη  ο κ. Θεοχάρης συμμετείχε σε συζήτηση με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων τουριστικών εταιρειών και επιχειρήσεων της Βουλγαρίας.

 

You May Also Like

«Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή» για επιχειρήσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τα κριτήρια

Μάστιγα τα παράνομα Airbnb που κατέχουν Βαλκάνιοι – Πολύς ο κόσμος, χαμηλοί οι τζίροι

Διαστάσεις μάστιγας έχει αποκτήσει το πρόβλημα

Ο χάρτης με όλα τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες της Ελλάδας

Γεωπληροφοριακός χάρτης της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας

Πελώνη: Στο τραπέζι τοπικά lockdown μόνο για ανεμβολίαστους

Η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις. Πρόθεση…

Επιδότηση 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Επιδότηση 50% των εργοδοτικών εισφορών για μισθωτούς έως 25 ετών

Εμβολιασμός: Από σήμερα τα ραντεβού για τους εφήβους 15-17 ετών

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα…

Στο κρατητήριο Ουκρανοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση

Στο κρατητήριο Ουκρανοί που ταξίδεψαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση

Πορτοσάλτε για το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου: «Τη ΔΙ.ΑΣ τη θέλουμε για να πίνει φραπέ;»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε το περιστατικό με τον πυροβολισμό του 16χρονου στη…

Πόρισμα Hellenic Train για έγκλημα στα Τέμπη: «Η έκρηξη οφείλεται σε… ατυχή σύμπτωση»!

«Σε ατυχή σύμπτωση» αποδίδει στο πόρισμά της η Ηellenic Train την έκρηξη που προκάλεσε τον φρικτό θάνατο των 57 θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπων!

Ρωσία: Οι μισές από τις εξαγωγές πετρελαίου έχουν καταλήξει στην Κίνα το 2023

Το μερίδιο της Ινδίας στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου έχει αυξηθεί σε δύο χρόνια στο 40%