Συνάντηση εργασίας (1st workshop) του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων – Πρόγραμμα

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης για τη προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων» διοργανώνει την 1η συνάντηση εργασίας (1st workshop), προκειμένου να ανταλλάξει εμπειρίες και καλές πρακτικές, αλλά και να κεφαλαιοποιήσει τη προστιθέμενη αξία των αποτελεσμάτων από τη μέχρι τώρα πορεία του έργου, συνδέοντας την αναβάθμιση δεξιοτήτων με τη βελτίωση των συνθηκών εύρεσης απασχόλησης και εργασιακής κινητικότητας στο πεδίο του ημερήσιου περιφερειακού Τύπου.

Μέσω της συνάντησης εργασίας θα παρουσιαστεί η πορεία της υλοποίησης της Πράξης και θα συζητηθεί η ανάπτυξη δεξιοτήτων στον κλάδο των ΜΜΕ, μέσω της τηλεκατάρτισης και την πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων. Μέσω εξειδικευμένων ομιλητών από το χώρο της δημοσιογραφίας και της επαγγελματικής κατάρτισης θα αναπτυχθεί ένας διάλογος με σκοπό να καταγραφούν καλές πρακτικές, δυνατότητες βελτίωσης και επόμενα βήματα για την αναβάθμιση του κλάδου.

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20) στην Πλάκα το Σάββατο11 Ιουλίου 2020, στις 14.30.
Η Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και Εθνικούς Πόρους.”

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ
14:30 – 15:00
Εγγραφές

15:00 – 15:05
Χαιρετισμός Προέδρου ΣΗΠΕ κ. Ευάγγελου Αθανασίου

15:05 – 15:20
Τάραμας Γεώργιος, Υπεύθυνος Οικονομικού Αντικειμένου Πράξης): Σύντομη Παρουσίαση της Πράξης «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Παρέμβασης Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων για την προσαρμογή εργαζομένων στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις μέσω καινοτόμων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης επίκαιρων γνώσεων και δεξιοτήτων»

15:20 – 16:30
Round Table:
Η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων ως μέσω βελτίωσης της εργασιακής τους κινητικότητας. Ο ρόλος της τηλεκατάρτισης στην νέα εποχή. Αντιμετώπιση Δυσκολιών -Εφαρμογής – Καλές Πρακτικές – Προτάσεις Βελτίωσης.
Συντονιστής. Δημοσιογράφος μέλος του Σ.Η.Π.Ε.

Ομιλητές:
Ευάγγελος Αθανασίου, Πρόεδρος ΣΗΠΕ
Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ
Αντώνιος Σκαμνάκης, Υπεύθυνος Φυσικού Αντικειμένου Πράξης / Αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ
Ρουσάκης Κωνσταντίνος, Διευθυντής Κατάρτισης Αναδόχου ΣΑΡΩΝΙΣ ΑΤΕΒΕ

16:30 – 16:45
Coffee Break

16:45 – 17:30
Διαλογική Συζήτηση
Συζήτηση με την συμμετοχή του κοινού επί των τοποθετήσεων των συμμετεχόντων στο Round Table

Προτάσεις – Συμπεράσματα

You May Also Like

Προσγείωση τρόμου στο Μαϊάμι – Αεροπλάνο με 137 επιβαίνοντες σύρθηκε με την κοιλιά

Νόμιζαν πως θα πεθάνουν

Άμεση ανάγκη αίματος για το τρίτο παιδί του δυστυχήματος στις Πρέσπες.

Άμεση ανάγκη αίματος για το τρίτο παιδί του δυστυχήματος στις Πρέσπες.

Ανείπωτη τραγωδία στην Πτολεμαΐδα

Γυναίκα έχασε το βρέφος και τον σύζυγό της την ίδια ημέρα

Πέτρος Φιλιππίδης: Διαγράφηκε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό πως ο Πέτρος Φιλιππίδης διαγράφηκε από το Σωματείο Ελλήνων…

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα τεθεί η σορός της σε λαϊκό προσκύνημα – Τι ορίζει το πρωτόκολλο

Table of Contents Hide Τι ορίζει το πρωτόκολλο μέχρι την κηδεία –…

Δημοσκόπηση: Ένας στους δύο Έλληνες δεν θα πάει διακοπές φέτος – Το χωριό και το σπίτι φίλων η πρώτη επιλογή όσων θα πάνε

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc, οι μισοί Έλληνες δε θα πάνε διακοπές φέτος το καλοκαίρι ενώ, και αυτοί που θα πάνε,…

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη μια χρονιά

Σάτιρα, φαντασία, κέφι και χορός στο Αργείτικο Καρναβάλι που εντυπωσίασε για ακόμη…

Αυξήθηκαν κατά πολύ οι παραβάσεις των άσκοπων μετακινήσεων μέσα σε μια μέρα. Βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις στη Δυτική Μακεδονία

Αυξήθηκαν κατά πολύ οι παραβάσεις των άσκοπων μετακινήσεων μέσα σε μια μέρα.…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών η πρωταθλήτρια στίβου Ελένη Καραμπεσίνη

Η Ελένη Καραμπεσίνη άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 53 χρόνων μετά από σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια.