#image_title

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη  συνάντηση με θέμα «Προγραμματισμός δράσεων στο πλαίσιο λειτουργίας Συντονιστικού Οργάνου για την Οδική Ασφάλεια» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κοζάνης έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη,  συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, ο Αστυνομικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της ΔΑ Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Τσιότσιας, οι Διοικητές της Τροχαίας Κοζάνης και Εορδαίας Ελευθέριος Καραδίσογλου και Παναγιώτης Αβραμίδης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Κοζάνης Ευθύμιος Χασιώτης.

Στη σύσκεψη ορίστηκε το πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου για την οδική ασφάλεια και οι βασικοί θεματικοί άξονες. Το σχέδιο που είναι σύμφωνο με το στρατηγικό στόχο για μια Περιφέρεια με μηδενικά ατυχήματα θα περιλαμβάνει τόσο έργα υποδομών όσο και δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης, αντιμετωπίζοντας το κρίσιμο ζήτημα οδικής ασφάλειας οργανωμένα και συστηματικά, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Κρίθηκε αναγκαία η συμμετοχή και άλλων φορέων της περιοχής όπως της ΠΕΔ, του Πανεπιστημίου και της Εκκλησίας αλλά και ειδικών επιστημόνων που θα προσκληθούν να συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους συλλόγους ΑΜΕΑ και τη σημαντική συνεισφορά που μπορεί να έχουν στο εγχείρημα.

 Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες της περιοχής ώστε να οριστικοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο, η σύνθεση του Συντονιστικού Οργάνου  και το πλαίσιο λειτουργίας του καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν και η χρηματοδότησή τους.

Βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής είναι η πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων με ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών στις δράσεις που θα ακολουθήσουν για τη διαμόρφωση κατάλληλης οδικής συμπεριφοράς και νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα. 

You May Also Like

Η συγγραφέας Victoria Hislop στους “Ορίζοντες”. Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Η συγγραφέας Victoria Hislop στους “Ορίζοντες”. Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Σήμερα η έναρξη λειτουργίας του Εκλογικού Κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη

Σήμερα η έναρξη λειτουργίας του Εκλογικού Κέντρου του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Κορεντσίδη

Εθελοντική Αιμοδοσία Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Καστοριάς

Συγκεντρώθηκαν 300 φιάλες

Ξεκίνησαν οι Εργασίες Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων, προϋπολογισμού 200.000€ από την Π.Ε. Καστοριάς

  Ξεκίνησαν οι Εργασίες Βελτίωσης Σήμανσης & Αντικατάστασης Στηθαίων, προϋπολογισμού 200.000€  από …

Το νυχτερινό ξεφύλλισμα του καλαμποκιού στον Γέρμα της παλαιάς εποχής

Το νυχτερινό ξεφύλλισμα του καλαμποκιού στον Γέρμα της παλαιάς εποχής του Γιώργου…

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της διεξαγωγής αιμοληψιών των συγγενών πεσόντων του ΄40

  Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της διεξαγωγής αιμοληψιών…

Η Μαρία Δρακάκη αναλαμβάνει τη θέση της προπονήτριας των κοριτσιών της Α.Ε. Γραμμοχωρίων

Η Μαρία Δρακάκη αναλαμβάνει τη θέση της προπονήτριας των κοριτσιών της Α.Ε.…

Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης: «22.121.096 ευρώ η στήριξη σε 1.084 επιχειρήσεις της Π.Ε. Καστοριάς»

  Δ.Ε.Ε.Π Καστοριάς, Βασίλης Βελλίδης:  «22.121.096 ευρώ η στήριξη σε 1.084 επιχειρήσεις…