Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με τον βραβευμένο Καστοριανό μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο

 

Ο 33χρονος ταξίδεψε τη χώρα μας στην κορυφή του κόσμου

 

Τον 33χρονο μελισσοκόμο Χρήστο Τζακόπουλο, με καταγωγή από το Βέλος Καστοριάς,  που απέσπασε την ύψιστη διάκριση σε διεθνή διαγωνισμό για το μέλι που παράγει, συνάντησε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η επικεφαλής Μαρία Αντωνίου, προκειμένου να τον συγχαρεί κι από κοντά. 

Το μέλι, με την ονομασία «Μελίβελος», από τα βουνά της Καστοριάς ταξίδεψε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το πρώτο βραβείο σε έναν από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας, των Mediterranean Taste Awards 2021 (ΜΤΑ2021), που διεξάγεται κάθε χρόνο ταυτόχρονα σε Λονδίνο και Βερολίνο.

Η διάκριση ,που απέσπασε ανάμεσα σε περισσότερες από 250 συμμετοχές, υποδηλώνει την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου:

«Ο Χρήστος Τζακόπουλος κατάφερε με το μέλι που παράγει να ταξιδέψει το προϊόν εκτός συνόρων και να ακουστεί η χώρα μας για μία φορά ακόμη στο εξωτερικό. Νιώθω επίσης περήφανη, που ο νεαρός συντοπίτης μου, απόφοιτος της ίδιας σχολής με μένα, λάτρης της υπαίθρου και της φύσης, επένδυσε στον πρωτογενή τομέα δείχνοντας τον δρόμο στη νέα γενιά.»

Ο κ. Αντωνίου τον συνεχάρη θερμά για την επιτυχία αυτή και επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα.

«Για την Κυβέρνησή μας αποτελεί στρατηγική επιλογή η στήριξη και ενίσχυση των αγροτικών μας προϊόντων. Θεωρούμε, άλλωστε, ότι ο πρωτογενής τομέας είναι ένα όπλο στη φαρέτρα μας για την επανεκκίνηση της οικονομίας.»

 

You May Also Like

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο Κολοκυνθούς – Μεσοποταμίας

ΔΕΥΑ Καστοριάς: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο Κολοκυνθούς – Μεσοποταμίας Όλα…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: « Η Πρωτογενής Παραγωγή βασική προϋπόθεση για την Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας»

Ολυμπία Τελιγιορίδου: « Η Πρωτογενής Παραγωγή βασική προϋπόθεση για την Επανεκκίνηση της…

Η δίδυμη δύναμη των αδερφών Μόσχου στην ντόπια τυροκομία

Με 1.000 Lacaune πρόβατα στην Καστοριά

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα) στα 1.380 μ. στην Γκιστόβα στα 2.350 μ. την ψηλότερη λίμνη στην Ελλάδα, 13 χιλιόμετρα, με πάνω από 1.000 μέτρα θετική υψομετρική

Άνοιξαν οι εγγραφές για τον νυχτερινό αγώνα από το χωριό Γράμμος (Γράμουστα)…

Ευχαριστήριο μήνυμα για την αποκατάσταση του πάρκινγκ του Πανεπιστημίου στην Καστοριά

Ευχαριστίες της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Συνάντηση φορέων στην Καστοριάς για την προώθηση της Μαθητείας

Συνάντηση φορέων στην Καστοριάς για την προώθηση της Μαθητείας

Στιγμιότυπα από την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Tack στην αίθουσα του Πολιτιστικού-Επιμορφωτικού Συλλόγου Βασιλειάδας

Ευχαριστίες για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που παρευρέθηκε!

Καταδικάστηκε υπάλληλος Κέντρου Υγείας επειδή ασέλγησε σε ανήλικη που πήγε για ακτινογραφίες

Καταδικάστηκε υπάλληλος Κέντρου Υγείας επειδή ασέλγησε σε ανήλικη που πήγε για ακτινογραφίες

Μ. Αντωνίου: Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη

Για ζητήματα που αφορούν την ακριτική Καστοριά