Συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την πολυεθνική εταιρεία HUAWEI

Υπεγράφη τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη και τον Chen Qingwei, EVP της Huawei South Balkan Region, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο διεθνές πρόγραμμα Huawei ICT Academy. Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται μέσω του Εργαστηρίου Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), υπό την διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μαλαματής Λούτα.

Στο καλωσόρισμά του, ο Πρύτανης του ΠΔΜ σημείωσε ότι η υπογραφή του σημερινού μνημονίου είναι ένα αρχικό βήμα και το Πανεπιστήμιο προσβλέπει σε περαιτέρω συνεργασίες, όχι μόνο με τη Ηuawei, αλλά και με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, προκειμένου να ενισχυθεί  η μεταφορά τεχνογνωσίας στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Chen αναφέρθηκε στις καινοτομίες που αναπτύσσονται στο ΠΔΜ, ενώ, κατά τη διάρκεια της σύντομης επίσκεψής του στην πόλη της Κοζάνης, διέκρινε πολλές δυνατότητες για περισσότερες συνεργασίες, όχι μόνο στο πλαίσιο της ICT Huawei Academy, αλλά και στο πεδίο της Πράσινης Ενέργειας και της Ζώνης Καινοτομίας. Σημείωσε δε, ότι η Huawei μαζί με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να γεφυρώσουν το κενό μεταξύ των φοιτητών και των αναγκών της βιομηχανίας. Επίσης, δήλωσε ότι η δημιουργία της ICT Academy είναι ένα σημαντικό πρώτο δείγμα της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσης της Huawei στο στόχο της από κοινού καλλιέργειας ταλέντων στο χώρο των ICT μέσω συνεργασιών.

Η Huawei, παγκόσμιος ηγέτης και πάροχος υποδομών και έξυπνων συσκευών Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT)  παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε τέσσερις βασικούς τομείς: δίκτυα τηλεπικοινωνιών, τεχνολογία πληροφοριών, έξυπνες συσκευές και υπηρεσίες cloud. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, είναι ένα από τα πρώτα Ανώτατα Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα στην Ελλάδα με τα οποία συνεργάζεται η Huawei, ενισχύοντας έτσι τη  διασύνδεσή του με τη βιομηχανία και την αγορά εργασίας.

Το Εργαστήριο Δικτύων και Προηγμένων Υπηρεσιών (TELNAS) του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επικεντρώνεται στην εισαγωγή ευφυίας, γνωσιακών λειτουργιών και δυνατοτήτων προσαρμοστικότητας σε δίκτυα επικοινωνιών και υπολογιστών και υπηρεσίες, καθώς και στην εξαγωγή γνώσης και στον μετασχηματισμό αυτής σε εξατομικευμένη πληροφορία παρέχοντας λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα σε διάφορους τομείς εφαρμογών.

Η πρωτοβουλία Huawei ICT Academy είναι μια μη κερδοσκοπική σύμπραξη της Huawei με εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο και έχει ως στόχο την παροχή γνώσεων, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την πιστοποίηση των φοιτητών, τα οποία έχουν άμεσο αντίκρισμα στη βιομηχανία και την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα θεσμοθετήθηκε το 2015, καθοδηγείται από την Huawei και υλοποιείται μέσα από ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο Ακαδημιών και καθηγητών – φοιτητών.

Μέσω της Ακαδημίας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα, καθώς και να συμμετάσχουν στις αντίστοιχες εξετάσεις πιστοποίησης. Η εκπαίδευση παρέχεται χωρίς κόστος και αφορά εξειδικευμένους και ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς που σχετίζονται με αντικείμενα σπουδών του Πανεπιστημίου, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), το Internet of Things (ΙοΤ), οι Υποδομές Cloud Computing, η Διαχείριση Big Data, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wireless Networks), η Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων, οι Τεχνολογίες 5G, και οι Επικοινωνίες Δεδομένων (Data Communications, Routing and Switching).

Οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες, πρότυπο βιομηχανικό εξοπλισμό και εργαλεία προσομοίωσης της βιομηχανίας ICT και θα λάβουν εκτενή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση με online – offline μαθήματα, καθώς και επιπλέον  εκπαιδευτικό υλικό. Για τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης της Huawei στα διδαχθέντα αντικείμενα, θα δίδεται εκπτωτικό κουπόνι ή ακόμη και δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής.

Επιπλέον, μέσω της Ακαδημίας οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως είναι ο ICT Competition, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία Huawei, διεκδικώντας αντίστοιχες διακρίσεις. Ανάλογα με την επίδοσή τους, θα λαμβάνουν ευκαιρίες απασχόλησης ή / και υποτροφίες από τη Huawei.

Άλλος ένας στόχος της Huawei ICT Academy είναι ανάδειξη ταλαντούχων φοιτητών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μέσω της πρωτοβουλίας ICT Talent Alliance Job Fair, που διοργανώνεται μέσω του προγράμματος, επιτυγχάνεται η άμεση διασύνδεση φοιτητών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ICT.

 

You May Also Like

Το Πρόγραμμα εορτασμού στην Π.Ε. Καστοριάς για την Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού

Το Πρόγραμμα εορτασμού στην Π.Ε. Καστοριάς για την Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού

Ανοιχτή εκδήλωση για την πορεία και την εξέλιξη της Ελληνικής Γουνοποιίας διοργανώνουν οι φορείς της γούνας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνουν όλοι…

Καστοριά: Αφανίζονται καθημερινά οι χήνες και τα μικρά τους

Σε παγίδες θανάτου έχουν μετατραπεί πολλά σημεία του κεντρικού, παραλίμνιου δρόμου της…

Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις από το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων με τρία Τέκνα  Ν. Καστοριάς

Κοπή Βασιλόπιτας και βραβεύσεις από το Σωματείο Γονέων και Κηδεμόνων με τρία…

Ευχαριστίες του Στάθη Βασιλειάδη προς τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη

”Ευελπιστώ να φανώ αντάξιος των προσδοκιών”.

Υπογράφηκε η τροποποίηση της προκήρυξης για τη Δράση «Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα στη Δυτική Μακεδονία». Παράταση προθεσμίας υποβολής και προσθήκη νέων ΚΑΔ

  Υπογράφηκε η τροποποίηση της προκήρυξης  για τη Δράση «Εξωστρεφής Επιχειρηματικότητα στη…

Αμαλία Κούσκουρα: Εργαλείο ανάπτυξης ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Για τον στρατηγικό σχεδιασμό που αποτελεί το πρώτο στάδιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος…

Σύλληψη 22χρονου στην Καστοριά για κατοχή ναρκωτικών

Την Παρασκευή (03-06-2016) το βράδυ στην Καστοριά, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών…