Σύψας: «Θα ζοριστούμε»! Τι «βλέπει» ο καθηγητής για σχολεία, ρεβεγιόν και εκκλησίες

Για «βραδεία» αποκλιμάκωση της πανδημίας έκανε λόγο σήμερα το πρωί μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας,  Νίκος Σύψας, τονίζοντας πως «τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν περάσει. Όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους η αποκλιμάκωση είναι ακόμα πιο αργή».

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι: «Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά», ενώ πρόσθεσε ότι «το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας».

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown», διευκρίνισε ο καθηγητής και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές, ενώ όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Σχετικά με το Ρεβεγιόν και τις φετινές γιορτές, ο κ. Σύψας τόνισε ότι «δεν πρέπει να έχουμε καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας» και πρόσθεσε ότι «του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα», ενώ επεσήμανε ότι «με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα».

Σε ότι αφορά τα σχολεία, ο καθηγητής ανέφερε ότι «στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», τονίζοντας την προϋπόθεση να τηρούνται τα μέτρα.

σχολείο κλειστό

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, μιλώντας για τις εκκλησίες, ο κ. Σύψας υπογράμμισε ότι «η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις». «Πρέπει να κάνει το καθήκον της», τόνισε και συμπλήρωσε πως «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία».

«Πρέπει να τηρήσουν τα μέτρα. Προέχει η δημόσια υγεία. Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:https://www.newsbreak.gr/

You May Also Like

Κορωνοϊός: Συστάσεις και οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά

Κορωνοϊός: Συστάσεις και οδηγίες διαχείρισης απορριμμάτων για νοικοκυριά

Γουργουλιάνης: Πάνε καλά όσοι ασθενείς έχουν πάρει μονοκλωνικά αντισώματα

Γουργουλιάνης: Πάνε καλά όσοι ασθενείς έχουν πάρει μονοκλωνικά αντισώματα

Άνοιξαν καφετέριες, πιτσαρίες και εστιατόρια και δέχονταν πελάτες – Βροχή τα πρόστιμα σε όλη τη χώρα

Άνοιξαν καφετέριες, πιτσαρίες και εστιατόρια και δέχονταν πελάτες – Βροχή τα πρόστιμα…

Κορονοϊός: 2152 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και ρεκόρ με 597 διασωληνωμένους

Κορονοϊός: 2152 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και ρεκόρ με 597 διασωληνωμένους

Αύξηση κρουσμάτων COVID 19 την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εάν δεν ληφθούν μέτρα, προβλέπει μελέτη διασποράς του κορονοϊού την καλοκαιρινή περίοδο στην Ελλάδα

  Αύξηση κρουσμάτων COVID 19 την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου εάν δεν…

Ο ΕΟΦ εξετάζει μέσα στον Δεκέμβριο την έγκριση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna

Ο ΕΟΦ εξετάζει μέσα στον Δεκέμβριο την έγκριση των εμβολίων της Pfizer…

Κορονοϊός – Σουηδία: «Όχι» στους εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11 αποφάσισαν οι ειδικοί

Κορονοϊός – Σουηδία: «Όχι» στους εμβολιασμούς παιδιών 5 – 11 αποφάσισαν οι…