Τάσος Μιχαηλίδης: «Μέσα από τη μουσική μου, θέλω να μεταδώσω καταστάσεις και να κάνω τον κόσμο να αναλογιστεί»/ Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου (φωτογραφίες +video)

Ο Καστοριανός Τάσος Μιχαηλίδης, μίλησε στους “Ορίζοντες” για την κυκλοφορία του νέου τραγουδιού που φέρει τον τίτλο «VIP».

Συνέντευξη στη Χρύσα Κοσμίδου

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μουσική;

Η μουσική υπήρχε στη ζωή μου από όταν ήμουν μικρός. Μπορεί κανείς από το οικογενειακό μου περιβάλλον να μην είχε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, όμως πάντα ήταν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου, ως ακροατής είτε δοκιμάζοντας διάφορα μουσικά όργανα και είδη μουσικής. Ποτέ όμως δεν κατέληξα στο να κάνω κάτι συγκεκριμένο, γιατί γενικά θέλω να πειραματίζομαι και έτσι κατέληξα να ασχοληθώ αρχικά με το Djing όπου ήθελα μέσα από αυτό να κάνω το κοινό πιο χαρούμενο μιξάροντας κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες. Όμως στην συνέχεια είδα ότι αυτό δεν μου αρκούσε οπότε με τη βοήθεια του φίλου μου και νυν συνεργάτη μου τον Perifimo -Λάζαρο Δημητριάδη- ο οποίος ασχολούνταν με τον συγκεκριμένο τομέα για πάνω από 2 χρόνια επιχείρησα να κάνω και εγώ τη δική μου μουσική.

Με ποιο είδος μουσικής ασχολείσαι;

Ασχολούμαι με τον ευρύτερο κλάδο του Hip-hop ή αλλιώς ραπ μέσα στον οποίο έχω δοκιμάσει διάφορα ακούσματα ανάλογα με τη χρονική περίοδο που διανύω, για παράδειγμα αν νιώθω ότι θέλω να μιλήσω για κοινωνικοπολιτικά θέματα θα το κάνω συνήθως σε ένα underground κομμάτι, ενώ αν είμαι ερωτευμένος με μια κοπέλα θα μιλήσω γι’ αυτό σε κάποιο καλοκαιρινό ή σε κάποιο πιο χαρούμενο κομμάτι.

Το χιπ-χοπ και το ραπ σε τράβηξαν επειδή είναι η μουσική που ακούνε περισσότερο οι νέοι ή είναι αυτή που σε εκφράζει;

Το Ραπ μου αρέσει γιατί είναι ο τρόπος να εκφραστώ και να βγάλω τα πράγματα που με απασχολούν για μένα είναι ο καλύτερός μου φίλος στον οποίο πάντα μπορώ να μιλήσω.

Ακούσματα από περασμένες δεκαετίες έχεις; Μπορεί να συνδυαστεί το τότε με το σήμερα;

Ακούσματα από περασμένες δεκαετίες έχω λόγω της ενασχόλησης μου ως DJ και έχω χρησιμοποιήσει διάφορες ιδέες ή και ήχους από παλαιότερα τραγούδια σε μουσικές μου παραγωγές. Οπότε πιστεύω ότι μπορούν να συνδυαστούν όπως και να πάρουμε παράδειγμα εμείς οι νεότεροι από τα καλά τα οποία μας έχουν αφήσει, αλλά και να αποφύγουμε τα όποια λάθη έχουν κάνει με σκοπό να γίνουμε καλύτεροι.

Υπάρχει κάποιο είδος μουσικής που δεν αντέχεις να το ακούς; Ποιο θα ήθελες να καταργήσεις και να διαγράψεις μια για πάντα από τη μνήμη σου;

Θα έλεγα ότι λατρεύω όλα τα είδη μουσικής γιατί το καθένα έχει να προσφέρει διαφορετικά πράγματα, επίσης απευθύνεται και σε διαφορετικό κοινό οπότε δεν θα ήθελα να διαγράψω κάποιο. Θα ήθελα να προσθέσω ότι πολλές φορές πριν ξεκινήσω κάποια νέα μουσική παραγωγή ακούω κλασική μουσική, μιας και  έχω καταλάβει ότι με εμπνέει στις διάφορες μελωδίες.

Πώς προέκυψε το συγκρότημα «103 κάρτες» και τι συμβολίζει το όνομα που επιλέξατε;

Προέκυψε από τρία διαφορετικά άτομα τα οποία κάνουμε παρέα μεταξύ μας και έχουμε κοινούς στόχους και ιδεολογίες όπως και κοινά μουσικά ακούσματα. Στη συνέχεια προσθέσαμε άλλα δύο άτομα που μας βοήθησαν στο να εξελιχθούμε.

Το όνομα προέκυψε από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται το στούντιο που  έχουμε χτίσει και η λέξη κάρτες είναι επειδή στο μέλλον πρέπει να περιμένετε  πολλά και ότι ακόμα δεν έχουμε παίξει τις κάρτες μέσα στο παιχνίδι.

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή που ζήσατε ως τώρα με το συγκρότημα;

Σίγουρα ήταν η συμμετοχή μας στον ερασιτεχνικό διαγωνισμό, του μουσικό φεστιβάλ River Party όπου τον κερδίσαμε και είχαμε την τιμή να παίξουμε στην κεντρική σκηνή κάνοντας opening σε μεγάλα συγκροτήματα όπως οι Active Member και οι Chinese Man.

Πολύ σημαντικό επίσης θεωρώ τη συμμετοχή μας στο live του 12ου Πίθηκου,  αλλά κυρίως κρατάω τις πολύτιμες συμβουλές που μας είπε ο ίδιος.

Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις ένα τραγούδι;

Είναι κάτι τελείως υποθετικό επειδή για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο όταν όμως γράφεις συχνά τραγούδια και ξέρεις σε τι περίπου θέλεις να αναφερθείς, είναι κάτι πολύ απλό για μένα πλέον είναι μέρος της καθημερινότητάς μου. Θυμάμαι το πρώτο τραγούδι που έγραψα με τίτλο «Σκέτα Μπουκέτα»  το οποίο μου πήρε αρκετό καιρό να το γράψω. Ενώ πλέον για να γράψω ένα τραγούδι χρειάζομαι πολύ λιγότερη ώρα, αλλά αυτό έχει να κάνει ανάλογα με την έμπνευση της στιγμής αλλά και την επίδραση ή το vibe που μας περνάει η συγκεκριμένη μουσική παραγωγή.

Από πού εμπνέεσαι τα τραγούδια σου; «Το Νησί» για παράδειγμα, αποτελεί βίωμα της φοιτητικής σου ζωής;

Τα τραγούδια μου τα εμπνέομαι μέσα από τη ζωή μου και από αυτά που περνάω καθημερινά. Το τραγούδι «Το Νησί» έχει να κάνει με την φοιτητική ζωή μου και συγκεκριμένα προσπαθώ να αυτοσαρκαστώ για το πώς τα πάω με τη σχολή, αλλά και ταυτόχρονα πόσο καλά περνάω.

Μπορούν να συνδυαστούν οι σπουδές με τη μουσική;

Αν η μέρα είχε παραπάνω ώρες τότε σίγουρα (γέλια). Σίγουρα μπορούν να συνδυαστούν, όμως γενικά χρειάζεται να βάλεις προτεραιότητες με το τι θα κάνεις και πότε θα το κάνεις.

Πώς βίωσες την καραντίνα; Νιώθεις ότι στερείσαι στιγμές από τη φοιτητική ζωή ή ήταν μια ευκαιρία να επικεντρωθείς στη μουσική;

Νιώθω ότι ζω την καλύτερη ηλικία στη χειρότερη στιγμή και αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί αφάνταστα. Σίγουρα στερούμαι στιγμές από τη φοιτητική ζωή, από την άλλη όμως είναι μία ευκαιρία να το εκμεταλλευτώ και να κάνω όσο παραπάνω μουσική μπορώ. Γι’ αυτό έχω ήδη αρχίσει να δουλεύω ένα άλμπουμ για το καλοκαίρι το οποίο θα είναι άριστα δουλεμένο και θέλω να είναι κάτι το οποίο θα κάνει τη διαφορά. Γενικά θεωρώ πως είναι σχετικά εύκολο για τον καθένα να μπορεί να βγάλει ένα single που μπορεί να πάει καλά σε προβολές, αλλά για μένα τα single είναι κάτι σαν ένα τρέιλερ όπου μετά θα περιμένεις να δεις την πραγματική ταινία που αυτή δεν είναι άλλη από τον δίσκο ή αλλιώς άλμπουμ που είναι μια ολοκληρωμένη δουλειά.

