Συνάντηση του Γ.Γ του ΥΠ.ΕΣ με εκπροσώπους φορέων για τους παιδικούς σταθμούς

 

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και τις ενέργειες που γίνονται για την φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών.

 

Ο κ. Πουλάκης παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

 

  • Φέτος κατά την πρώτη κατανομή, τον Ιούλιο, χορηγήθηκαν 94.000 επιταγές (voucher) τοποθέτησης σε ισάριθμα παιδιά και κάλυψαν όλα τα παιδιά οικογενειών που βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και το σύνολο των αιτούντων για ΚΔΑΠ-ΑμέΑ, ανεξάρτητα από εισόδημα ή ηλικία.

 

  • Η δεύτερη κατανομή θα γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και δέσμευση του Υπουργείου είναι ότι φέτος, όπως και πέρυσι, θα χορηγηθούν voucher σε όλους εκείνους που θα βρουν θέση σε βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Φέτος εκτιμάται ότι θα δοθούν 125-126.000 voucher, δηλαδή 6,5% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.

 

  • Για το έτος 2018-2019 (εκτίμηση) θα δοθούν από ΕΣΠΑ και Εθνικούς Πόρους συνολικά 235 εκατ. Ευρώ για το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», ενώ το έτος 2013-2014 το ποσό αυτό έφθανε τα 173 εκατ. Ευρώ. Την τελευταία εξαετία μάλιστα, αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό συμμετοχής των Εθνικών Πόρων στη χρηματοδότηση του προγράμματος και από 12 εκατ. Ευρώ που ήταν το 2013-2014, φέτος ανέρχεται στα 167 εκατ. Ευρώ.

 

  • Το σύνολο των οικογενειών των πυροπαθών δήμων έλαβαν voucher, που αφορούν συνολικά 1686 θέσεις (πρώτη και δεύτερη κατανομή), στους δημοτικούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΑμέΑ.

 

Τέλος, ο κ. Πουλάκης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για το πρόγραμμα  χρηματοδότησης, ύψους 15 εκατ. Ευρώ,  για τη δημιουργία νέων δομών και για το πρόγραμμα χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών, ύψους 95 εκατ. ευρώ, για τη συμμόρφωσή τους στις τεχνικές προδιαγραφές του π.δ. 99/2017, που ορίζει το θεσμικό πλαίσιο για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας τους και διασφαλίζει την ασφαλή φιλοξενία των βρεφών και των παιδιών.

 

Παράλληλα, επισήμανε την συμφωνία του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, να ενταχθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όλες οι ώριμες μελέτες που υπάρχουν στους Δήμους, ώστε να χρηματοδοτηθεί η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών.

You May Also Like

Δήμητρα Λιάνη: Η οικογένεια Παπανδρέου φρόντισε να παίρνω τη μισή σύνταξη

«Αυτή την στιγμή παίρνω 870 ευρώ»

Το τέλμα του πολέμου και οι αγωνίες της Αθήνας – Οι δύο μεταβλητές που θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις

Συμπληγάδες Ουκρανία και Ερντογάν – Οι παράμετροι που θα κρίνουν τις αποφάσεις…

Τέλος στα κλειστά σχολεία για τις εκλογές των εκπαιδευτικών, έρχονται νέες προσλήψεις

Τέλος στα κλειστά σχολεία για τις εκλογές των εκπαιδευτικών, έρχονται νέες προσλήψεις

Έλενα Ακρίτα για Σεμέδο: “Για τον βιασμό… Όταν λες Όχι είναι Όχι”

Μπορείς να πεις Όχι όποτε θέλεις, όποτε κρίνεις, όποτε το αισθάνεσαι… Όλα…

Ιαπωνία: Σχεδόν βέβαιος ένας σεισμός 8 ή 9 Ρίχτερ μέσα στα επόμενα 30 χρόνια

Αν σημειωνόταν τέτοιος σεισμός, θα μπορούσε να απειλήσει 300.000 Ιάπωνες και να προκαλέσει ζημιές αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πότε «ανοίγουν» οι ρυθμίσεις έως 120 δόσεις και το επίδομα συνταξιούχων

Πακέτο στήριξης 800 εκατ. ευρώ έως το καλοκαίρι – Οι κρίσιμες ημερομηνίες και οι δικαιούχοι

Τέλος οι αποβολές των μαθητών στα σχολεία – Έρχεται η κοινωνική εργασία για τις παραβατικές συμπριφορές

Αντικατάσταση της αποβολής με κοινωνική εργασία

Παρέμβαση Μητσοτάκη για προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ζητά η Ένωση Ασθενών

Παρέμβαση Μητσοτάκη για προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ζητά…

O Φουρθιώτης κατέθεσε μήνυση κατά Πολάκη και Βαξεβάνη

Ο γνωστός παρουσιαστής, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Κώστα Βαξεβάνη στο Α.Τ.…

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30 ετών και άνω σε 6 περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες και επιδότηση έως 8.397 €

Μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 30…