Τα άτομα που έχουν βιώσει τον long Covid είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος καθώς και να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα άτομα που έχουν βιώσει τον long Covid είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και άγχος καθώς και να αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αυτό υποδεικνύουν επίσημα στοιχεία που αναδεικνύουν τις πολύπλοκες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του ιού σχετικά με την ευημερία.

Υπενθυμίζεται ότι βς long Covid ορίζονται τα μακροχρόνια συμπτώματα Covid-19  τα οποία «επιμένουν» ακόμα και για μήνες μετά την ανάρρωση από την οξείας φάσης της λοίμωξης. Τέτοια συμπτώματα είναι η κόπωση, η δύσπνοια, ο πόνος στο στήθος και οι γνωστικές διαταραχές.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου (ONS) την Τετάρτη έδειξε ότι το 30% των ατόμων που ανέφεραν long Covid εμφάνισαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης σε σύγκριση με το 16% εκείνων που δεν είχαν Covid-19 και βίωσαν συμπτώματα κατάθλιψης. Παράλληλα, το 25% των ατόμων με long Covid ήταν πιο πιθανό να έχουν κάποια μορφή άγχους σε σύγκριση με το 15% όσων δεν νόσησαν από κορωνοϊό και βίωσαν κάποια μορφή άγχους.

Χρειάστηκε περισσότερη δουλειά για να «αποσυνδεθεί» ο αντίκτυπος του long Covid από παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο ή η αναπηρία, ανέφερε ο  επικεφαλής ερευνητής στη ONS, Τιμ Βίζαρντ.

«Αν και δεν υπάρχει ενιαίος ορισμός του long Covid, είναι πιθανό να επηρεάζει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους και η έρευνα δείχνει ήδη τις πιθανές επιπτώσεις στη σωματική υγεία», είπε. «Η σημερινή έρευνα υπογραμμίζει τη δυνατότητα για την ψυχική υγεία, την ευεξία ή την εργασία των ανθρώπων να επηρεαστούν από τον long Covid», σημείωσε.

Τα δεδομένα της ONS διαπίστωσαν ότι το 6,2% του ενήλικου πληθυσμού στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να έχει βιώσει long Covid.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό από τους άνδρες να αναφέρουν ότι είχαν βιώσει την πάθηση. Στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές το 8,4% των ενηλίκων ανέφεραν ότι είχαν βιώσει long Covid σε σύγκριση με 5,2% που το ανέφεραν σε πιο εύπορες περιοχές.

Τα στοιχεία έδειξαν συσχέτιση με την οικονομική ευημερία, με το 22% των ανθρώπων που βίωσαν τον long Covid να αναφέρουν ότι τα οικονομικά τους επηρεάστηκαν από την πανδημία σε σύγκριση με το 13% εκείνων που δεν είχαν Covid.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

You May Also Like

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας και οι άλλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν

6 πράγματα που κάνετε λόγω της ευφυΐας σας και οι άλλοι δεν…

Τα σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας και 20 τεχνικές για να την διώξετε

Τα σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας και 20…

Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια της ημέρας

Table of Contents Hide Πόσο βοηθάει ο σύντομος ύπνος κατά τη διάρκεια…

Πότε είναι έτοιμα για έκρηξη θυμού όλα τα ζώδια;

Μάθε τα χαρακτηριστικά σημάδια πριν το μεγάλο ξέσπασμα…

Κική Δημουλά: «Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις. Nα φεύγεις από σχέσεις που σε έκαναν να νιώθεις λίγη»

Κική Δημουλά: Να φεύγεις. Να μην δραπετεύεις όμως. Γιατί αν δραπετεύσεις, κινδυνεύεις…

Ξεχάσαμε κι εσένα μικρέ μας πρίγκιπα, που μας έμαθες να βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής.

Αυτός ο κόσμος, αυτός ο κόσμος που όλο προσποιείται και προχωρά και…

Διώξτε το άγχος! 15 τρόποι να αλλάξετε τον τρόπο συμπεριφοράς των νεύρων σας!

Διώξτε το άγχος! 15 τρόποι να αλλάξετε τον τρόπο συμπεριφοράς των νεύρων…

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης. Φέρνει κούραση, μυϊκούς πόνους, εκνευρισμό, κακή συγκέντρωση

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης Chronic fatigue syndrome (CFS), είναι μια διαταραχή αγνώστου αιτιολογίας…

10 σημάδια ότι μπορεί να είναι κάποιος νάρκισσος

10 σημάδια ότι μπορεί να είναι κάποιος νάρκισσος