Παρά το νεαρό της ηλικίας σου, ήδη έχεις πολλές επιτυχίες. Άμεσα μάλιστα θα κυκλοφορήσει και το νέο σου τραγούδι «VIP» , μίλησε μας για αυτό

Δε θεωρώ ότι έχω κυκλοφορήσει κάποια επιτυχία σε σχέση με αυτά που ετοιμάζω και το «VIP» θα είναι μόνο η αρχή από αυτά. Συγκεκριμένα το «VIP», το οποίο θα κυκλοφορησει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021 στις 17:00 στο YouTube,  είναι ένα κομμάτι το οποίο ηχογραφήσαμε και μιξάραμε στο blacklist studio της Θεσσαλονίκης μαζί με τον παραγωγό του FY τον Βαγγέλη Φουντούκα ή αλλιώς Just V. Αυτό το τραγούδι σε όσους έχω βάλει να το ακούσουν μου έχουν πει ότι είναι ένα από τα καλύτερά μου τραγούδια και γι’ αυτό και εγώ φρόντισα να το κυκλοφορήσω συνοδευόμενο με ένα απίστευτα προσεγμένο και καλό video clip.

Έχεις σκεφτεί να πάρεις μέρος σε μουσικό ριάλιτι παιχνίδι προκειμένου να προωθήσεις τη δουλειά σου;

Όχι, δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι δεν είναι προτεραιότητά μου αυτή τη στιγμή να μπω σε κάποιο ριάλιτι. Όμως στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις…

 

Το internet και ειδικά το YouTube σε βοήθησαν στο να κάνεις πράξει τα όσα οραματιζόσουνα;

Το YouTube με βοηθάει αρκετά ώστε να μπορώ να δώσω στον κόσμο κάποια video clip η κάποια Audio. Αλλά αυτό που βοηθάει πολύ στο να ανεβάζω τη μουσική μου είναι ψηφιακές πλατφόρμες όπως το spotify και το Apple music οι οποίες έχουν ανοδική τάση. Επίσης το Instagram είναι πολύ σημαντικό στο να προωθήσω τη μουσική μου και να κάνω περισσότερο κόσμο να ακούσει τα τραγούδια μου. Στο σημείο αυτ΄να αναφέρω, ότι μπορεί ο κόσμος να ακούσει τη μουσική μου στο κανάλι μου στο you tube ως PANZER OFFICIAL, αλλά και στο instagtam ως panzer_

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θέλεις να περάσεις στον κόσμο μέσα από τη μουσική σου;

Μέσα από την μουσική μου προσπαθώ να διατυπώσω όσο καλύτερα μπορώ αυτά που έχω περάσει κι αυτά που έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου είτε είναι θετικά είτε αρνητικά και προσπαθώ στο τέλος της ακρόασης κάθε κομματιού να αφήνω κάτι στον κόσμο ώστε να αναλογιστεί. Γενικά θέλω όλος ο κόσμος να είναι χαρούμενος κι ευτυχισμένος να κάνει ο καθένας αυτό που αγαπάει και να εκπληρώνει τα όνειρά του. Επίσης θέλω να τελειώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία ζούμε και μετά από αυτό το μέλλον είναι μπροστά μας.

You May Also Like

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Στη ενημερωτική συνάντηση του ΕΒΕ Καστοριάς η Μαρία Αντωνίου

Δήμος Καστοριάς: Έφτασε το καινούργιο μηχάνημα απολύμανσης (φωτογραφίες)

Δήμος Καστοριάς: Έφτασε το καινούργιο μηχάνημα απολύμανσης (φωτογραφίες)

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό της Εφημερίδας “Ορίζοντες” και κερδίστε το βιβλίο της Victoria Hislop “Όσοι αγαπιούνται”

Πάρτε μέρος στον διαγωνισμό της Εφημερίδας “Ορίζοντες” και κερδίστε το βιβλίο της…

Υποδεχόμαστε το 2024 στο Ντολτσό με το μουσικό σχήμα One Take Productions!

Υποδεχόμαστε το 2024 στο Ντολτσό με το μουσικό σχήμα One Take Productions!…

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς σας εύχεται Καλό Πάσχα με αισιοδοξία και δύναμη!

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς σας εύχεται Καλό Πάσχα με αισιοδοξία…

Έντονη δυσαρέσκεια και από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου για δημοσίευμα «περί απειλών υγειονομικών με κυρώσεις»

Έντονη δυσαρέσκεια και από την Νοσηλευτική Υπηρεσία του Μποδοσάκειου για δημοσίευμα «περί…

Ανάμεσα στους 10 πιο  υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ανάμεσα στους 10 πιο   υγιείς οικονομικά Δήμους της χώρας ο Δήμος Άργους…