Συνάξεις νέων Εκκλησιαστικών Επιτρόπων στην Ι. Μ. Καστορίας

Οι νέοι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι για την τριετία 2020 – 2023 εγκρίθηκαν και ορίστηκαν από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, κι έτσι ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ τους κάλεσε σε τέσσερις διαφορετικές συνάξεις προκειμένου να τους επιδώσει τους διορισμούς.

Οι Συνάξεις πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά, στην Μεσοποταμία, στο Λέχοβο και στο Άργος Ορεστικό.

Κατ’ αυτές ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να τους γνωρίσει προσωπικά, να τους δώσει τους διορισμούς και να απαντήσει σε τυχόν απορίες τους.

Πριν από αυτά βέβαια, προηγήθηκε σύντομη εισήγηση, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στους νέους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους, τους περιέγραψε τα καθήκοντά τους, τα οποία πρέπει να είναι σύννομα με εκκλησιαστικούς νόμους και κανόνες αλλά έθεσε και το θέμα της σχέσεως μεταξύ Ιερέως και Εκκλησιαστικού Συμβούλου, τονίζοντας ότι η αγαστή συνεργασία και ο αμοιβαίος σεβασμός θα γίνουν γέφυρα προκειμένου να ξεπεραστούν τα τυχόν εμπόδια που θα εμφανιστούν στο έργο τους.

Δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει την ευχέρεια που έχει ο κάθε Σύμβουλος στο να απευθύνεται και στην Μητρόπολη για τυχόν απορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το έργο του.

Τέλος. ευχήθηκε σε όλους καλή θητεία, με το βλέμμα στραμμένο στην διακονία τόσο του οίκου του Θεού, όσο και του συνανθρώπου.

You May Also Like

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ίδρυση παραρτήματος της «Βυζαντινής Οικουμένης» στην Καστοριά αποφασίστηκε το 2017 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν είναι απόφαση του κ. Κασαπίδη»

  Ολυμπία Τελιγιορίδου: «Η ίδρυση παραρτήματος της «Βυζαντινής Οικουμένης» στην Καστοριά αποφασίστηκε…

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το…

Δωρεάν προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις στα παιδιά του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας «Μια Ζεστή Αγκαλιά για το Παιδί»

To «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί», σε συνεργασία με την παιδιατρική κλινική…

Λόγω υπερπροσφοράς, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απηύθυνε έκκληση να σταματήσει η συγκέντρωση τροφίμων, νερού και ρουχισμού

Λόγω υπερπροσφοράς, ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου απηύθυνε  έκκληση να σταματήσει η…

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία… να ψηφίσουμε και μερικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους!

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία… να ψηφίσουμε και μερικούς αντιεκπαιδευτικούς…

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (9-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (9-11…

«Γυναίκες συγγραφείς και το έργο τους»: Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς

«Γυναίκες συγγραφείς και το έργο τους»: Δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών και…