Τα πάντα γύρω από τα εμβόλια

Η κάμερα Special Report και οι δημοσιογράφοι Τ. Τέλλογλου, Α. Φουρλής και Μ. Σαράφογλου αποκαλύπτουν τα εμβόλια για τον Κορονοιό από το Α έως το Ω

Τα πάντα γύρω από τα εμβόλια, την πανδημία του κορονοϊού, το πως θα καλυφθεί εμβολιαστικά ο πληθυσμός της Ευρώπης, αλλά και τη διανομή τους, αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής “Special Report” του ANT1, όπου μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε στη δημοσιογράφο Μαρία Σαράφογλου, παρέχοντας σημαντικές πληροφορίες τόσο για την πανδημία, όσο και για την προσωπική του περιπέτεια με την Covid-19.

Παράλληλα αποσαφηνίζονται πολλές απορίες ανεξαρτήτως σημαντικότητας που βοηθούν να καταλάβουμε καλύτερα τι θα μας προσφέρει ο εμβολιασμός και πως θα διεξαχθεί.

Σημαντική ήταν και η διαβεβαίωση του κ. Σχοινά ότι υπάρξουν πολλά εμβόλια και επάρκεια δόσεων για όλους. Ενώ, υπογράμμισε ότι πρόκειται περί ενός μικρού θαύματος, “Μέσα σε πολύ λίγους μήνες, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταφέρει να διαπραγματευτεί με όλες τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που έχουν την δυνατότητα έγκρισης σε χρόνο ρεκόρ και σε έναν αριθμό πρωτοφανή. Έχουμε καταφέρει να προαγοράσουμε συνολικά 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τις εφτά εταιρείες που τα παράγουν, αριθμός υπεραρκετός για να καλυφθούν όλοι οι Ευρωπαίοι με ασφαλή εμβόλια. Θα έχουμε πολλά εμβόλια και σε επαρκείς δόσεις για όλους τους Ευρωπαίους».

Σχετικά δε, με τις ανησυχίες περί “φακελώματος” των εμβολιασθέντων, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, είπε ότι είναι απόλυτα λογικό κάθε κράτος μέλος να διατηρεί μητρώο εμβολιασθέντων, τονίζοντας όμως ότι η κοινοτική αρμοδιότητα “δεν φτάνει μέχρι στο σημείο να επιβάλλει ενιαίους κανόνες για τη χρήση υγειονομικών διαβατηρίων που θα δίνουν πρόσβαση σε ορισμένες δραστηριότητες”. Με λίγα λόγια αυτό αφορά την κάθε εθνική αρμοδιότητα και το κάθε κράτος – μέλος.
Παράλληλα, η εκπομπή παρακολουθεί την εντυπωσιακή ιστορία κατασκευής των συγκεκριμένων εμβολίων, αλλά και αυτή της προσφοράς του ανδρόγυνου Γερμανών γιατρών τουρκικής καταγωγής, Ογκούρ Σαχίν και Οζλέμ Τούρετσι, που βρίσκονται πίσω από την επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου της BioNTech και που από τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα “σχεδίαζαν και διατύπωναν με ακρίβεια, ενώ ερμήνευαν με μεγάλη επιμέλεια τα αποτελέσματα”. Μάλιστα, εξηγείται πως χρησιμοποίησαν πλεονεκτικά υπάρχουσα έρευνα για τον καρκίνο στην περίπτωση του εμβολίου.
Δείτε το βίντεο εδώ: ant1news.gr
You May Also Like

Στον υψηλό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000…

Οι δηλώσεις και το μήνυμα-έκκληση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη μετά την πολύωρη σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Οι δηλώσεις και το μήνυμα-έκκληση του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη μετά την…

Κορωνοϊός: Επιτυχείς δοκιμές της χλωροκίνης στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Επιτυχείς δοκιμές της χλωροκίνης στη Γαλλία

CNNi: Στον Έλληνα Άλμπερτ Μπουρλά ο τίτλος του επιχειρηματία της χρονιάς

Η εταιρεία Pfizer, επικεφαλής της οποίας είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας, έγινε μέσα…

Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Table of Contents Hide Επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών στη Θεσσαλονίκη Επίταξη δύο…

Σχέδιο για τετράμηνο lockdown έως τον Μάρτιο – Πώς θα γίνει

Σχέδιο για τετράμηνο lockdown έως τον Μάρτιο – Πώς θα γίνει

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης

Αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Στους 3 μήνες τα νόσησης

Εμβολιασμός: Η σειρά για τους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα

Εμβολιασμός: Η σειρά για τους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων και εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων και εκδηλώσεων του Μορφωτικού Συλλόγου “Η Ορεστίς”  Άργους Ορεστικού

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε σωστά το κινητό τηλέφωνο – Ο ιός μένει για μέρες στις οθόνες αφής!

Κορωνοϊός: Πώς απολυμαίνουμε σωστά το κινητό τηλέφωνο – Ο ιός μένει για…