Η Δύση πρέπει να παραδώσει στην Τουρκία τα F-35 και τους πυραύλους Patriot χωρίς όρους, απαντά η Άγκυρα. Ευθύνη των ΗΠΑ η ομαλοποίηση των σχέσεων.

Επίσημη απάντηση στα σενάρια για παραχώρηση των ρωσικών S-400 στην Ουκρανία με αντάλλαγμα την απόκτηση αεροσκαφών F-35 και πυραύλων Patriot έδωσε η Άγκυρα.

Σε επιστολή του στη WSJ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζει ότι η Δύση πρέπει να παραδώσει στην Τουρκία τα αεροοσκάφη F-35 και τους πυραύλυος Patriot χωρίς όρους.

Όπως αναφέρει ο Φαρετίν Αλτούν, η Τουρκία, η οποία όπως τονίζει είναι περήφανη για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, αναμένει από τη Δύση να της συμπεριφέρεται όπως της αξίζει. Αυτό απαιτεί όπως υπογραμμίζει μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και όχι ανεπίσημες προτάσεις.

Ο ίδιος προσθέτει ότι είναι ευθύνη της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ να ομαλοποιήσουν τις σχέσεις με την Τουρκία, επισημαίνοντας πως η ουκρανική κρίση κατέδειξε ότι οι γεωπολιτικές εκτιμήσεις όσων υποτίμησαν τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας και ισχυρίσταν ότι το ΝΑΤΟ είναι «εγκεφαλικά νεκρό» ήταν λανθασμένες.

Ο κ. Αλτούν υποστηρίζει επίσης ότι η Τουρκία εκδιώχτηκε παράνομα από το πρόγραμμα των F-35 για πολιτικούς λόγους, το oποίο σύμφωνα με τον ίδιο καθιστά δύσκολο να γίνει αποδεκτό το «μεταφορικό καρότο» της «αποκατάστης» της Τουρκίας.

PHGH:https://www.euro2day.gr/

You May Also Like

Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στα σύνορα και ειδικότερα στον ‘Εβρο, πραγματοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση στα σύνορα και ειδικότερα στον ‘Εβρο, πραγματοποίησε σήμερα…

Με καθυστέρηση η έναρξη καταβολής για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Για το τελευταίο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, αντί για τον Αύγουστο, όπως ήταν…

Έξι οι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ – Κατέθεσαν υπογραφές και οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης

Έξι οι μνηστήρες του ΚΙΝΑΛ – Κατέθεσαν υπογραφές και οι Παπανδρέου, Ανδρουλάκης,…

Προσφορά θέσεων Μαθητείας από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Προσφορά θέσεων Μαθητείας από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα

Εισήγηση λοιμωξιολόγων: Στις 5 Απριλίου άνοιγμα των σχολείων και ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις

Το lockdown θα παραταθεί για μία ακόμη εβδομάδα

Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και σε 10χρονο αγόρι ο Diddy

Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση και σε 10χρονο αγόρι ο Diddy

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει το Facebook

«Δεν είναι αθώοι. Οι ναζί στη φυλακή»: Το sticker που έχει κατακλύσει…

Την Πέμπτη 7 Απριλίου η ομιλία Ζελένσκι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο

Την Πέμπτη 7 Απριλίου θα απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ολομέλεια της Βουλής…

Σοκαριστικό τροχαίο στη Σπάρτη: Νεκροί τρεις νέοι 21 και 24 ετών

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με τρεις νέους ανθρώπους νεκρούς σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (7/03) στην Σπάρτη.

Η 22χρονη Ισραηλινή Σιρέλ Γκολάν επέζησε από τη σφαγή της Χαμάς και αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της

Αυτοκτόνησε ανήμερα των γενεθλίων της, μετά από αγώνα ενός έτους με τη διαταραχή μετατραυματικού στρες