Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία για πληρωμή και για κατάθεση πινακίδων

Έως τις 26 Φεβρουαρίου έχουν προθεσμία οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τα τέλη κυκλοφορίας δεν πληρώθηκαν έως το τέλος του 2020 αλλά πήραν παράταση δύο μηνών.

Σημειώνεται ότι στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει και η προθεσμία για να θέσουν οι φορολογούμενοι τα οχήματα τους σε ακινησία και να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, τότε οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερά» πρόστιμα. Συγκεκριμένα το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής τελών κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως 26/2/2021 (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου).

Παράδειγμα: Εάν το ποσό των τελών κυκλοφορίας είναι κάτω από τριάντα (30) ευρώ, τότε το πρόστιμο ισούται με τριάντα (30) ευρώ.

Πώς πληρώνονται τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Το φετινό ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Πηγή

www.ethnos.gr

You May Also Like

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του ΥΠΕΣ

Στη διάθεση των πολιτών το Αρχείο Εκλογικών Αποτελεσμάτων της Διεύθυνσης Εκλογών του…

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν εκβιάζει με τους πρόσφυγες και η Ευρώπη αγοράζει από σκάφη από την Τουρκία

Ανδρουλάκης: Ο Ερντογάν εκβιάζει με τους πρόσφυγες και η Ευρώπη αγοράζει από…

Είδος υπό εξαφάνιση η ελληνική πατάτα – Τεράστιες αυξήσεις και φαινόμενα «ελληνοποιήσεων»

Όσα δήλωσαν για την κατάσταση υπεύθυνοι του κλάδου

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για τους 27 βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πότε θα «κλειδώσουν» οι αποφάσεις για τις εκλογές

Σύγκρουση την Τετάρτη στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική – Την Πέμπτη…

«Το Δημόσιο Σχολείο που απαιτείται σήμερα είναι αυτό που θα καλύπτει όλες τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών μας»

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Εκ-κίνηση Εκπαιδευτικών, από την πρώτη στιγμή της υπουργικής απόφασης…

Ξεκινούν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία, επί πληρωμή, σε Παπαγεωργίου και ΑΧΕΠΑ

Μ. Παγώνη: Xρειάζεται παρά πολύ προσωπικό – Αντίθετη η ΕΙΝΑΠ

Καλάβρυτα: Το χρονικό της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς αναρριχητές

Καλάβρυτα: Το χρονικό της τραγωδίας με τους τρεις νεκρούς αναρριχητές

Βασικός υποψήφιος για σημαιοφόρος στο Παρίσι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Την Τρίτη η απόφαση για τον Έλληνα σούπερ σταρ, που αποθεώθηκε και δάκρυσε στο ΣΕΦ

Εκτός ΔΣ της νέας ΔΕΘ οι φορείς της Θεσσαλονίκης – Έντονες αντιδράσεις

«Δεν μπορούν να απουσιάζουν οι φορείς της πόλης» δηλώνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης για το νέο σχήμα της ΔΕΘ