Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς: Πτώση τζίρου -70,44%

Ζούμε μια πρωτόγνωρη και την δυσκολότερη περίοδο του τουριστικού κλάδου, τα χτυπήματα είναι απανωτά μετά και από το τοπικό lockdown στην Καστοριά από τις 23/10/20 και το πανελλαδικό lockdown από τις 7/11/20.
Όπως γνωρίζετε όλοι, με απόφαση της κυβέρνησης τα ξενοδοχεία της χώρας παραμένουν ανοιχτά και την περίοδο των Χριστουγέννων, πρωτοχρονιάς, χωρίς να επιτρέπεται η μετακίνηση από Π.Ε. σε Π.Ε. από τουρίστες.
Και παραμένουμε ανοιχτοί με την αιτιολογία ότι θα εξυπηρετούμε τα κυβερνητικά κλιμάκια και φορείς του κράτους.
Καταλαβαίνετε ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν υφίσταται με αποτέλεσμα να έχουμε κλείσει οι περισσότεροι τα ξενοδοχεία μας.
Ο Συνδέσμου Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς ζητάει μέτρα στήριξης του κλάδου από τους αρμόδιους φορείς.
  • Ένταξη των ξενοδοχείων στους ΚΑΔ που έκλεισαν με κρατική εντολή μιας και σήμερα είναι μόνο στους πληττόμενους ΚΑΔ ενώ με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν δύνανται να λειτουργήσουν.

  • Επιδότηση του κόστους θέρμανσης των ξενοδοχείων με κάθε μορφής καύσιμης ύλης όπως πρόσφατα νομοθετήθηκε και για τα νοικοκυριά.

  • Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων από τις 15 Οκτωβρίου έως και την ημέρα που θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα λειτουργίας των καταλυμάτων και μετακίνησης μιας και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες στερούνται και οι ίδιοι πόρων επιβίωσης.

  • Επιδότηση του κόστους εργασίας πέραν της αναστολής εργασίας καθώς όσα καταλύματα αποφασίσουν να λειτουργήσουν θα χρειαστούν προσωπικό το οποίο όμως λόγω της περιορισμένης προβλεπόμενης τουριστικής κίνησης θα αποτελεί δύσκολο να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

  • Επιδότηση διαμονής με την μορφή κουπονιών που θα έχουν όμως γεωγραφική κατανομή ώστε να τονωθεί η όποια τουριστική κίνηση υπάρξει τους επόμενους μήνες. 

  •  Απαλλαγή δημοτικών τελών από της 22 Οκτωβρίου 2020 καθώς παρά το γεγονός ότι δεν μας έχουν κλείσει επίσημα, πολλές επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου έχουν αναγκαστεί να μείνουν κλειστές και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνουν τα τέλη Καθαρότητας, όπως συνέβη επίσημα και σε άλλους δήμους της χώρας.

  • Ελαφρύνσεις-μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, όπως έγινε και στην προηγούμενη καραντίνα. Έστω και με την ελάφρυνση της μείωσης του 25% για έγκαιρη αποπληρωμή.

  • Επιδότηση κατά 50% επιστρεπτέες προκαταβολές (Νο:1,2&3) που έχουν δοθεί ήδη. Όπως συμβαίνει και με την τελευταία (Νο:4&5)

Σας στέλνουμε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του 4 μήνου Ιουνίου 2020 έως και Σεπτέμβριο 2020.
Στα στατιστικά στοιχειά συμμετείχαν 21 ξενοδοχεία από τα 24 που είναι εγγεγραμμένα στο Σύνδεσμο Ξενοδόχων Π.Ε. Καστοριάς. 

Παρακαλούμε να προωθήσετε τα αιτήματα μας
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας
Ο Πρόεδρος

Σμαρόπουλος Σιδέρης

Σύνδεσμος Ξενοδόχων ΠΕ Καστοριάς

 

You May Also Like

Ανακοίνωση Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Καστοριάς: Βράβευση Μαθητικού Διαγωνισμού

Ο Ιερός Ναός Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, προκήρυξε και φέτος Μαθητικό Διαγωνισμό Έκθεσης σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Π.Ε. Καστοριάς: Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων λόγω επιζωοτίας Ευλογιάς των προβάτων από 23/10/24 έως 31/10/24.

Π.Ε. Καστοριάς: Απαγόρευση μετακινήσεων αιγοπροβάτων λόγω επιζωοτίας Ευλογιάς των προβάτων

Το «Ευχαριστώ» του Δήμου Καστοριάς στους Ήρωες της πρώτης γραμμής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Το «Ευχαριστώ» του Δήμου Καστοριάς στους Ήρωες της πρώτης γραμμής με αφορμή…

Αντώνης Στούμπας (Αντιδήμαρχος Καστοριάς): «Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, για τον αποχιονισμό»

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, προς το προσωπικό του Δήμου Καστοριάς που ενεπλάκη…

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2018

Επιμελητήριο Καστοριάς: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2018

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εμποροπανήγυρης Δισπηλιού

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής εμποροπανήγυρης Δισπηλιού

Hχητικό ντοκουμέντο: Η Αγία Σοφία ψάλλει την Παναγία!

Η Αγία Σοφία της Κλεισούρας ψάλλει την Παναγία! (Ηχητικό ντοκουμέντο)

Ελεύθερος Σκοπευτής – DEBATE (ΝΤΙΠΕΙΤ)

Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως είναι κάποιος που έγινε σοφότερος παρακολουθώντας…