Τοποθέτηση Πολιτιστικών-Ενημερωτικών Πινακίδων στην πόλη της Καστοριάς

Τον Ιούνιο του 2015 οργανώθηκε στην πόλη μας ένα διεθνές συνέδριο ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ πολύ υψηλού επιπέδου. Οργανωτής ήταν ο FONDATION SANTE (www.fondationsante.org)  ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ και ηγετικά μέλη σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες και υψηλά ιστάμενα στελέχη εταιρειών Βιοτεχνολογίας. Οι σύνεδροι έμειναν πλήρως ευχαριστημένοι από την πόλη μας αλλά και από την εξυπηρέτηση και φιλοξενία μας. Με τη λήξη του συνεδρίου οι φίλοι οργανωτές δώρισαν στον Δήμο Καστοριάς, και ιδιαίτερα στην αντιδημαρχία Πολιτισμού, το ποσό των 10.000 Ευρώ και εμείς αναλάβαμε την υποχρέωση να τοποθετήσουμε σε μνημεία της πόλης ενημερωτικές-πολιτιστικές πινακίδες.

Η πρώτη προσπάθεια “απέτυχε” για λόγους περίεργους!  Έτσι λοιπόν αναμορφώσαμε την προσπάθειά μας με σκοπό οι πινακίδες να τοποθετηθούν σε σημαντικά  σημεία της πόλης με γενικές πολιτιστικές πληροφορίες για το ιστορικό κέντρο της πόλης της Καστοριάς. Αν και τα χρήματα της δωρεάς βρίσκονταν στα ταμεία του Δήμου από τον Νοέμβριο του 2015 η γραφειοκρατία, και όχι μόνον, καθυστέρησαν το έργο κατά 30 περίπου μήνες. Έτσι λοιπόν μπορέσαμε να τοποθετήσουμε τις πινακίδες αυτές (6 τον αριθμό συν μία γενικών πληροφοριών) μόλις την 29 Απριλίου 2018!    Οι πινακίδες είναι από τη μία πλευρά στα Ελληνικά και από την άλλη στα Αγγλικά.

Οι πινακίδες αυτές καλύπτουν όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης και περιέχουν γενικές πληροφορίες κατά περιοχή αλλά και για μεμονωμένα μνημεία (εκκλησίες, αρχοντικά κ.λ.π.). Οι επισκέπτες λοιπόν της πόλης, αλλά και οι Καστοριανοί, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερώνονται και να καθοδηγούνται τι να επισκέπτονται στην πόλη αλλά και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν αυτά που επισκέπτονται και βλέπουν. Οι οδηγίες είναι σύντομες και ουσιαστικές αλλά προβλέπουμε εντός του έτους να μπορούν οι επισκέπτες να επισκέπτονται, μέσω qr code, ειδική ιστοσελίδα για επί πλέον ενημερωτικές πληροφορίες.

Δρ Λεωνίδας Παπαδημητρίου

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Παιδείας- Ανάδειξης Παλαιάς Πόλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Δικαίωση για τη φυσική γούνα: Ακόμα και οι χωματερές γύρισαν την πλάτη στις συνθετικές γούνες!

Δικαίωση για τη φυσική γούνα: Ακόμα και οι χωματερές γύρισαν την πλάτη…

Το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, αρωγός στην προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης του(ΕΝΕΓΥΛ) Καστοριάς.

Το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, αρωγός στην προσπάθεια οργάνωσης και λειτουργίας της βιβλιοθήκης του(ΕΝΕΓΥΛ) Καστοριάς.

Α.Σ. Καστοριάς: 4ο Τουρνουά μπάσκετ «Δημήτρης Διαμαντίδης» στην Καστοριά!

Α.Σ. Καστοριάς: 4ο Τουρνουά μπάσκετ «Δημήτρης Διαμαντίδης» στην Καστοριά!

Κάλεσμα Μιχάλη Χατζηγιάννη στη συναυλία στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (βίντεο)

Κάλεσμα Μιχάλη Χατζηγιάννη στη συναυλία στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (βίντεο)

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Σύσκεψη για εφαρμογή του νόμου-μέτρα για τις επιθέσεις των αρκούδων

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Σύσκεψη για εφαρμογή του νόμου-μέτρα για τις επιθέσεις των αρκούδων

Εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας, Δέρματος, Ιματισμού και Κλωστοϋφαντουργίας Ν. Καστοριάς

  Εκλογές του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Γούνας, Δέρματος, Ιματισμού και Κλωστοϋφαντουργίας     Ν. Καστοριάς

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης από τους Εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Καστοριάς

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης από…

ΕΠΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS:ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

  ΕΠΑΛ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS:ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Οι φίλοι του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Ψυχαγωγώ τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Με τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους…