Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με το Κλιμάκιο Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος

 

Ξεκινά η Οριοθέτηση της Σεισμόπληκτης Περιοχής

Το   κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,  με επικεφαλή τη Διευθύντρια του τμήματος Όλια Ζηκοπούλου, δέχτηκε  στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε, στα πρόσωπα του κλιμακίου, το αρμόδιο  Υπουργείο για την άμεση ανταπόκρισή του, καθώς στις 19 Ιανουαρίου 2022, είχε αποσταλεί  από την ίδια σχετικό αίτημα, ζητώντας την οριοθέτηση των σεισμόπληκτων  περιοχών της Π.Ε. Καστοριάς.

Ουσιαστικά, πρόκειται για το πρώτο βήμα, που αφορά δειγματοληπτικό έλεγχο και έχει σαν σκοπό την οριοθέτηση της σεισμόπληκτης περιοχής, βάση της έκτασης των ζημιών που έχουν προκληθεί από τον σεισμό της 9ης Ιανουαρίου 2022, ώστε αυτή να μπορεί να καθοριστεί γεωγραφικά, βάση στοιχείων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, το κλιμάκιο των μηχανικών Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Β.Ε, παρουσία  της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Καστοριάς και του Δήμου Καστοριάς, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πραγματοποίησαν ταυτόχρονες αυτοψίες στον Άνω και Κάτω Μελά, Μακροχώρι, Τοιχιό, Φωτεινή, Μεταμόρφωση, Πολυκάρπη, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου , στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές ( Οξυά, Βυσσινιά, Σιδηροχώρι, Κεφαλάρι, Αγ. Αντώνιο κ.λπ).

You May Also Like

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;) στην Καστοριά Του Γιώργου Τ. Αλεξίου

Παναγία, “Η Οδηγήτρια των Οδηγών” (!). Η μοναδική εικόνα της (16ος αιών;)…

Δυναμικό παρών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Με πλήθος επίσημων παρευρισκόμενων και παρουσία των Πρυτανικών Αρχών και μελών της…

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι Μικροβιολόγοι την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Νίκος Παπαγεωργίου: Ένας άγνωστος ευεργέτης – Η ορφάνια, το γουνεμπόριο και η βράβευση από την Ακαδημία Αθηνών

Ο Νίκος Παπαγεωργίου είναι ένας από τους εθνικούς ευεργέτες, που η ζωή…