ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζει τις περιοδείες ο Τσίπρας ενόψει των εσωκομματικών εκλογών

Στο διάστημα που η Νέα Δημοκρατία διεξήγαγε το Συνέδριό της και το ΚΙΝΑΛ άλλαζε την ονομασία του, ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε τον πολιτικό χρόνο -μία εβδομάδα πριν από τις εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία– με μία περιοδεία στο Κερατσίνι, ένα άρθρο και μία συνέντευξη.

Σήμερα, επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα Χανιά και το Ρέθυμνο κι ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις κάλπες που θα στηθούν για Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. Η καμπάνια για τη συμμετοχή στην εκλογή της συλλογικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κορυφώνεται όπως άλλωστε και το προσκλητήριο που απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολίτες προκειμένου να ενδυναμώσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πορεία προς τις κάλπες.

 

Η Κουμουνδούρου αποφεύγει να τοποθετεί πήχη στις εσωκομματικές εκλογές. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας το ταμείο θα γίνει μετά τις διαδικασίες τις επόμενης Κυριακής. Αυτό που τώρα προέχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή για την εκλογή Προέδρου, ώστε μία εσωτερική δημοκρατική διαδικασία να γίνει πολιτικό γεγονός που θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις τους επόμενους μήνες.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει ότι  στόχος είναι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής να μετατραπούν σε μία γιορτή δημοκρατίας. Κάτι που όπως είπε και από το Κερατσίνι όπου περιόδευσε το Σάββατο και στη συνέντευξή του (real) μπορεί να συμβεί με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες για την εκλογή του προέδρου του κόμματος.

Η διαδικασία είναι απλή. Ακόμη και εκείνη την ημέρα “μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους και με 3 ευρώ να ψηφίσουν και να στείλουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής”. Αυτό πρακτικά σημαίνει όπως εξήγησε ο ίδιος ότι από εδώ και στο εξής τα μέλη του κόμματος μπορούν να συμμετέχουν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της χώρας. Για παράδειγμα πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι εάν μετά τις εκλογές τεθεί ζήτημα συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχουν άμεσα σε εσωτερικό δημοψήφισμα για να αποφασίσουν επ’ αυτού του μείζονος σημασίας θέματος.

 

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη βεβαιότητά του για την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ανέφερε δε ότι την επομένη των εκλογών οι δημοσκοπήσεις θα διαψευσθούν για μία ακόμη φορά.

 

“Η δική μας δημοσκοπική “στασιμότητα” θα αποτελέσει την επομένη των εκλογών θέμα συζητήσεων και αναλύσεων με γενικό θέμα “πώς έπεσαν τόσο έξω οι δημοσκοπήσεις. Εδώ είμαστε και θα δείτε. Και δυστυχώς δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συνέντευξη στην Real εμπεριείχε κι ένα μήνυμα προς το ΚΙΝΑΛ.Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή στάσης του κ. Ανδρουλάκη που έθεσε προσφάτως θέμα εκλογών είναι το “κάλλιο αργά παρά ποτέ”. Συγχρόνως όμως επανέφερε το ζήτημα των προγραμματικών συγκλίσεων λέγοντας ότι τα θέματα τα προσδιορίζουν οι ίδιοι οι πολίτες με βάση τις ανάγκες της θυμίζοντας τα 5+1 σημεία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας. “Εκείνο όμως που θα κρίνει τη στάση καθενός θα είναι κατά πόσο θα αποδειχθεί διατεθειμένος να ζυμώσει και όχι μόνο να κοσκινίζει”.

ΠΗΓΗ:https://www.ethnos.gr/

You May Also Like

Η ελπίδα του Απριλίου και το ορόσημο του Πάσχα για την εστίαση

Η ελπίδα του Απριλίου και το ορόσημο του Πάσχα για την εστίαση

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Διασωληνωμένος στην εντατική ο Κώστας Βουτσάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είπε ο Ζελένσκι

«Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που στήριξε την προσπάθεια δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρόμων…

Προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ: 192 θέσεις εργασίας ακόμη & με απολυτήριο Δημοτικού (προκηρύξεις)

Προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ: 192 θέσεις εργασίας ακόμη & με απολυτήριο Δημοτικού…

Εξελίξεις στο MEGA, προετοιμασίες για την πρεμιέρα

Εξελίξεις στο MEGA, προετοιμασίες για την πρεμιέρα

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι οι δικαιούχοι

Επίδομα 534 ευρώ: Νέα πληρωμή την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου – Ποιοι οι…

Αποκάλυψη για Ηλιούπολη: Ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε

Τα στοιχεία που δείχνουν πως ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και έπειτα αυτοκτόνησε.

Άγαλμα του Ολυμπίου Διός

Η ιστορία του περίφημου αρχαίου μνημείου που ανακατασκευάστηκε μετά από 25 αιώνες

Επιτέλους! Ξεκινούν οι πληρωμές του επιδόματος θέρμανσης και της επιστρεπτέας προκαταβολής

Table of Contents Hide Ενίσχυση των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων…