Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη

Συνάντηση με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Σπύρο Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας.Κύριο θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η αναζήτηση λύσεων για την μεγάλη ανεργία που μαστίζει το Νομό μας.Με μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ο Βουλευτής πως και πλήρης ενημέρωση των πολιτών και επιχειρήσεων δεν υπάρχει,αλλά κυρίως πως δεν γίνεται επαρκής εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υπαρχόντων προγραμμάτων.Όλα αφορούν και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και Δήμους,Περιφέρεια και Ν.Π.Δ.Δ.

Ενημερώνουμε λοιπόν πως ΣΗΜΕΡΑ τρέχουν 8 προγράμματα από τα οποία τα 6! αφορούν και την περιοχή μας συνολικά 32.600 θέσεων.Η επιδότηση ξεκινά από το 60% και φθάνει το 90% ή από 550€ έως 830€.Δύο από τα 6 προγράμματα που αφορούν τον δημόσιο τομέα είναι διάρκειας 12+12 μηνών με το ένα να αφορά μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών και το δεύτερο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε σε ένα πρόγραμμα που αφορά ανέργους 18-29 ετών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ,αντικείμενο τόσο χρήσιμο σήμερα λόγω των συνθηκών λειτουργίας της αγοράς εξαιτίας της πανδημίας.

Πληροφορούμε τους πολίτες πως μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ,στον λογιστή τους και στο πολιτικό γραφείο του Βουλευτού όπου με προθυμία και υπομονή θα παρέχεται κάθε συνδρομή και ενημέρωση.Τέλος ενημερώνουμε πως σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν καινούρια μεγάλα προγράμματα, δύο από τα οποία θα περιλαμβάνουν και την περιοχή μας.

Όσον αφορά το τεθέν από κάποιους συμπολίτες μας ζήτημα των Εργατικών Κατοικιών,δυστυχώς δεν υπάρχουν έτοιμες αδιάθετες στο Νομό Καστοριάς.

You May Also Like

Τραγωδία με τροχαίο στην Ιόνια Οδό: Νεκρό ζευγάρι μπροστά τα μάτια του δεκάχρονου παιδιού τους

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια Τερόβου στο ρεύμα…

Νίκος Παρούσης: Ο ήρωας πιλότος που θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες παιδιά από βέβαιο θάνατο

Table of Contents Hide Έντρομοι είδαν το ΜιράζΑνέφερε βλάβη στο πηδάλιο«Πάνω από…

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την ΠΔΜ – Τμήμα Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Π.Ε. Καστοριάς που αφορούν, κοπή κλαδιών, χόρτων και καθαρισμό βλάστησης

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με το ανθρώπινο…

Τοξικά απορρίμματα στις αχανείς χωματερές της Αφρικής

Αφού πέσει η νύχτα και οι δρόμοι της αγοράς Καριακού στο Νταρ…

Εργαστήριο Παραδοσιακής Δόμησης στα Κορέστεια Καστορίας

Πρόσκληση Συμμετοχής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ…

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή κοντά στην Κορησό

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τα αίτιά της την…

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας- Καστοριάς

Ολοκληρώνει με Γιαννουζάκο ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς! Ο ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας Καστοριάς είναι…