ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση κατά μέτωπο στην κυβέρνηση για ακρίβεια, αισχροκέρδεια και αποστολή όπλων

Το θέμα της ακραίας ακρίβειας και η…«αναισθησία» με την οποία το προσεγγίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προβάλλει και πάλι ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου που επιμένει πως τα μέτρα που λαμβάνονται δεν επιλύουν το πρόβλημα. Παράλληλα, βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑΠροοδευτική Συμμαχία όχι μόνο ψέγει την κυβέρνηση για την νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία που παραδέχτηκε ο υπουργός Άμυνας, αλλά συγχρόνως καταγγέλλει τον κ. Παναγιωτόπουλο ότι πριν από ένα μήνα είπε ψέματα στη Βουλή πως δεν θα υπάρξει άλλη αποστολή οπλικών συστημάτων προς το Κίεβο καθώς και το γεγονός πως αυτό αποκαλύφθηκε από έναν ξένο υπουργό, τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

Η Κουμουνδούρου, η οποία αντέδρασε με καυστικό τρόπο στις πρωθυπουργικές νουθεσίες προς νέους ότι εκείνο που μετράει είναι η ολιστική προσέγγιση των πραγμάτων και ότι «το πόσα λεφτά βγάζουμε» θεωρεί πως όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει ως τώρα η κυβέρνηση ακολουθούν την ίδια λογική που επί της ουσίας αρνείται να αντιμετωπίσει την ρίζα της ακρίβειας.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει την Παρασκευή το Προεδρείο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις αλλά και για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τη ρύθμιση του πανδημικού χρέους αλλά και την δυνατότητα πρόσβασής τους στο τραπεζικό σύστημα.

 

Κατά την παρέμβασή της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα κίνητρα ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω συνεργασιών και εταιρικών μετασχηματισμών η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα που έχει πάρει «επιδοτεί την αισχροκέρδεια την οποία οι πολίτες πληρώνουν διπλά, δεν θέτει πλαφόν και δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη, αλλά κάνει τα πάντα ώστε να τα εμφανίσει μειωμένα μη τυχόν και επιβαρυνθούν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας».

Η τομεάρχης επεσήμανε επίσης πως την ώρα που το οικονομικό επιτελείο προωθεί μία εικόνα μεγάλων επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών όχι μόνο δεν βγάζουν το μήνα αλλά δεν μπορούν με το εισόδημά τους να πληρώσουν καν τον λογαριασμό του ρεύματος. Επίσης, ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη από τον Ιανουάριο το 14% της αγοραστικής του δύναμης, στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το 2021 η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση στην Ευρώπη με τελευταία τη Βουλγαρία, ενώ στον πληθωρισμό στην ενέργεια βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ, πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 

Στο ίδιο κλίμα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι την στιγμή που η πραγματική οικονομία χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ρευστότητα, η προχειρότητα, η έλλειψη ενός συνεκτικού σχεδίου και η διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης δίνουν τη χαριστική βολή.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση έως τέλος Νοέμβρη για να μην βγουν εκτός

Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΗ: Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση έως τέλος Νοέμβρη για…

Σοκ στη Λάρισα: Επιχειρηματίας καταγγέλλει ότι του ήρθε λογαριασμός 10.507 ευρώ για ένα μήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ προκαλεί η καταγγελία επιχειρηματία από τη Λάρισα! Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος του ήρθε…

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην Εύβοια – Σε 52 μέτρα βάθος μέσα στην άτρακτο

Ανασύρθηκε η σορός του.

Δίον: Το ωραιότερο αρχαιολογικό πάρκο της Ελλάδας

Πραγματικά αξίζει να το επισκεφτείτε!

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Κ. Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους από 1/1/2023

Επίθεση Χαμάς στο Ισραήλ: Πατέρας 9χρονης αποκαλύπτει πως επιβίωσε η κόρη του

Όπως και οι άλλοι όμηροι, η Έμιλι έχει χάσει σωματικό βάρος.

Ξενέρωσε ο τουρίστας: 500 ευρώ πρόστιμο με το που πάτησε πόδι στην Κρήτη!

Ξενέρωσε ο τουρίστας: 500 ευρώ πρόστιμο με το που πάτησε πόδι στην…

Βόρεια Μακεδονία: Πρόταση κατέθεσε η ΕΕ προς άρση του βέτο της Βουλγαρίας

Βόρεια Μακεδονία: Πρόταση κατέθεσε η ΕΕ προς άρση του βέτο της Βουλγαρίας