Τοποθέτηση Πολιτιστικών-Ενημερωτικών Πινακίδων στην πόλη της Καστοριάς

Τον Ιούνιο του 2015 οργανώθηκε στην πόλη μας ένα διεθνές συνέδριο ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ πολύ υψηλού επιπέδου. Οργανωτής ήταν ο FONDATION SANTE (www.fondationsante.org)  ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και ηγετικά μέλη σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες και υψηλά ιστάμενα στελέχη εταιρειών Βιοτεχνολογίας. Οι σύνεδροι έμειναν πλήρως ευχαριστημένοι από την πόλη μας αλλά και από την εξυπηρέτηση και φιλοξενία μας. Με τη λήξη του συνεδρίου οι φίλοι οργανωτές δώρισαν στον Δήμο Καστοριάς, και ιδιαίτερα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, το ποσό των 10.000 Ευρώ και εμείς αναλάβαμε την υποχρέωση να τοποθετήσουμε σε μνημεία της πόλης ενημερωτικές-πολιτιστικές πινακίδες.

Η πρώτη προσπάθεια “απέτυχε” για λόγους περίεργους!  Έτσι λοιπόν αναμορφώσαμε την προσπάθειά μας με σκοπό οι πινακίδες να τοποθετηθούν σε σημαντικά  σημεία της πόλης με γενικές πολιτιστικές πληροφορίες για το ιστορικό κέντρο της πόλης της Καστοριάς. Αν και τα χρήματα της δωρεάς βρίσκονταν στα ταμεία του Δήμου από τον Νοέμβριο του 2015 η γραφειοκρατία, και όχι μόνον, καθυστέρησαν το έργο κατά 30 περίπου μήνες. Έτσι λοιπόν μπορέσαμε να τοποθετήσουμε τις πινακίδες αυτές (6 τον αριθμό συν μία γενικών πληροφοριών) μόλις την 29 Απριλίου 2018!    Οι πινακίδες είναι από τη μία πλευρά στα Ελληνικά και από την άλλη στα Αγγλικά.

Οι πινακίδες αυτές καλύπτουν όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και περιέχουν γενικές πληροφορίες κατά περιοχή αλλά και για μεμονωμένα μνημεία (εκκλησίες, αρχοντικά κ.λ.π.). Οι επισκέπτες λοιπόν της πόλης, αλλά και οι Καστοριανοί, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται και να καθοδηγούνται τι να επισκέπτονται στην πόλη αλλά και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτά που επισκέπτονται και βλέπουν. Οι οδηγίες είναι σύντομες και ουσιαστικές αλλά προβλέπουμε εντός του έτους να μπορούν οι επισκέπτες να επισκέπτονται, μέσω qr code, ειδική ιστοσελίδα για επί πλέον ενημερωτικές πληροφορίες.

Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας- Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Το Προσκύνημα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Χορηγός Βοΐου

Ένα από τα πλέον γνωστά και θαυματουργά Προσκυνήματα της Παναγίας στην περιοχή…

Έκκληση προς την Τελιγιορίδου και την Αντωνίου, απευθύνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Καστοριάς, σχετικά με την μείωση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης

Έκκληση προς την Τελιγιορίδου και την Αντωνίου, απευθύνουν η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό…

Θεοδωρικάκος: Έργα 3,9 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική Μακεδονία

  Θεοδωρικάκος: Έργα 3,9 εκατ. ευρώ από το «Αντώνης Τρίτσης» στη Δυτική…

ΟΑΕΔ: Τα τρία επιδόματα για όσους δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας

ΟΑΕΔ: Τα τρία επιδόματα για όσους δε δικαιούνται επίδομα ανεργίας

Χριστούγεννα στην Καστοριά: Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Ομονοίας

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθ’ολη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου

Agrofest: Το 1ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Προϊόντων και Αγροτικών Μηχανημάτων Δυτικής Μακεδονίας ετοιμάζεται στα Σέρβια!

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ( 8/7 ) στο Δημαρχείο Σερβίων Βελβεντού,…