Συνέδριο Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θεολογίας στην Καστοριά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα του Διϊδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός», που συνδιοργανώθηκε από τα Τμήματα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ. και Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.ΠΑ., σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους που αφορούσαν θέματα της ιστορίας, της τέχνης, Αγίων της Ορθοδοξίας και προσωπικοτήτων της ελλαδικής Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια της Ημερίδος εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους Καθηγητές και τους σπουδαστές στις Θεολογικές Σχολές μας για την παρουσία τους στην Καστοριά και τους συνεχάρη για την προθυμία τους να ειδικευθούν στη θεολογική επιστήμη.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Διευθυντής του Δ.ΠΜ.Σ. καθηγητής Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος και παρουσίασε τους σκοπούς του προγράμματος και ευχαρίστησε την τοπική Εκκλησία της Καστοριάς για την φιλοξενία.

Στο τέλος δόθηκαν σε όλους βεβαιώσεις συμμετοχής στο συνέδριο, καθώς και αναμνηστικά δώρα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος συνάντησε τους επισκέπτες της Καστοριάς, συνομίλησε μαζί τους, τους ευχαρίστησε και ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό στη ζωή τους.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε βυζαντινά παρεκκλήσια της πόλης και στην παραλίμνια Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης.

Να σημειώσουμε ότι το επίπεδο διδασκαλίας είναι υψηλό και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές παρέχεται αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών του ΑΠΘ.

 

You May Also Like

Οι “αξιόπετρες” των παιδιών του Γέρμα της παλαιάς εποχής. Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

Οι “αξιόπετρες” των παιδιών του Γέρμα της παλαιάς εποχής Γράφει ο Γιώργος…

Δωρεά τροφίμων από τον Συνδυασμό “ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Φιλανθρωπίας

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από τον Δήμο Καστοριάς για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία

Που θα γίνει η συγκέντρωση των ειδών

Νέο μνημείο του μακεδονομάχου Καπετάν Γέρμα (+1907) στον Γέρμα Καστοριάς/ Γράφει ο Γιώργος Τ. Αλεξίου

  Νέο μνημείο του μακεδονομάχου Καπετάν Γέρμα (+1907) στον Γέρμα Καστοριάς/ Γράφει…

Λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την απομείωση της φόρτισης και της περαιτέρω επιβάρυνσης της γέφυρας των Σερβίων

Λήψη προληπτικών μέτρων με στόχο την απομείωση της φόρτισης και της περαιτέρω…

Μια ευχάριστη νότα ανανέωσης στον πεζόδρομο της πόλης του Άργους Ορεστικού

Μια ευχάριστη νότα ανανέωσης στον πεζόδρομο της πόλης του Άργους Ορεστικού

Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς: Πτώση τζίρου -70,44%

Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς: Πτώση τζίρου -70,44%