Τέλος στα υπαίθρια πάρτι και το take away ποτό σε πλατείες – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οι χτεσινές εικόνες με γεμάτες πλατείες, υπαίθρια πάρτι και take away αλκοόλ έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό σκέφτεται την επιβολή ακόμα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές.

Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής (πλατεία Αγίου Ιωάννη), όπου τη Δευτέρα και την Τρίτη συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 νεαροί, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής και στη συνέχεια των ΜΑΤ.

Χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι στο εξής η πλατεία θα παραμένει κλειστή από τις 9 το βράδυ και έως τις 6 το πρωί και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που εξακολουθήσουν να καταγράφονται παρόμοια φαινόμενα και αλλού, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων υπερτοπικής εμβέλειας. Ηδη, πάντως, από τις απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή βρίσκονταν δικυκλιστές της ομάδας «Δράση» (πρώην ΔΕΛΤΑ). Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση προς τις υποδείξεις των ειδικών είναι ακόμα και αυτό της καθολικής  απαγόρευσης κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές κατά της νυχτερινές ώρες.

Το βράδυ της Τρίτης, εξάλλου, σε συλλήψεις έξι ιδιοκτητών μπαρ που σέρβιραν ποτά «για τον δρόμο» προχώρησε η αστυνομία σε Αθήνα, Κηφισιά, Λάρισα και Λαμία. Σχολιάζοντας όσα συνέβησαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην Αγία Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι «είναι δεκάδες εκείνοι που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και περιφρονούν τους κινδύνους του συγχρωτισμού». Και οι επιδημιολόγοι όμως προειδοποίησαν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους χθες, ότι οι πλατείες με κόσμο μπορεί να λειτουργήσουν ως εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Τι συνέβη χτες

Στην πλατεία του Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή περίπου στις 21:00 συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 200 άτομα (νεαροί και κάτοικοι) οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην παρουσία της Αστυνομίας που έκλεισε την πλατεία μετά από απόφαση της κυβέρνησης.

Και αυτό διότι υπήρχε έντονος συνωστισμός μετά και τις εικόνες της Τρίτης με το πάρτι στην συγκεκριμένη πλατεία. Οι συγκεντρωμένοι ακούγοντας την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., που τους καλούσε να απομακρυνθούν, φώναζαν συνθήματα. «Η αστυνομία έξω από τη πλατεία».

Ορισμένοι από τους νεαρούς παρέμεναν διασκορπισμένοι στην πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, την ώρα που πέριξ της περιοχή αναπτύσσονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Κόσμος σε Λυκαβηττό και Παγκράτι

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης, πολλοί επέλεξαν για την βραδινή τους βόλτα να βρεθούν στον Λυκαβηττό και την πλατεία Βαρνάβα. Αθηναίοι, κυρίως νεαρής ηλικίας, τρεις ημέρες μετά την άρση των μέτρων, βρέθηκαν στον Λυκαβηττό για να απολαύσουν τη θέα αλλά και το λαμπερό φεγγάρι.

Παρόμοιο σκηνικό και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες πολίτες με ποτά στα χέρια, τα οποία αγόρασαν από περίπτερο και δύο μπαρ που τα πουλάνε σε πλαστικό ποτήρι, καθόντουσαν σε παγκάκια και πεζούλια, αδιαφορώντας για τη σύσταση των ειδικών περί αποστάσεων.

Κόσμος στον βράχο της Ακρόπολης

Ο δημοφιλής βράχος τον οποίο επισκέπτονται δεκάδες Αθηναίοι και τουρίστες κάθε χρόνο γέμισε με κόσμο που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να κρατήσεις τις απαραίτητες αποστάσεις που επιβάλλουν τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό.

dikaiologitika.gr

 

You May Also Like

Ηλίας Μόσιαλος: Ευχάριστα νέα ο εμβολιασμός των παιδιών

Table of Contents Hide Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρει ότι τα παιδιά θα…

Τέλος τα κινητά για τους μαθητές στα σχολεία

Τέλος τα κινητά για τους μαθητές στα σχολεία

Οικογενειακά Επιδόματα: Οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων Α21

Αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία υποβολής του εντύπου Α21 που αφορά την…

Μαξίμου: «Όχι σε βιαστικές διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Μαξίμου: «Όχι σε βιαστικές διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ εξοργίζει του Παλαιστίνιους

Είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας, λέει ο Αμπάς

Φολέγανδρος: Επίθεση Κούγια κατά της υπεράσπισης του 30χρονου

Ο Αλέξης Κούγιας σε δήλωσή του στρέφεται κατά του συνηγόρου υπεράσπισης του…

Πούτιν: Αν η Δύση θέλει να μας νικήσει στο πεδίο της μάχης, ας προσπαθήσει

Η Ρωσία «δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τα σοβαρά πράγματα» στην Ουκρανία, δήλωσε…

Sophia: Στην Αθήνα το πιο εξελιγμένο ρομπότ στον κόσμο

Από το βήμα της εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα βρεθεί και πάλι στην Ελλάδα καθώς θα επισκεφτεί τη Ρόδο και τη Ναύπακτο.